Bölüm 8 - Touch / Dokunuş

10.5K 484 552
                                    

(DÜZENLENMEDİ)

Hermione o gece hiç uyuyamadı.

Ginny oldukça az bir sürede avutulamayacak kadar kötü bir duruma gelmişti, ve Hermione basitçe kızın sırtını sıvazlayıp uykuya dalana kadar saçlarını okşamıştı. Molly'nin kızını benzer bir şekilde rahatlattığını biliyordu, ve kendisi de gecenin büyük bir kısmını ailesini ve onları ne kadar özlediğini düşünerek geçirdi. Daha sonra bitkin beyni düşüncelerini doğal olarak Harry ve Ron'a kaydırdı; ve son olarak, Malfoy'a.

Kendi savunmasına göre, katı misafiri her zaman oradayken onu düşünmemesi imkansızdı; ama artık zorlanan düşüncelerine normalden biraz daha erken giriyordu. Kibri, ön yargıları, ve kusurlarının karışık tarifindeki kalan malzemeler dışında, Malfoy kesinlikle başlangıca göre daha katlanılabilir biriydi. Kendini bazen - kazara, tabii ki - onunla biraz daha zaman geçirebilmek için kütüphaneye normalden biraz daha geç giderken buluyordu. Hepsi akademik amaçlar içindi tabi; McGonagall kendisinden çocuğa dikkat etmesini istemişti, ama kendisi de çocuktaki hafif değişimleri gözlemlemeyi büyüleyici buluyordu.

Ayrıca, yeniden bir erkeğin varlığını sürekli olarak hissetmek güzel bir şeydi; bu varlık zorla, ve bahsedilen erkek tam bir piç de olsa.

Yine de, çocuğun çevresindekilere, ve kendisine alışmasını izlemek ilgi çekiciydi, ve gizlice kendine onun düşüncelerini elinden geldiğince etkilemek adına meydan okumuştu. Hermione eğer, ve bu gerçekten büyük bir 'eğer'di, çocuğun ön yargılarını kırmayı başarabilirse onunla yaşamanın o kadar da kötü olmayacağından neredeyse emindi.

Yine de, büyük olasılıkla olmazdı. Gryffindor iyimserliği bazen gerçekten ona ayak bağı olabiliyordu, ama yine de deniyordu; belki de çocuğun kelime dağarcığından Bulanık kelimesini silebilirdi.

Uykusuzluğu belli ki başına vurmaya başlamıştı, ve saate attığı kısa bir bakış ona saatin neredeyse sabah altı olduğunu haber veriyordu. Ginny'yi yana kaydırmadan önce onun tamamen uykuya daldığından emin oldu, ve giysisinin koluyla genç cadının yüzündeki hayalci gözyaşlarını kuruladı. Hermione arkadaşının çalışma masasına gitti; ayrıldığı için özür dilediği ve biraz dinlenmeye ihtihacı olduğuyla ilgili bir not yazdı.

Güzel kızıla kısmen üzgün bir bakış attıktan sonra, eski odasından sessizce çıktı ve kendi odasına gitmek için boş koridorlara yöneldi. İki oda arasındaki mesafe çok fazla değildi, ama adımları bir kez daha Hogwarts'ın ne kadar ölü gözüktüğünü fark ederken yavaş ve düşünceliydi. Evet, koridorlarda kışın getirdiği bir kasvet de vardı ve saat bir cumartesi günü herkesin ayakta olması için çok erkendi, ama yine de Hogwarts'ı her zaman çok canlı ve sıcak olduğu için seviyordu. Şimdi ise bütün tuğlalar daha soğuk, bütün odalar daha karanlık görünüyordu; ve bütün Kale'nin mezarlığa benzeyen bir havası vardı.

Akıldan çıkmayan bir karşılaştırma olmuştu... Her şeyin ne kadar kederli olduğunu hatırlatan bir karşılaştırma. Pazartesi günü 1 Kasım'dı, Dumbledore'un ölümünün bir başka ay dönümü. Neredeyse yarım yıl olmuştu, ama yine de yaşananlar kalbini sıkıştırıyordu.

Üzüntülü bir şekilde iç çekerek, aslanların gururuna şifreyi fısıldadı, ama kapı sonuna kadar açılmadı. Kız kaşlarını çattı ve kapıyı iterken karşı taraftan bir basınç hissetti. Oluşan aralıktan kendini içeri attı ve o anda ayağı bir şeye takıldı; onu yere şaşkınlıkla düşüren, bir bedene benzeyen bir şey. Kafası karışmış bir şekilde nefes vererek, saçlarını gözünün önünden çekti ve omuzlarının üstünden bir bakış attı; neyin, ya da kimin kapının açılmasını engellediğini görünce gözleri bir anda açıldı.

isolation • dramione (türkçe çeviri)Where stories live. Discover now