ANUR'un OYUNLARI

886 38 20
                                    


Vera ölmek üzereydi.
Onu iyileştirmem lazımdı. Kötülükleri yok edip eski saf haline döndürmem gerekiyordu. Derinliklerde daklanan karanlığı çıkarıp yok etmem gerekiyordu. Eskilerin öldüremediği koca Eypath'ı Vera dan sürmem gerekiyordu lâkin bunu bizzat benim yapmam Vera ya büyük zararlar verebilirdi.

Öğrenmeleri gerekiyordu. Veru halkının kötülükler ile savaşıp onları yok etmeleri için savaşmaları gerektiğini öğrenmeleri gerekiyordu. Benim güzellikler ve saf ışıktan yarattığım dünyayı temizlemeleri gerekiyordu. Bunun için Veradaki son temsilcim Gordaya emrettim. Büyük bir görev başlatsın ve kötülükleri yok etsin. En büyüğünü yok etmesi için Elçim Anurayı gönderene kadar Vera gereksiz tehlikelerden arınmış olacaktı.

Verulardan cesur gençler gördüm ama kaderleri hiç o kadar da güzel değildi. En başlarda kötülüğün zihinlerini çaldığı küçük yaratıklara karşı savaşıp kazandılar lâkin koca Eypath'ı öldüremediler. Eskilerin başaramadığını onları  yapması beklemiyordum zaten. Kurtulanlardan bir kaçı yola devam etti. Önlerinde karanlığın şekil aldığı kötülüklerden biri vardı. Yüksek dağlarda yaşayan, karanlıkta süzülen bir canavardı bu. Karanlığın bağrından kopup yeryüzünde şekil almıştı.

Geldiklerini hissetmişti. Son kalan iki Veru onun iki gözleri arasındaydı. Sessizce süzüldü, yaklaştı ve saldırdı. Diğeri ötekine yardım etti, karanlığı yaralamayı başardılar lâkin bu onu öldürmeye yetmedi. İkisi de hayatta kaldı ama ben sadece tek bir kişiye izin vermiştim. Onları huzuruma kabul etmedim çünkü oldukça hiddetliydim. Bu yüzden Anuranın gelmesini hızlandırdım. Dünyanı mahvetmeye gelecek olan insanların arasından en erdemli olanı seçip Anuranın varlığını ona bahşettim.

Bilmeyecek, şimdilik anura yeni doğan bir çocuk gibi sadece geçmişi hatırlayacak. Pek ilerisini onun için boş bir dehlize çevirdim. Sadece ben istediğim zaman emirlerime uyup Vera'yı kurtarmak için harekete geçecek.

Benim şanım adına, yaratılan karanlığa karşı Elçim, ismime ithafen Anura Vera'yı daha erdemli bir hâle getirecek. Bunun için bizzat emirler yağdırdım sonsuz aleme. Ona benzeyenleri değiştirmek adına başka bir insana fısıldadım. Karanlığın kaderine baktım ama Anuranın ışığı daha yükseklerdeydi. Bir oyun değil bu, her şeyin bir amacı var. Vera benim kıymetlim, hayallerim ve geleceğin temennisiydi. Onu korumak adına, yaratılan Verulara yardımlarım tükenmeyecek.

Şimdi, herşeyi oldukça hızlandırdım. Fısıldananlar harekete geçti bile. Çok ama çok yakın bir gelecekte her şey gün yüzüne çıkıp yayılacak. Anura hatırlayıp yükselecek ve karanlık, işte o sonsuza dek Vera'yı terk edecek.

Kadim Veru ya müdahale etmek gerekiyordu. Ezelden beri Anuranın gelmelerini bilemeleri gerekiyordu, onun heykellerini yapıp ona dua etmeleri lazımdı. Her şey tamam olduğunda zamanı çevirip büktüm ve sadece olacak olanlara baktım.
Vera benim hükmüm altında kalacaktı, sonsuza dek.  Saf ve temiz..
•●●●●●●•

_______________

Uzun zaman oldu ve beni bekleyen okurlarıma bu ara bölümü ithaf etmek istiyorum. Bu bölüm sadece geçmişte yaşananların ve gelecekte olacakların Anur'un gözünden yansımalarıydı. Çok kısa süre sonra yeni bölüm sizinle olacak (: Şimdilik sadece Anur'a kulak verin. ♡ 

Sorularınız varsa cevaplamaktan mutluluk duyarım (:

VERA Where stories live. Discover now