Hoofdstuk 6

733 32 4
                                    

Het was zomervakantie.

Sander lag naast mij op bed. Ik had inmiddels drie maanden een relatie met hem. Nog een week en ik zou op vakantie gaan naar Laag-Soeren. Mijn arm was weer helemaal in orde en van de ruzie tussen mij en Emma was niets te merken. Emma was over Sander heen en had inmiddels een relatie met Joris, één van Sanders beste vrienden. Zoë en Joëlle negeerde mij nog steeds. Mama sloeg me nog steeds, wel iets minder, zodat ik misschien kon zwemmen tijdens mijn vakantie. Ze dronk nog steeds enorm veel.

Sander zoende mij en ik zoende hem terug. Zijn handen kropen onder mijn shirt. Hij trok ze weg en keek mij geschrokken aan.

‘Waarom heb je zoveel pleisters op je rug?’ vroeg Sander geschrokken. Ik slikte. Wat ging ik nu zeggen? Hoe kon ik me hier onderuit lullen? Ik zuchtte en keek Sander aan, recht in zijn mooie ogen.

‘Ik ben gewoon niet zo handig,’ zei ik snel. Ik zoende hem weer, om de aandacht van mijn verminkte lichaam weg te halen. We stopte met zoenen en keken elkaar seconde lang alleen maar aan. Ik verdronk in zijn ogen en duizenden vlinders gierde door mijn lichaam. Een veilig gevoel overspoelde mij, ik voelde me veilig bij Sander. Ik hield van hem.

Sander ging bovenop mij liggen en begon mij heftig te zoenen. Het deed pijn omdat hij op mijn sneeën en blauwe plekken leunde, maar ik negeerde het. Sander trok zijn shirt uit en ik werd nog verliefder toen ik zijn gespierde bovenlichaam zag. Ik lachte naar hem en sloot mijn ogen. Ik verzamelde moed en trok uiteindelijk met veel moeite mijn shirt uit. Naast het bed liet ik het stuk stof vallen. Sander keek mij geschrokken aan, mijn hele lichaam zat vol plekken en schrammen. Mijn initialen die op mijn buik stonden waren gelukkig nauwelijks zichtbaar.

‘Wat heb je gedaan?’ vroeg hij geschrokken toen hij zag hoe bont en blauw ik was. Ik slikte, de waarheid kon ik niet vertellen, dus ik bedacht snel een smoes waarom ik er zo belabberd uit zag.

‘Ik zei toch al dat ik niet zo handig ben, ik ben van mijn fiets gevallen en kwam in een bramenstruik terecht,’ zei ik snel. Sander lachte.

‘Sukkeltje.’

‘En bedankt weer,’ zei ik.

‘Je bent wel mijn lieve sukkel.’ Sander zoende mij weer.

De volgende ochtend werd ik wakker. Ik zag hoe alle kleding van mij en Sander door mijn kamer verspreid lag. Ik lachte, we hadden nog niet zo lang een relatie, maar toch voelde ik me goed bij afgelopen nacht. Het was geweldig.

Mama zat in de auto te wachten. Ik zoende Sander en lachte naar hem. Emma omhelsde Joris. Mama zou ons naar Laag-Soeren brengen en de moeder van Emma zou ons weer ophalen. Sander wist niet wat mama mij aandeed en dacht dat zijn vriendin gewoon heel onhandig was, anders liet hij mij vast niet gaan en had hij voorgesteld om mij en Emma samen met Joris weg te brengen in zijn auto. Ik omhelsde Sander nog even, maar toen ik zag dat Emma al naar de auto liet bevrijdde ik me uit de omhelzing en liep ik ook naar de auto toe. Ik ging op de achterbank zitten, Emma zat voorin, anders werd ze wagenziek. Ik hoopte dat mama voor de verandering niets had gedronken. Ik zwaaide naar de jongens en mama startte de auto.

Mijn mesje lag thuis veilig opgeborgen, zo kon ik mezelf niets aandoen tijdens de vakantie. We hadden er enorm veel zin in met zijn tweeën, de eerste vakantie zonder ouders. We reden door Lelystad heen toen we even stopte om iets te drinken. Mama bestelde zowaar een alcoholvrij drankje. We hadden plezier en voor het eerst sinds tijden had ik het gevoel dat mama een mens was en geen monster. Ook al sloeg ze me gisteren nog, het was mijn moeder en stiekem hield ik wel van haar, ook al verdiende ze het niet. Na een pauze van een kwartier vervolgde we onze route. Mijn mobiel ging af.

Goede reis en veel plezier, ik mis je nu al. Xx

Ik lachte toen ik het sms’je zag, maar antwoordde niet. Ik was nu op vakantie met Emma, niet met mijn mobiel die verbonden was met iedereen thuis.

Geen uitweg meerWhere stories live. Discover now