10. Stretnutie na pláži

54 12 0
                                    

Pred odletom som ešte zabehla na balet, dnes sme mali len hodinu a pól. Najprv sme sa rozcvičili a potom trénovali jetés, relevés a tendus. Snažila som sa do toho dať všetko, aspoň som nemusela myslieť na svoju rodinu. Ako strávim celý ten výlet? To sa mám pred starými rodičmi pretvarovať?

Už ma to unavuje a to prešli len dva dni. Snáď si na Sicílii konečne oddýchnem. Veci som si zbalila už pred baletom, takže o to sa starať netrebalo. Leteli sme naším súkromným lietadlom.

Po ceste k strým rodičom sme sa privítali ako dávno zabudnutá rodina. Potešila som sa, keď som ich po dlhom čase uvidela. Rozprávali sme po anglicky, starká a starký, neznášali toto pomenovanie, chceli, aby sme ich oslovovali krstnými menami, boli veľmi moderní ľudia. Ovládali štyri jazyky.

Išli sme sa vybaliť do našich izieb a o ôsmej sme mali prísť na večeru. Mal prísť aj dobrý rodinný priateľ, pán Adessi s nejakou návštevou. Rozhodla som sa, že sa pôjdem prejsť. Obliekla som si krátke šortky v kaki farbe, biele tričko na ramienka a na krk som si zavesila môj obľúbený náhrdelník s pravým žraločím zubom, ktorý mi kedysi dal starý otec. Vlasy som si nechala rozpustené.

Bolo mi povedané, že zub vraj prináša šťastie. Podobným báchorkám som nikdy neverila, ale na tomto možno niečo bolo. Vždy som sa s ním cítila isto a sebavedomo. Navyše to bol nádherný doplnok.

Zišla som na pláž, ktorú omývalo prekrásne azúrové more. Mohla som sa ísť aj okúpať, ale nanešťastie som si nevzala plavky. Vždy na niečo zabudnem, občas sa cítim akoby som mala sklerózu.

Zamyslená som hľadela na more a zase sa moje myšlienky zatúlali k tej sobotňajšej noci. Videla som mamin monokel hrajúci všetkými farbami červenej...

"More je dnes krásne však?" prihovoril sa mi niekto, koho hlas som spoznala len nedávno. Jayden.
Odkiaľ sa tu nabral?! Pomyslela som si otrávene. Chce mi skaziť ešte aj tú chvíľu, ktorú trávim so svojou rodinou!

"Čo tu ty robíš?!" opýtala som sa nasrdene s dôrazom na slove ty.
"To isté by som sa mohol opýtať ja teba, " usmial sa na mňa úsmevom na ktorý iste zbalil tú hlupaňu Sydney. Vďaka nemu ešte budem myslieť na školu. Bola som taká otrávená, a vlastne som ani nevedela prečo. Prakticky za to až tak nemohol. No v mojej hlave stelesňoval všetko zlé, čo sa mi kedy stalo. Potrebovala som si vybiť zlosť.

"Ako si sa sem dostal?!" jačala som na neho, nikdy predtým som ho tu nevidela. Nie je to zase až tak veľký ostrov.
"Nemusíš hneď vrieskať ako hysterka, myslel som, že sestra si vie vybrať lepšie kamarátky, ako napríklad Cassie," zdvihol ruky na znamenie toho, že sa vzdáva, ale potom do mňa hneď rypol. Pri tom ako povedal jej meno mi bolo zle. Ale už som sa viac nenechala vyprovokovať.

"V poriadku," usmiala som sa na neho falošne,"len mi povedz, ako to, že som ťa nikdy nestretla?" Potrebovala som informácie a to hneď. Vždy som bola príšerne zvedavá.

"Bývam u môjho znovuobjaveného strýka, zavolal ma na návštevu. Cay som však ťahať nechcel, nebol som si istý, čo bude zač... Veď to poznáš," začal kráčať pozdĺž mora. Aby som počula, musela som ísť s ním.

"A ako sa teda ten tvoj domnelý strýko volá?" bola som úplne nedočkavá.
"Santino Adessi." Úžasné! Tento týždeň je lepší a lepší! Návšteva pána Adessiho je Jay! Nerorozumiem ako môže mať taký milý pán takého hrozného synovca.

"To si mi mohol povedať rovno, že ideš dnes k nám na večeru!" vyhŕkla som naňho.
"K vám?! Ty si Siena Foscatiniová?" opýtal sa prekvapene.
"No nie, Jennifer Lopezová!" vykríkla som na neho. Niekto tu má dnes pomalé vedenie.

"Asi by si mala vedieť, že sa nás naši známi budú snažiť dať dokopy," priznal Jay po minútach ticha.
"To nemyslíš vážne!" tak na to som vážne nemala slov. Nielen, že som žiaden vzťah nechcela a... už vôbec nie s ním. Ak to rodičia vedeli tak... Ďalšiu zradu by som neprežila.

MisFortuneWhere stories live. Discover now