Grace dan maar

475 33 1
                                    

Lauren Jones pov

Geschrokken draai ik me om. Meneer Clifford staat woedend in de kamer. 'Mijn bureau nu!' met die woorden verdwijnt hij weer uit de kamer.

'Waarom?' vraagt hij. 'je kent de regels' 'ja ik ken ze. Geen relaties met patiënten. Maar ik heb helemaal geen relatie met hem!' 'Ik kan je niet ontslaan daarvoor ben je hier te belangrijk. Je zal wisselen van patiënt met Lizzy' 'oke' ik zet me recht. 'weet Lizzy hier van?' 'ja dat weet ze. Ze wacht buiten op je' Lizzy zit hier al 7 jaar en is ook een pak ouder dan mij. Ze werk samen met meisje van 17 denk ik.

'Hey Lizzy' mompel ik. 'Ook hallo Lauren. Das Ashton zit op deze kamer?' ze wijst naar een deur. 'jep. Ik moet zeker op het einde van de gang zijn?' ze knikt nog voor ze zijn kamer binnen stapt. Ik klop op de deur. 'Binnen' antwoord een zachte stem. 'Hey ik ben Lauren ik word je nieuwe begeleider.' stel ik mezelf voor. 'hallo ik ben Grace' Ik kijk haar aan. Ze heeft mooi pik zwart haar en een lichte huid. 'wat zouden jij en Lizzy doen vandaag?' 'normaal gaan we elke vrijdag door het park gaan wandelen' 'dan zullen we dat vandaag ook doen' Ik kijk rond waar haar schoenen staan. Ah hebbes. 'Mag ik je voet?' Ze staakt voorzichtig haar voet uit. Ik doe haar vans aan en neem ook haar jas en geeft die aan haar.

Er hangen een paar wolken in de lucht en er is een frisse wind waardoor het niet te warm is. 'Dus' zucht ik. 'vertel eens wat over jezelf.' 'ik ben Grace, ik ben al van mijn 12de blind en ik ben hier omdat ik problemen had thuis en mijn vader kon niet meer voor me zorgen. Mijn moeder is gestorven toen ik 3 was dus van haar weet ik niet veel. Ik en mijn vader hebben altijd een goede band met elkaar gehad maar sins hij ontslagen was, was hij zeg maar depressief en ik leed daaronder.' Ze vraagt of ik me wil voorstellen en dat doe ik ook.

...

Ik zit naast haar op een bankje in het park. 'zeg er is een nieuwe begeleider hier. Is hij knap?' 'Laat het me even uitleggen. Hij is zowat de verpleger hier en heel hot. Maar een nadeel, hij is homo.' 'wie zegt dat ik geen man ben?' lacht ze. 'Maar waarom kom je bij mij en niet Lizzy?' ik slik. 'dat leg ik je maandag wel uit.'

...

'Tot maandag Luke' 'euh Lauren wacht even!' ik stop en draai me om. Luke komt aangelopen met zijn jas half aan. 'Heb je al gegeten?' ik schud mijn hoofd. 'goed dan gaan we samen met Hood'

BlindWhere stories live. Discover now