Capitolul 20: Țurțuri de căldură

781 63 32
                                    

  Kenrad

~~~

   — Știu că sunt frumos, Heart. Poți face o poză dacă vrei. Te uiți la ea când îți este dor, încerc să glumesc și să detensionez aerul, dar nu prea pare să funcționeze.

     Blondul se uită la mine de parcă nu mai are mult până îmi sare la gât. Nu înțeleg de ce pare atât de deranjat de prezența mea. Bine, sau aleg să mă prefac că nu înțeleg. 

    — Dacă știam că aveam să ajungem în punctul ăsta nu te-aș fi salutat în prima zi când ai venit. Trebuia să îmi dau seama că vei aduce probleme, spune la rândul lui și apoi ia o gură din suc. 

      Nu am idee de ce mă simt puțin cam vinovat pentru toată această situație. Da, știu că o place pe Azireea, dar știu și că ea nu îl vede mai mult decât pe un prieten. Deci m-am gândit să o ajut. Să o scot din tot triunghiul acesta amoros, lăsându-l pe blondul de lângă mine să își orienteze inima către cineva cu aceleași sentimente ca și el.

       De preferat Ava. Nu trebuie să fii mare om de știință pentru a realiza cât de sinceră este dragostea ei față de Alex. Și totuși, netotul alege să îi respingă sinceritatea. Cine a spus că este greu să devii deștept, dar mai greu să nu fii prost, nu a greșit. 

      — Tu m-ai adus în viața ta, acum nu mai ai scăpare. Nu mă poți returna, scuze.

     Îi fac cu ochiul, dar el pare la fel de rigid ca și înainte.

     Sper să ajungă cât mai repede Azireea și Ava. Nu am idee cât mai pot ține pasul cu privirea turbată a lui Heart.

       — Tot nu pot pricepe cum naiba ești împreună cu Azireea. Puteam să jur că nu avea de gând să mai intre în vreo relație. 

       Îmi dau ochii peste cap. Nu pricep de ce încep să mă simt și iritat. 

       Nimic nu e real. Am mințit. Eu și Azireea nu suntem nimic altceva decât... prieteni. Am vrut să o ajut. De asta am improvizat atunci când am spus că suntem într-o relație. 

       Dar chiar și așa, mă simt ofensat de remarca celui de lângă mine. Nu pricepe de ce Azireea este ,,împreună" cu mine? A spus-o de parcă am vreo boală scârboasă și îi este frică să nu o dau mai departe.

       — Să înțeleg că te deranjează faptul că m-a ales pe mine, ci nu pe tine? îl întreb pe un ton oarecum amuzat, fără să mă gândesc prea mult cum îl pot afecta aceste cuvinte. Dragul meu, gelozia îți poate provoca apariția cheliei.

       Acum e rândul lui să își dea ochii peste cap. 

      — M-am împăcat de ceva vreme cu gândul că nu pot fi mai mult decât un prieten pentru Reea, replică și apoi expiră frustrat. Nu de asta am rămas surprins când am aflat că sunteți împreună. Credeam că după faza cu Rick, îi va lua ceva timp să aibă încredere în cineva din nou, continuă și eu rămân instant fără cuvinte.

       După faza cu Rick? Ce fază?

      Vorbește despre acel nemernic de la petrecere? Nebunul ăla pe care nu mai aveam mult și îl luam la bătaie? 

      —  Cum adică? Ce s-a întâmplat între ei? Au fost împreună sau ceva? 

       Nu încerc să îmi ascund curiozitatea fiindcă nu are rost. Poate nu sunt în măsură să întreb aceste lucruri, dar ținând cont de faptul că mi-am luat rolul de iubit fals al blondei, tind să cred că nu pot trata acest subiect cu ignoranță.

Kenrad/ Praf de minciuniWhere stories live. Discover now