3. kapitola

20.5K 938 136
                                    

Hermiona

      Fajn, tak tento deň ešte môže byť horší. Kingsley sa načisto zbláznil? Hrať sa na Malfoyovu manželku šesť mesiacov?! Je to lepšie ako desať rokov, ale aj tak, hovoríme tu o žití s Malfoyom! To by som sa radšej nechala zavrieť do Azkabanu.

„Chyťte sa za ruky," prehovoril znova Kingsley.

„Čo prosím?" Za ruku ho teda nechytím! Ani Malfoy nevyzeral, že by o niečo také stál. Kingsley si povzdychol, chňapol nás oboch za ruky a spojil nám ich. Spomínala som si, že sa takto ľudia držia za ruky, keď skladajú neporušiteľnú prísahu.

„To máme zložiť neporušiteľnú prísahu?" vyhŕkol Malfoy.

     Minister namieril svoj prútik na naše spojené ruky a začal si niečo mrmlať popod nos. Po rukách sa nám začali plaziť červené jazyky. Zhíkla som, pretože som sa zľakla, že sa popálim, no nič som necítila. Hľadela som na ne fascinovane, nikdy som nevidela takýto druh kúzla. Kingsley sklonil prútik a jazyky zmizli. Prekvapene som zažmurkala.

„Toto kúzlo vám zabráni, keď by ste chceli podvádzať a žiť tých šesť mesiacov oddelene," vysvetlil. „Ak budete od seba dlhšie ako dvanásť hodín, pocítite jeho účinky." Skepticky som sa zahľadela na svoju ruku. Tak toto bolo barbarstvo! Už mi to kúzlo neprišlo také ohromné.

„Čo ak to porušíme?" spýtal sa Malfoy.

„Pochybujem, že sa vám to podarí. Ale ak náhodou, tak si na Ministerstve mágie už ani len neškrtnete." Hej, tak toto je kruté! Prísť o významné miesto na Ministerstvo len kvôli takejto hlúposti?!

„A čo moje služobné cesty?" skúsil znova. „To ju mám brať zo sebou?"

„Na prácu sa to kúzlo nevzťahuje," odvetil a vrátil sa späť za stôl. „A posledná vec, čím menej ľudí vie, že je to fraška, tým lepšie. Teraz môžete ísť."


Draco

     Prišiel som na to. Včera som zomrel na otravu alkoholom a toto je spôsob, akým ma chce Merlin potrestať za všetky tie sprostosti, čo som v živote porobil. A ako lepšie mi to všetko oplatiť, ak nie tým, že sa ožením so ženou, ku ktorej som sa správal najviac ako debil. No tak, haló, už som si vytrpel dosť a priznal som si, že som bol k nej hnusný, tak ma už prosím dostaňte z tejto zvrátenej podoby očistca!

     Nič sa nestalo a ja som mal chuť si do niečoho kopnúť. Najlepšie do toho čierneho zadku nášho drahého Ministra! Nech si každý hovorí, čo chce, ja som toho chlapa neznášal a teraz presne chápem prečo. Tešil som sa, že je tu nejaká šanca, že sa toto všetko skončí rýchlejšie ako poviete „manželstvo" a nakoniec sa stane toto. To bolo ako dostať päsťou do tváre a vďaka Grangerovej presne viem, aký je to pocit. Tri roky na rovnakej škole a dostal som ranu do tváre, šesť mesiacov v rovnakej domácnosti s ňou bude vážne zaujímavých.


Hermiona

    Ani som sa nepohla, neveriacky som zízala na Kingsleyho. Dúfala som, že sa každú chvíľu začne smiať a povie, že len žartoval. No on nič také neurobil, sklonil sa nad prácu na svojom stole a mne už nevenoval žiadnu pozornosť. Bola by som tam stála naveky, keby ma jeden z aurorov nechytil za lakeť a doslova nevyvliekol z miestnosti. Zavrela som oči.

„Pokoj, upokoj sa, Hermiona," mrmlala som si popod nos, „nie je to skutočné. Všetko sa ti to len sníva. Teraz len musíš nájsť spôsob, ako sa čo najskôr zobudiť."

Malfoy ProblemWhere stories live. Discover now