11: Prvý dojem

54 12 0
                                    

"To vyzerám tak zle, že máš taký znechutený pohľad?"
"Nie, ja len..."
"Práve si priznala, že ťa priťahujem," víťazoslávne sa zaškeril.
"Tak som to teda vôbec nemyslela! Neprekrúcaj moje slová!" nahnevala som sa.
"Aké skvelé by bolo, keby si tú svoju vášeň používala na krajšie veci než na ziapanie," zamyslel sa.
"Snívaj ďalej," odfrkla som.

"Nechcela by si sa trochu schladiť? Celá horíš," iskričky v očiach veselo pozorovali moju zčervenalú tvár. Kývol smerom k moru.
"Nemám plavky," usmiala som sa falošne.
"A kto vravel, že musíš mať plavky?" priblížil sa ku mne len na pár centimetrov.

Rýchlo som vykročila, aby nevidel moju opäť červenú tvár. A tentoraz to nebolo od hnevu. Chytil ma za ruku a obrátil k sebe. "No tak... Nebuď taká chladná," zašepkal a chytil moju tvár do dlaní. Opäť sa mi zvýšil tlak. Odhadla som ho správne, šlo mu len o jedno. So silou ktorú by som u seba nečakala, som ho odsotila a ušla smerom k domu.

Trochu som dúfala, že keď už mi ho dohadzujú, bude iný. Zrejme som sa mýlila. Aj tak, kto je on, aby mi kázal, aká mám byť?

Prechádzaním som strávila dosť dlhú chvíľu, takže keď som sa pozrela na hodinky, neprekvapilo ma, že je takmer čas večere. Zase sa s ním stretnem.

V mojich myšlienkach ma prerušilo zaklopanie na dvere. Otvorila som a uvidela Adreannu, moju starú mamu. V rukách držala akúsi škatuľu, zrejme sa v nej nachádzali šaty. Vstúpila dnu a sadla si na posteľ.

"Siena, dnes večer by sme ťa chceli s niekým zoznámiť..."
Vzdychla som si: "Adreanna, viem, že mi chcete dohodiť synovca pána Adessiho a už vopred hovorím nie."
"Vy sa poznáte?" odvetila začudovane.
"Chodíme spolu do školy a teraz sme sa stretli na pláži."
"To je predsa skvelé, aspoň sa budete stretávať častejšie," zaradovala sa.
"Adri, ja ho nemám rada. Prakticky ho nenávidím."
"Veď ho poznáš len dva dni! Daj mu aspoň šancu..." prosebne sa na mňa starká pozrela.
"Dala som na prvý dojem, ako si ma kedysi učila a ten sa mi aj potvrdil..."
"Nie všetko je vždy tak ako sa zdá. Rozhodni sa sama, no najprv ho spoznaj, šaty máš tu."

Osamela som. Počas Adrinej reči ma však napadlo niečo, čo by som mohla perfektne využiť. Ak by som sa s Jayom dohodla, že by sme vzťah predstierali aspoň chvíľu, porazila by som Cassidu. Prevalilo by sa to na jej párty. Jay by bol zase spokojný, lebo by vyhovel svojmu strýkovi a moja rodina takisto. Žiaden lepší plán som na tú párty navyše nemala. Musím ho nejako presvedčiť, aby to prijal.

Prezrela som si šaty. Boli vskutku nádherné. Mali farbu rozbúreného mora a tenké ramienka prechádzajúce do trojuholníkového výstrihu. Boli dlhé až po zem s rozparkom siahajúcim takmer až do pásu.

Tak ako u nás doma, aj tu zaznel gong ohlasujúci desať minút do začiatku večere. Rýchlo som sa obliekla do tých úžasných šiat a pridala zlaté visiace náušnice a prstene rovnakej farby. V zrkadle som sa ledva spoznávala. Šaty mi tesne obopínali postavu a doplnky zvýrazňovali kontúry mojej tváre. Do ebenovo čiernych vlasov som si ešte dala zlatú čelenku. Zaznel druhý gong. Mohla som ísť.

MisFortuneWhere stories live. Discover now