Een dag later

420 7 0
                                    

Rechercheur Beckers en zijn assistente Brown waren op weg naar het labo.  Het personeel had al een hele dag vinger per vinger onderzocht. Het waren er immens veel.

Helemaal uitgeteld kwam de dikke rechercheur boven. De lift was buiten werking en dus moest hij samen met mevrouw Brown, alle trappen nemen tot aan het vierde verdieping. Hij veegde wat druppeltjes zweet af van zijn voorhoofd en wandelde het labo binnen. Brown keek hem even aan en grinnikte.

” Je moet dringend wat werken aan je conditie en minder donuts eten.” Rechercheur wierp een snelle blik op haar en lachte  sarcastisch.

“Goedemiddag,” bromde hij tegen alle werkende laboranten. Met zijn vermoeide ogen keek hij in het rond. Mevrouw Brown liep achter hem aan en trok meteen een grimas toen ze de vingers zag. Een stuk of vier onderzoekers waren bezig met de vingers. Degene die de leiding had, heette Lilly Westerfield. Ze was altijd overenthousiast en heel goed in haar werk. Ze keek op toen ze de oude stem hoorde van Beckers.

“Goedemiddag,” zei ze opgetogen. “Die finger thief is echt wel geniaal, hoe ze zo precies kon werken en zoveel slachtoffers heeft kunnen maken. Sommige vingers zijn al meer dan tien jaar oud en erg goed bewaard. Dit is echt een paradijs voor mij,” ratelde ze.  Lilly ging helemaal op in haar werk, zoals altijd. Dit was weer een nieuwe uitdaging voor het team. “Elke vinger heeft een andere kleur, echt wonderbaarlijk.” Ze huppelde vrolijk in het rond om het rapport te zoeken dat Beckers en Brown graag wilden bekijken.

“Hier is het voorlopig rapport,  over het DNA kunnen we voorlopig nog niets zeggen, dat zal nog wel even duren, maar volgens mij zijn er nog veel meer moorden gepleegd dan waarvan wij op de hoogte zijn. Aangezien er meer vingers zijn, dan dat wij gelijksoortige moorden hebben in onze database ga ik ervan uit dat er nog heel wat niet gevonden slachtoffers zijn .” Je zag de twinkeling in haar ogen, dit vond zij uitermate interessant.

“Als we het DNA-rapport binnen hebben kunnen we zoeken naar vermiste personen die waarschijnlijk slachtoffer zijn geworden van haar,” vervolgde ze met haar uitleg,” het zijn honderd en drie vingers. Die vrouw wist echt goed van aanpakken, jaren aan een stuk heeft ze straffeloos mensen kunnen vermoorden en door één klein foutje, is ze nu opgepakt.” Lilly had al heel veel lijken van Savanna moeten onderzoeken. Ze was enorm onder de indruk door het werk van de finger thief. De fingher thief  is een ware obsessie voor Lilly geworden. Beckers knikte en wierp een blik op het rapport. Brown keek Lilly lichtjes verbaasd aan. Honderd vingers vond ze veel. Heel veel. Dan zou die vrouw meer dan honderd moorden op haar geweten hebben en al die tijd nooit één fout hebben gemaakt. Dat was echt verbazingwekkend. Brown vond het ook een vreselijke gedachten dat ze Savanna Miller moest ondervragen. Ze vond haar een gruwelijk monster.

“Je hebt al goed werk geleverd, Lilly. Is er nog iets?” vroeg de rechercheur en hij keek haar aan. Ze schudde haar hoofd.

“Het zijn zoveel vingers, geef me toch een dikke week voordat ik nog meer kan zeggen,” zei ze glimlachend. “Ik ga nu verder werken.” De oude man en zijn assistente knikten en ze zwaaiden nog even kort naar de werknemers. Toen ze naar buiten wilden wandelen, botsten ze bijna tegen Mike. Mike Longestry. Beter bekend als de superknappe, intelligente laborant. 

“Goedemiddag,” zei Mike en hij glimlachte zodat zijn witte tanden zichtbaar werden. Mevrouw Brown liep rood aan. Brown en Longestry hadden al een maand een relatie. Natuurlijk, zoals zo vaak, was Brown ‘gelukkig’ getrouwd, maar dat hield haar niet tegen om vreemd te gaan.

Beckers begon een gesprek met Mike over de finger thief. Terwijl die twee mannen praatten,  keek Brown even naar de krant die op iemands bureau lag. Op de voorpagina stond er in koeienletters:  finger thief opgepakt.

Ze begon het artikel te lezen en haar ogen werden groter.

“Beckers… Er is weer informatie gelekt, er staan veel te veel details in dit artikel.” Ze hield het artikel voor zijn neus en keek hem fronsend aan. De oude rechercheur begon te brommen. Iemand speelde informatie door aan de journalisten.

Gelakte nagelsWhere stories live. Discover now