12: Večierok

55 12 8
                                    

Schádzala som po obrovskom schodisku. V tých šatách som sa cítila takmer ako kráľovná. Ak chcem aby Jay tú maškarádu čo som vymyslela prijal, musím zapojiť ženské zbrane. A čo by mi pomohlo viac než krásne šaty?

Očividne boli už všetci pozvaní v jedálni, kam zatáčalo schodisko. Cítila som sa trochu trápne, že idem posledná, ale s týmito šatami som si to snáď mohla dovoliť. Pomaly som schádzala, zčasti zo strachu čo ma čaká, no zároveň som chcela vytvoriť čo najlepší dojem.

Šaty mi pri každom kroku jemne odhaľovali štíhlu nohu. Zrejme som sa načisto pomiatla. Ešte pred chvíľou som Jaydena nenávidela a teraz ho chcem zvádzať. A to všetko kvôli Casside. Hrdosť je hrozná vlastnosť.

Postupovala som po tých dlhočizných schodoch ďalej a dúfala, že v sedemcentimetrových sandálkach nespadnem. Vtom rozhovor utíchol a všetci obrátili svoje pohľady na mňa. Trochu som sa zahanbila, no posmelilo ma, keď som zbadala, že na mňa osoba môjho záujmu hľadí ako prikovaná.

Pozdravila som sa s ním, pánom Adessim a ďalšími pozvanými a sadla si na miesto oproti nemu. Večera bola ako obvykle veľmi bohatá, ale snažila som sa toho zjesť menej. Teraz som si najmenej želala aby som vyzerala ako tehotná.

Po večeri sa každý s niekým rozprával alebo tancoval, len ja som nemala čo robiť. Podišla som k stolu s občerstvením, že čosi ochutnám, keď som pocítila, že za mnou ktosi stojí.

"Vyzeráš vskutku okúzľujúco," povedal Jay a ja som sa zachvela. Objal ma zozadu okolo pása a keď som neprotestovala, jemne mi perami prešiel po ušnom lalôčiku. Stuhla som. Dotýkajúc sa tohto citlivého miesta svojimi mäkkými ústami zašepkal:"Viem, že sa ti to páči, uvoľni sa."

Chcela som niečo urobiť, otočiť sa a jednu mu streliť za tie reči, ale uvedomila som si, že sa musím držať plánu. Tak som v jeho hre pokračovala ďalej.

Obrátila som tvár k jeho. Pery sme od seba mali vzdialené len pár centimetrov. Usmiala som sa, keď som si všimla, že sa mu oči rozšírili prekvapením. Vrchnú časť jahody, ktorú som vzala z misky predo mnou, som vložila do úst a čo najpomalšie ju olízala. Pozeral na mňa takým žiadostivým pohľadom, že som vedela, že je čas skončiť. Jahoda skončila celá v mojich ústach, kde som ju čo najelegantnejšie požula a prehltla.

Využila som moment prekvapenia a dala jeho ruky preč z môjho pásu. Vtom akoby sa spamätal a keď som odchádzala pevne ma chytil za zápästie, tentoraz oveľa pevnejšie. Pritiahol si ma k sebe a tichým, pokojným, no nebezpečným hlasom sa opýtal: "O čo ti ide, Siena?"

"Pusti ma!" Snažila som sa vyšmyknúť z jeho oceľového zovretia.
"Iba ak mi to povieš."
Zrazu som nevedela čo robiť. Celá tá scéna spred niekoľkých minút by vyznela trápne. Ale z jeho rúk sa tak rýchlo nevyslobodím. Všetci boli navyše príliš zaneprázdnení aby si všimli nás dvoch. Zrazu mi môj plán pripadal hlúpy.

"Čo keby sme spolu chodili? Ale len na oko..." Nakoniec som sa prosto spýtala, zvedavá na odpoveď. Zdal sa ešte prekvapenejší ako minule, ale po pár sekundách tento výraz vystriedal iný, jeho typický.

"A čo za to?" opýtal sa pobavene.
"Vyhovieš strýkovi..."
"Môžem mu klamať."
"A ja môzem povedať svojej rodine pravdu a skončil si," usmiala som sa naňho. "A navyše," pokračovala som, tentoraz s čo najzvodnejším úsmevom na perách, "ak súhlasíš, dostaneš bonus." Znovu sme pri sebe boli takmer tak blízko ako predtým.

Všimla som si, že sa Adreanna zvedavo pozerá, prečo tu tak stojíme tak som ho voľnou rukou objala okolo pásu a vykročila smerom k miestu, kde tancovali akísi rodinní známi. Adri na mňa vrhla spokojný pohľad. Vydýchla som si.

"Súhlasím," povedal po chvíli. "Predpokladám, že náš vzťah pred školou zverejníme až na Cassidinej párty."

MisFortuneWhere stories live. Discover now