Bölüm 44 - Dying / Ölmek

3.1K 193 627
                                    

herkese selam! tum sorunlarin (bolumun gozukmemesi, yorum yapamama vs) duzelmis olmasi gerekiyor; ve kucuk bir aradan sonra sizi bolumle bas basa birakiyorum. iyi okumalar! x

(DÜZENLENMEDİ)

.

Hermione ağlamayı on dakika önce bitirmişti.

Altmış saniyeden kısa bir süre kadar Draco'nun göğsünde hıçkırarak ağladıktan sonra bir anda toparlanmış, ondan uzaklaşmış ve göz yaşlarının izini kolunun tersiyle sertçe silmişti, sanki onlardan utanıyormuş gibi. Sonra omuzlarını dikleştirip derin bir nefes almıştı, kararlılığı bir askeri andırıyordu. Sonra Draco ona iyi olup olmadığını sormuş, o da, "Şimdi sırası değil. Onlara yardım etmeliyim." demişti. Tonks ve Remus'a son kez hüzünle baktıktan sonra oradan uzaklaşmış ve sonrasında ağzını neredeyse bıçak açmamıştı.

Draco ona yas tutmak için biraz zaman ayırmasını kimsenin yargılamayacağını söylemek istedi, ve yüzünü omzuna bastırarak istediği kadar bağırabileceğini, ama yapmadı. Onu bir şekilde teselli etmeyi düşündü, şevkat dolu hareketlerle arası iyi olmasa da, ama elini kızın sırtına yerleştirdiğinde Hermione ona iyi olduğu güvencesini verdi. Elini üzerinden itti, ve iyi olduğunu üsteledi, ama öyle olmadığı açıkça görülüyordu.

Kalabalık olmasaydı, içinde onu gerçek hislerini açığa vurması için tekrar kışkırtabileceğine dair bir his vardı, tıpkı ailesini Obliviate'lediği zamanki gibi. Bazı insanlar öfkesini içine atabiliyordu, kendisi gibi, ve Granger'ın böyle biri olmadığını biliyordu, ama onu burada kışkırtamazdı. Onu izleyen çok fazla kişi vardı; birçoğu hâlâ düşmancıl davranıyor ve ona güvenmiyordu. Ve hayır, Granger'ın neden kendi isteğiyle onun yanında durduğu hakkındaki merakları umurunda değildi, ama yaşanacak bir tartışmanın ona yardımcı olacağından şüpheliydi.

O yüzden, onu sadece kendi hâline bıraktı.

Dayanmasına izin verdi, diğer herkesin yaptığı gibi.

Ortak Salon bir fabrika ve cenaze töreninin birleşimi gibiydi. Odadaki herkes iki kategoriye bölünmüş gibi görünüyordu: yas tutanlar ve işçiler. Ortak Salon'un girişine yakın, Granger ve kendisinden çok uzak olmayan bir yerde, kalabalığın içinden sıyrılan Lovegood ve Blaise'in başlarını görebiliyordu, ikili kapının girişini kapatan molozların temizlenmesine yardım ediyorlardı. Millicent, Tracy ve Miles; Lee Jordan ve Dean Thomas ile birlikte battaniye dağıtıyorlardı, ve sayısız öğrenci bir şekilde ellerinden geldiğince yardım ediyordu. Ve diğerleri, ölenlerin sırasının oradakiler, şok ve hüzünle yerlerine çakılı duruyorlardı.

Ama aslında hepsi yas tutanların içindeydi. Sadece bazıları acılarını görmezden gelip yapılması gerekenlere odaklanmakta daha iyiydi. Granger gibi.

O ve Granger yaralıların sırasının yakınında oturuyorlardı, ve kız kendini diğerlerinin küçük kesik ve sıyrıklarını tedavi ederek ve hepsinin içecek suyu olduğundan emin olarak meşgul ediyordu. Çok zor bir görev olduğu söylenemezdi, ve birçoğu küçük yaralarının tedavi edilmesini önemsemiyordu, ama en azından odaklanacağı başka bir şey vardı. Yine de Draco, onun burada durmaya nasıl dayanabildiğini bilmiyordu.

Yaralıların sırası ölenlerin sırasından çok daha kötüydü.

Slughorn'un dediğine göre iyileştirici iksirlerin neredeyse tamamı bir süre önce tükenmişti, Draco Ortak Salon'a bile girmeden önce. İske-Büy kalmamıştı, Kan Yenileyici İksir de, Yara Temizleyici İksir de, ve tüm iksirlerin en az üç saat hazırlama süresi olduğu için yakın bir zamanda yerine yenileri gelmeyecekti. Pomfrey ve profesörler yaralılara yardım etmeye çalışıyordu, ama İyileştirme Büyüleri ve yarım kutu Yanık İyileştirici Macun bir yere kadar yardımcı olabiliyordu.

isolation • dramione (türkçe çeviri)Where stories live. Discover now