Bölüm 19

474 49 22
                                    

Jane: Önemli değil. Güvenin için teşekkürler Stefan.

Stefan: Bak, ben-

Jane: Bir şey söyleme. Neyse, sadede gelelim.

Damon: Çok kötü görünüyorsun?

Jane: Hah, teşekkürler bilmiyordum. Kaç gündür doğru düzgün uyumadım, içim dışım kum oldu ve üstüne bir de onca saat araba kullandım. Yeterince açıklayıcı mıydı?

Damon: Evet. Neredeydin?

Jane: Mısır'da. 

Elena: Mısır mı?

Jane: Evet. Şimdi, beyler işte yüzükleriniz. Alın bakalım.

Yüzüğü Stefan'a fırlattı, yanında oturan Damon'ın parmağına ise kendi taktı. Güvendiğini bilmek gerçekten paha biçilemezdi Jane için, gözlerinin içi gülüyordu resmen. 

Damon: Pekala, neler yaptın bu yüzüklere?

Jane: Hemen açıklayayım. Bir araştırma yaptım, Bonnie'nin ya da başka cadıların sizi etkileyememesi için bir yol var mı? diye. Ve buldum, bazı büyücüler bunları yapabilirmiş. Benim de tanıdığım öyle biri vardı, Mısır'da. Kara büyünün dönemlerinden kalma biri. Ona gittim ve olanları anlattım. Yeni özellikleri söyleyeyim; Öncelikle sizi sadece Bonnie'nin değil yeryüzündeki her cadının büyüsünden koruyacak. Bir de mine çiçeğinin size zarar vermesini en aza indirecek . Ama aşırı olursa işe yaramaz malesef. Son bir şey, artık kimsenin sizi evine davet etmesine gerek kalmadı. Onu da çıkarttım aradan, istediğiniz eve davet edilmeden girebilirsiniz. Bu gerekliydi, çünkü yakında bir çok kişi kimseyi eve davet etmeyecek, en azından vampirleri öğrenenler. 

Stefan, Damon ve Elena söylediklerini şaşkınlık ama sevinç içinde dinliyorlardı. Nasıl yaptığına ise bir anlam veremediler. Cebinden çıkardığı nazik bir bilekliği Elena'ya uzattı.

Jane: Bu senin için Elena. Üstünde mine çiçeği olsun ya da olmasın vampirlerin seni etki altına almasını engeller ve bir de senin ölmeni önler.

Elena: Ne? 

Stefan: Nasıl yani?

Jane: Alaric ve Jeremy'deki yüzükler gibi bir etkisi var. Eğer yüzük yaptırsaydım, büyük ve gösterişli bir şey olacak ve dikkat çekecekti. Birçok vampir, cadı falan böyle yüzüklerin varlığından haberdar ve Elena'nın korunması gerekiyor. Ama kimse masum bir bilekliğin bu işe yarayacağını tahmin edemez. Saçını bu yüzden aldım, birileri öğrenip çalsa bile başkasının üstünde işe yaramayacak ve eninde sonunda Elena'ya gelecek. 

Elena: Ben, çok teşekkür ederim Jane, ne diyeceğimi bilemedim inan. Hiç beklemiyordum böyle bir şey. 

Stefan, gözleri dolmuş bir şekilde ilk kez Jane'e sarıldı. Elena'yı korumasına yardım ettiği için çok mutluydu, tabii kendi yüzüklerinin de yeni eklenen büyüleri için ayrıca sevinmişti. 

Stefan: Çok teşekkürler Jane, ve ben üzgünüm. Sana güvenmedim.

Jane: Olur böyle şeyler, ama bir daha yapma. Hiç hoş değil.

Stefan: Emin olabilirsin.

Damon: Neden şaşırmadım acaba? Sen nasıl bir şeysin?

Jane: Şaşırmadın, çünkü beni tanıyorsun. Ve ben sana aşık biriyim, senin için her şeyi yaparım.

Damon: Teşekkür ederim Jane, gerçekten bu harika oldu.

YAŞAMIN KIYISINDA (DAMON SALVATORE)Where stories live. Discover now