Bölüm 26 - Ghost / Hayalet

5.7K 290 389
                                    

(DÜZENLENMEDİ)

Şarkı önerileri: Kings of Leon - Closer; Placebo - Sleeping with Ghosts; Thriving Ivory - Flowers for a Ghost.

.

Bir yerlerden sesler geliyordu; kapılar ve uzaklıklar yüzünden boğuk duyuluyordu, ama kesinlikle sesleri duyabiliyordu. Tanıdık sesleri.

Kirpikleri kuruyan gözyaşlarıyla birbirine kenetlenmişti, tuzlu acıyı seyreltmek ve mahmurluğunu üzerinden atmak için gözlerini kırpıştırdı. Yatağın boş yanına odaklandı ve elini soğuk, gevrek ve bozulmamış çarşafın üzerinde gezdirdi. Belki de Draco'nun tişörtünde kalan koku bilinçaltıyla oynuyordu, çünkü kalbinin umutlu bir köşesi neredeyse sabah uyandığında onu yanında görmeyi bekledi, ama daha birkaç saat önceki günün gerçekliğini gözden gelmek imkansızdı.

Draco burada değildi.

Nerede olduğunu bilmiyordu.

Ve onu tekrar görüp göremeyeceği hakkında hiçbir fikri yoktu.

Bu gerçeklerin göğsünde bıraktığı ağrılı çukur bugün daha kötü hissettiriyordu, ve Hermione bu sızıların yakın zamanda geçeceğini düşünmüyordu. Mide bulandırıcı yalnızlık hissinin daimiliği yıkıcıydı; tıpkı tırnaklarını omurgasının ucuna ve kafatasının dibine geçirmiş ilhihaplı bir tümor gibi.

Ama.

Ellerini yumruk yaptı ve bunu da gömdü; zihninin derinliklerine, ebeveynleri ile Harry ve Ron'un yanına kilitledi. Çünkü böyle yapması gerekiyordu. Çünkü kendine böyle yapacağına söz vermişti.

Tüm ülke savaş fikriyle kaynıyordu ve insanlar ölüyor, sevdiklerinin yasını tutuyorken kırık kalbiyle ilgilenmeye hakkı var mıydı? En azından Draco hayattaydı. En azından kaderin, nefeslerinin tekrar birbirine karışmasına izin vermesi ihtimali vardı.

Umut, hiçbir işe yaramasa bile en azından bir motivasyon kaynağıdır.

Aşağıdaki seslerin titreşimi gelmeye devam ediyordu, ve bu yeni bulduğu azimle yataktan kaldı ve çantasında temiz giysi aradı. Kot pantolonunu giydi ve Draco'nun tişörtünün üzerine bol bir yün kazak geçirdi, cildini karıncalandıran, kumaşa hapsolmuş erkeksi sıcaklıktan ayrılmakta gönülsüzdü. Çılgın saçlarını parmaklarının birkaç taramasıyla kontrol altına aldıktan sonra aynadaki yansımasına göz attı ve gözlerinin altındaki şişmiş, hâlâ gözyaşlarıyla parıldayan kırmızı lekeler karşısında kaşları çatıldı. Kazağının kırışmış koluyla gözyaşlarını sildi, sesinin ona ihanet etmemesi için birkaç kez yutkundu ve burnunu çekti, sonra da hayali bir temkinle çenesini kaldırdı.

Maskesi neredeyse mükemmeldi; belki bakışlarındaki bir parça burukluk ve kırılganlık hâlâ oradaydı, ama sıktığı dişlerinin belirginleştirdiği çene kemiği ve birbirine bastırdığı dudaklarındaki gurur Yoldaşlık'taki arkadaşlarını ikna etmek için yeterli olurdu.

Hazırlıklı ve sağlam görünüyordu. Savaşa hazır ve amaç dolu.O meşhur Gryffindor iyimserliği ve cesaretiyle parıldar hâlde. Gerçekte olması gerektiği gibi.

Yansıması karşısında onayla başını salladıktan sonra asasını aldı ve odadan çıkıp seslerin alçak mırıltısını takip etti. Merdivenlerden aşağı ve evin içinde dolandı, mutfağın girişinde durdu ve boğuk konuşmayı anlayabilmek için kulağını kapıya dayadı.

"...olacağını tahmin etmeliydik. Öğrencilere yardım etmeleri için King's Cross'a adam göndermeliydik-

"Yapacakları her şeyi önceden tahmin edemeyiz, Alastor-

isolation • dramione (türkçe çeviri)Where stories live. Discover now