Hoofdstuk 7

482 9 0
                                    

10/04/2012

Het was al laat in de avond en ik keek met een half oog tv. Niet dat er iets interessants opstond, maar ik had graag dat er wat op de achtergrond te horen was. Anders was het hier zo stil.

Het enige licht dat brandde was dat van mijn bureaulamp die scheen op enkele krantenknipsels. Drie keer raden waarover het ging. Juist ja, de vorderingen die de politie maakte in het onderzoek van de vrouw die ik vijf dagen geleden had vermoord. Die vrouw die werkte in een groentewinkeltje. Ik pakte een schaar en knipte zorgvuldig langs de rand. Ik bewaarde alle artikels over mijn moorden op een prikbord. Het prikbord hing beneden in de kelder, waar ik ook mijn muizen kweekte. Niemand kwam ooit in dat deel van de kelder, aangezien ik dat gedeelte steeds op slot deed.

Ik bekeek nogmaals de stapel artikelen. Het eerste ging over onrustwekkende verdwijning van een vrouw, het volgende over lichaamsdelen die ze hebben gevonden in een vuilniszak, vermoedelijk van de verdwenen vrouw en de dag erna werd deze veronderstelling bevestigd in weer een artikel. In datzelfde artikel wordt er overigens ook een link gelegd naar eerdere moorden met dezelfde werkwijze, vermoedelijk door dezelfde dader gepleegd. Mijn favoriet artikel had als kop: psychopaat in California. Ik voelde me vereerd.

Nadat ik de artikels had opgehangen op het prikbord, ging ik weer naar boven en besloot ik de staat van de vingers te controleren. Soms kwam de nagellak los van de nagels en dan moest ik de nagel opnieuw lakken. Ik pakte de pot uit de slangenkooi en ik deed een maskertje op. De gassen die verdampen van het sterk water zijn uiterst giftig. Met een tangetje haalde ik voorzichtig  de vingers er één voor één uit. Al de moorden herinnerde ik me alsof het gisteren  was. Elke vinger had zijn eigen verhaal en ik was de enige die dat verhaal kende. Prachtig gewoon. Ik miste één vinger, de vinger van de vrouw die ik als eerst had vermoord, maar eigenlijk kon ik die moord niet echt meetellen. Het was een gigantische ramp en ik dacht er eigenlijk niet graag aan terug.

Nadat ik alles weer tip top in orde had gebracht, borg ik de pot weer op en ging ik maar eens de afwas doen. 

Gelakte nagelsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu