Jeff Criminalul

2.6K 133 37
  • Dedicat lui Teodora Smarandescu
                                    

Am impins usa in sila, aproape facand.o tandari cu tentaculele. De parca ar fi contat... eram mult prea trist ca sa imi pese de orice altceva.

Imediat ce am pasit in sufragerie, mi.am dat jos cu brutalitate sacoul, aruncandu.l cat colo. Ceva se sparse cu zgomot. Mi.am rupt camasa si am largit cravata, am desfacut mansetele ridicand manecile si am intrat in baie. M.am spalat cu apa rece pe fata si m.am privit un timp in oglinda. Cand si cand, chipul meu uman se schita vag pana cand disparu de tot...

M.am intors in sufragerie, aratand ca dupa razboi si am aprins lumina. Am observat vaza chinezeasca facuta tandari pe podea si jacheta peste.

In semineu, focul inca mai ardea mocnit. Am azvarlit in el cateva lemne si bucati de ziar, dupa care am deschis usa biroului meu si am aprins becul.

Scaunul meu enorm de piele era intors, iar dincolo de el se auzea un chicotit si un un sunet de metal rascait.

-Furios, batrane? Ce e cu tine? Nu te.am mai vazut asa...

-Jeff...am facut eu, intorcand fotoliul inapoi cu un tentacul. Ce cauti aici? L.am intrebat fara chef.

El rase si continua sa ascuta cutitul.

-Nu te bucuri sa ma vezi? Voiam sa iti fac o surpriza...

-Nu.mi plac surprizele, I.am taiat.o eu repede. M.am dus apoi la dulapul de sticla, am insfacat doua pahare cu mainile, iar cu un tentacul o sticla de brandy.Am desfacut.o si am turnat generos in paharul meu, voind sa fac la fel si cu al lui Jeff, dar el ma opri.

-Stii ca nu beau...

-Stu, adu gheata! I.am strigat eu servitoarei, care cobori numaidecat de la etaj si imi aduse un bol cu gheata.

-Du.te, I.am semnalat eu, iar ea isi pleca capul ascultatoare, executand. Ce doresti pana la urma? M.am intors iar catre Jeff servindu.ma cu trei cuburi.

-Nu esti in toane bune observ...

Un miros dezgustator de cadavru in descompunere si sange inchegat ma lovi, ingretosandu.ma. Jeff isi ridica privirea pana atunci ingropata in treaba pe care o executa. Parul negru lung pana la umeri ii atarna rebel si inegal, iar o suvita ii ascundea parte din chipul mutilat. Ochii sai aveau acelasi contur negru ca de obicei, de la incidentul cu arsul pleoapelor, iar gura sa denun rosu aprins nu s.ar fi oprit din zambit. Un zambet malefic, taiat in carne, peste obraji pana in capetele mandibulei, zambet pe care si.l crestase singur cu ceva timp in urma, fiind atat de incantat de felul cum arata fata sa dupa ce fusese arsa. Spunea ca I se potriveste... Se mutilase si mai mult, taindu.si in mod grotesc figura si arzandu.si pleoapele ca se sa poata privi si sa poata surade vesnic...

Hanoracul sau alb era patat de sange ca de obicei, doar ca incepuse sa miroasa.

-Dupa ce imi spui de ce esti aici, simte.te bine venit sa faci o baie, Jeff...

-De ce? Ma simt bine, raspunse simplu, trecandu.si degetul pe lama cutitului, fara sa se taie, apoi decise ca mai trebuia ascutit.

-Nu era o sugestie, era o cerere. Atata timp cat vei sta in casa mea, poti macar sa ma scutesti de mirosul tau.

Este adevarat, sunt un criminal, dar nu este mai putin adevarat ca imi place sa arat bine si sa mentin curatenia. Aceasta latura cat de cat umana a mea se pastrase, la fel ca si slabiciunea mea pentru cultura si arta, fapt dovedit de miile de rafturi de carti nelipsite din nicio incapere, dar si de tanlourilebprezente pe fiecare perete, pictate de renascentisti...voi evita sa mentionez cum le-am procurat, totusi.

-Bun atunci, o sa fiu direct. Te.ai inmuiat lunganule!

-Ce tot spui? L.am intrebat dand pe gat tot brandy.ul.

LOVE STORY.Slender Man: "Nu ma cauta.Eu o sa te gasesc..."Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum