33. kapitola

13.6K 866 169
                                    

Vidíte tú lásku?! :D Po dvoch dňoch tú máte novú kapitolu, keďže ste tak pekne prosili a keďže ma vaše komenty vždy dokonale povzbudia :D Dúfam, že nimi ani v budúcnosti nebudete šetriť ;) A teraz už teda nová kapitola, môžete si prečítať, ako zareagovala Hermiona ;) Snáď sa bude páčiť a dočkám sa aj nejakej odozvy :*


Venovanie je pre Adel_Ucnovu, Elisku 1199 a mirusku37912 :)


Hermiona

Mala som chuť vraždiť. Takto si moja drahá najlepšia priateľka akože predstavuje príchod na vlastnú narodeninovú párty?! Veď nech len počká. Ginny zrejme rátala s tým, že so mnou nebude rozumná reč, pretože keď som sa prebrala, sedela pri posteli kúsok odo mňa, v rukách držala čerstvo uvarenú kávu a moje obľúbené, malinové créme brulée.

„Dobrý podvečer, Šípová Ruženka," prihovorila sa mi.

Naštvane som na ňu zazrela. Moja prvotná túžba vrhnúť sa na ňu a oskalpovať ju trochu povolila vďaka omamnej aróme kávy a dezertu.

„Na tvojom mieste by som držala jazyk za zubami, ak nechceš ísť na onen svet," poradila som jej. Bez slova mi podala lahôdky a vzdialila sa. Pripadala som si ako besný pes, ktorému treba len rýchlo dať to, čo má rád a pratať sa preč. Koniec koncov, aj som bola besná, od hnevu.

V tichosti som si vypila kávu a zjedla vynikajúce créme brulée, ktoré učičíkalo môj hnev. Zistila som tiež, že sa nachádzam v Ginny a Harryho spálni u nich doma.

„Hm, netušila som, že používate vaše hniezdočko lásky ako stan pre rôzne párty," prehodila som. Ginny sa potichu zasmiala.

„Och, nemaj strach, Miona, oslava sa bude konať inde."

„Keď už sme pri tom," začala som. „AKO TI, DO PEKLA, MOHLO NAPADNÚŤ USPAŤ MA?!" Gin sa strhla, keď som na ňu zvreskla. Dobre, dezert možno neodbúral môj hnev, iba ho čiastočne pochoval.

„TOTO SA ROBÍ NAJLEPŠEJ PRIATEĽKE?!"

Vtom sa otvorili dvere a dnu vstúpil Harry. Tváril sa obozretne a preskakoval pohľadom zo mňa na šokovanú Ginny.

„Harry Potter, ty sa mi radšej ani na oči neukazuj!" zavrčala som naňho. Takýto podraz, od najlepších kamarátov!

„Pokojne, len kľud, Herm," chlácholil ma a pomaly pristupoval bližšie.

„Ako sa mám asi upokojiť?" sykla som. „Použil si na mňa kúzlo spánku, zaklial si ma! UNIESLI STE MA!"

„Bohovia, prestaň už hulákať! Museli ťa počuť tuším aj v Tasmánii!" dohovárala mi Ginny. Je mi úplne jedno či ma budú počuť susedia alebo aj zvyšok sveta. Pre mňa za mňa, nech všetci vedia, čo sú Harry a Ginny Potterovci za podarených priateľov.

„Povedzme, že dnes nemám dobrý deň," namosúrene som si zložila ruky na hrudi.

Harry si sadol na posteľ vedľa svojej ženy a prinútil ma vyrozprávať mu, čo sa stalo ráno a prečo mám náladu v kýbli. Keď som dorozprávala, s Gin si vymenili veľavýznamné pohľady.

„Takže to príde vhod!" potešila sa Ginny. „Potrebuješ niekam vyraziť a užiť si, aby si na to nemyslela." Neodpovedala som, aj keď mi bolo jasné, že má pravdu. Z ničoho nič sa postavila a naznačila Harrymu, aby sa pratal.

„Prepáč, zlatko, ale mal by si vypadnúť, Miona sa potrebuje prezliecť."

Keď sa za ním zavreli dvere, Gin sa na mňa zahľadela svojím prefíkaných pohľadom. Do riti, neznášam ten pohľad! Rozrazila dvere šatníka a vytiahla odtiaľ niečo čierne zabalené v ochrannom vákuu. Doplo mi, že to budú šaty. Rozopla vákuum a rozprestrela ich tak, aby som si ich mohla prezrieť. Boli krásne, žiarivo čierne, zamatové, nad kolená a s dlhými rukávmi. Chtiac- nechtiac som v úžase natiahla ruku a dotkla sa ich.

Malfoy ProblemWhere stories live. Discover now