part nine

2K 134 6
                                    

V minulém díle jste četli:

''Zítra dávají v kině nějaké nové komedie, je jich tam spousta, můžeme se podívat na internet a něco zajít'', navrhla Lissa. 

''Jo, to zní skvěle'', řekla jsem s úsměvem. Když jsme dopili a dojedli, zvedli jsme se od stolu a šli ven. 

''Takže, kam že to jdeme?'', zeptala jsem se. 

''Uhm, to ti ještě neřekneme'', řekl Andy a já zvedla obočí. 

''Pojď'', řekla Lissa se smíchem a zatáhla mě za ruku. Při čemž jsem do někoho omylem vrazila. 

''Omlouvám se'', zamumlala jsem. A potom jsem si všimla těch očí. A těch rozcuchaných vlasů. 

''Magg'', vydechl a já tam stála, nohy jako z kamene a nemohla jsem se hnout.

Nevěděla jsem, co mám dělat. Chtěla jsem utéct, daleko, hodně daleko, ale nešlo to. Jako bych měla nohy přilepené k zemi. Stáli jsme tam a dívali se na sebe. Nezměnil se. Možná trošku. Ale, zkrásněl. Tak moc. Jeho rozhrabané vlasy, jeho dokonalé oči, jeho rty, které jsem tak ráda líbala. Sakra Maggie, ublížil ti..

''Maggie já'', začal a já se konečně mohla pohnout. Všimla jsem si Andyho a Liss, kteří stáli vedle mě a sledovali nás. Otočila jsem se a chtěla utéct, ale jeho ruka mě zastavila. 

''Ne, znovu tě nenechám odejít, znovu ne'', řekl. Do očí se mi nahrnuly slzy. Myslela jsem, že to zvládnu, když ho někde potkám. Ale asi jsem se spletla. Jo, spetla jsem se. 

''Proč jsi odešla? A kam?'', ptal se. On se mě po tom všem, co mi udělal, zeptá, proč jsem odešla.. Nadechla jsem se a snažila ze sebe dostat větu. 

''Dostal jsi co jsi chtěl Louisi, o to ti přece šlo, tak mě prosím nech jít. Najdi si na svou hru někoho jiného, a mě dej pokoj'', řekla jsem, slzy mi tekly po tváři. Ještě pořád držel mou ruku. Nemohla jsem se z jeho stisku pohnout.

''Co jsem dostal? Co jsem chtěl? Jaká hra?''

''Prosím, nehraj přede mnou, že nevíš o čem mluvím'', zamrklala jsem, protože jsem kvůli mokrým očím neviděla. 

''Nevím o čem mluvíš'', řekl. Sakra nedělej mi to jetě horší!

''Četla jsem to. Četla jsem co jsi psal té Franny'', na to jméno nezapomenu nikdy. 

''Zapomněl jsi tu obálku u nás doma. A já kráva, já kráva ti věřila, věřila jsem ti úplně všechno''

''Maggie, o čem to mluvíš? Jaký dopis?'', ptal se. 

''Andy říkal, že na stole v kuchyni ležel celou tu dobu, co jsme spolu byly v Americe'', řekla jsem. Louis se podíval na Andyho. 

''Tak Louis řekl?'', řekl skrz zuby. 

''Já žádný dopis nepsal Maggie'', podíval se zpátky na mě. 

''Nehraj to na mě Louisi. Pusť mě a nech mě odejít, prostě budeme dělat, že mezi námi nic nebylo, vlastně ani nebylo, byla to jen hra, pro tebe, žejo. A oba si půjdeme po svém. A teď mě už pusť, prosím'', vzlykla jsem. 

''Ne, nenechám tě odejít. Já žádný dopis nepsal. Musíš mi věřit'', udělal krok blíž ke mě. 

''Co bylo v tom dopise?''

''Sakra Louisi!'', skoro jsem vykřikla. 

''Co bylo v tom dopise?'', zeptal se znovu. 

''Bylo to pro tvou Franny. Všechno se mnou to byla jen hra. Šlo jen o sex. Nemiloval jsi mě. Byla to jen hra. A úplně naspodu, asi 10 cm od textu, byl tvůj podpis'', zavřela jsem oči a po tváři mi stekla další slza. 

''Andy říkal, že ten dopis tam ležel celou dobu, co jsme spolu byly v Americe?'', kývla jsem. Proč tady vlastně celou dobu stojím. Kdybych se snažila, vyškubla bych se z toho sevření v ruce Louise a mohla utéct pryč. Proč tohle všechno poslouchám. 

''A ten papír byl linkovaný, ty linky byly červené a po celém papíru byly rozložené skoro nevyditelné kolečka?'', zeptal se Louis. Díval se mi přímo do očí. Sakra, kam tím míří? Ten papír vidím pořád před sebou. Ty slova na tom papíru, kterými mě tolik zranil.

''Na takový papír po mě chtěl Andy podpis'', řekl a otočil se na Andyho. Začal zrychleně dýchat, ale já to pořád nechápala. 

''Ty jsi ten dopis psal u nás?''

''Ten dopis psal Andy!'', řekl Louis. Cože? 

''Chtěl po mě podpis aby mohl napsat falešný dopis'', pustil mou ruku a udělal krok k Lousovi.

''Ty jsi takový čurák'', sykl Louis. Oh Bože!

''Andy by tohle nikdy neudělal. Bože Louisi, už o tom vím, tak si na nic nehraj!'', křičela jsem.

''Ach Maggie, ty jsi tak naivní'', zasmál se Andy. Moment, cože?

''Už jsem nemohl vydržet ty vaše kecy, když jste byly spolu, už jsem nemohl vydržet toho idiota'', řekl Andy.

''Tyyy..'', nadechl se Louis. Znovu jsem tam stála a byla mimo. Takže ten dopis psal Andy. Žádná Franny neexistuje. Nebyla to jen hra. Všechno si to Andy vymyslel.

''Takže to všechno ty?''

''Pořád nemůžu uvěřit, že jsi tomu dopisu rok věřila'', zasmál se Andy. Všechno mi pomalu dochází. Louis ten dopis nemohl dát do kuchyně. Než mě vyzvedl doma a jeli jsme na letiště, byla jsem v kuchyni a žádný dopis tam nebyl. Dal ho tam Andy, když jsme byly pryč.

''To kvůli tobě! Všechno kvůli tobě!'', zakřičela jsem.

''Kvůli tobě jsem odjela z města! Kvůli tobě jsem opustila tohle místo, které mám tak moc ráda! Kvůli tobě jsem musela odejít z práce! Kvůli tobě jsem opustila kluka, kterého jsem milovala a který miloval mě!'', pořád jsem tomu nemohla uvěřit. Můj brácha udělal tohle. Můj vlastní brácha, se kterým bydlím.

''Konečně ti všechno dochází'', usmál se Andy. On se usmál!

''Kdy ses tak změnil? Takový jsi nebyl. Takový jsi nikdy nebyl'', zakroutila jsem hlavou. Lissa stála už asi půl metru od Andyho.Podívala jsem se tázavě na ni.

''Přísahám, nevěděla jsem o tom'', řekla a podívala se na Andyho.

''Tohle jsi přehnal Andy. Vážně hodně přehnal'', řekla mu.

''Maggie'', řekl Louis. Musím se odtud dostat. Chytla jsem Lissa za ruku a táhla ji ulicí domů. Běželi jsme a ani jednou se nezastavili. Utírala jsem si slzy a vstřebávala všechno, co jsem slyšela. On mě vážně miloval. Nebyla to jen hra. 

Hvězdičkujte a komentujte xx

Girlfriend Or Whore? // Lost LoveWhere stories live. Discover now