Kapitel 5 Joel

99 5 4
                                    


Att kliva in i avgångshallen på Arlanda satte alltid igång något speciellt inom Joel. Magen kändes med ens som den centrala delen av kroppen, när illamående och kramp tog vid.

Den här gången var inget undantag. Idag var det om möjligt värre. Han kände svettdropparna rinna ned mellan skulderbladen. Inom sig bockade han av checklistan, ett föremål i taget.

Han pustade ut lite när han för elfte gången övertygat sig själv om att allt var med. Det här var den viktigaste dagen i hans liv. Allt måste fungera, in i minsta detalj.

En lång, smal kvinna hastade in genom dörren och såg sig omkring med vild blick. Innan han hunnit reagera hade hon sprungit rakt in i honom.

"Förlåt! Förlåt!" sa kvinnan och skyndade vidare med väskan efter sig.

Han nös till. En kraftig nysning som tycktes eka i hallen.

Det fattades bara det. Kvinnan han just mött hade hund. Han var mycket allergisk mot hundar. Något som ofta var problem när han reste.

Joel fick upp inhalatorn och tog ett extra sug, innan andnöden satte in.

Ingenting fick gå fel idag, ingenting. Han hoppades innerligt att kvinnan skulle sitta många, många säten ifrån honom.

Sedan skrattade han åt sig själv. Hur stora var oddsen för att hon skulle vara med på samma plan som han? Minimal. Det var säkert en charterturist som skulle flyga för första gången. Utifrån kvinnans stirriga blick var Joel övertygad om att han hade rätt.

Det var kö vid incheckningsdisken, så han gick för att göra egen incheckning. Han var tacksam för självbetjäningsautomaterna. Allt gick mycket fortare nuförtiden. Samtidigt kunde han ibland sakna småpratet med de vackra kvinnor som brukade checka in honom.

Han skakade på huvudet åt sina tankar. Efter idag skulle han aldrig mer behöva titta åt någon kvinna.



11 december 2016

Tänk dig att ha en hel bok i huvudet och inte ha tid att skriva ned allt. Så är det för mig just nu. Hela "Resa utan slut" ligger klar i huvudet, men jag är tvungen att skriva på en helt annan bok, "Mysteriet med Guldgubbarna". Den boken ska vara tryckt och ute i bokhandeln i maj, därför måste jag fokusera på den boken just nu. Älskar att skriva på många böcker samtidigt, men jag kan förstå att du vill att jag ska skriva färdigt "Resa utan slut" istället.

Tycker du om rysligt spännande berättelse kan jag rekommendera min bok "Mysrys", som du ser överst här i texten. Här kan du läsa mer om den http://kimselius.se/hem/bockerna/mysrys.html

Jag ska försöka lägga in ett kapitel varje söndag. Minst! Berätta gärna vad du tycker om det du har läst hittills, det inspirerar mig att skriva mer på den här berättelsen.

Kram Kim :-)


Resa utan slutWhere stories live. Discover now