Kapitel 22 Kiara

70 3 5
                                    

"Är jag död?"

Kiara såg oförstående på flygvärdinnan som lutade sig över henne. Alldeles nyss hade hon panikslagen sprungit av planet, efter att ha insett att det fanns en bomb på planet. Nu satt hon här med en kind som hettade, som om någon hade slagit henne.

Hon kände sig omtöcknad och skakade på huvudet för att få tankarna att klarna.

Hade hon drömt alltihop? Var inte Mahmoud en man som hade lurat henne?

"Bomb?" viskade Kiara och såg frågande på flygvärdinnan.

"Det är ingen fara", svarade Mette. "Kom nu! Vi ska gå av planet. Det har uppstått ett problem. Alla passagerarna ska vänta i gaten tills det är åtgärdat. Klarar du dig själv, eller vill du ha hjälp?"

"Hjälp!" viskade Kiara, eftersom hon kände sig svag och vilsen.

Hon förde upp handen till spännet som höll upp det långa håret. Hon lät det falla fritt över axlarna. I samma stund såg hon ut som den unga, rädda flicka hon var.

Fragment av drömmen svepte förbi inom henne. Något om hypnos, bomber, att hon skulle dö, att hon var på väg till Singapore.

Den sista tanken fick henne att resa sig så hastigt att världen snurrade runt. Flygvärdinnan grep tag i henne och höll henne fast.

"Ta det lugnt! Om du har tagit sömntabletter och väcks hastigt, kan du känna dig yr den första tiden. Kom här, jag hjälper dig!" sa Mette.

Kiara såg tacksamt på flygvärdinnan. Inte ett hårstrå låg fel i hennes blonda pagefrisyr. Leendet satt som klistrat på kvinnans läppar, runt ögonen löpte ett spindelnät av skattrynkor. De klarblå ögonen såg milda, och samtidigt oroliga ut.

"Kom nu!" sa Mette och drog försiktigt i Kiara. "Hur många sömntabletter har du tagit?"

"Jag har inte tagit någonting", svarade Kiara. "Det känns som om jag har blivit drogad. Jag tror att någon vill döda mig, eller använder mig för att döda någon annan."


3 augusti 2017

Hej!
Har haft ett litet sommaruppehåll, men tro inte att jag har vilat mig. Jag har arbetat för fullt och haft skrivarkurser hela sommaren. Redan nu börjar platserna på nästa års fyra skrivarkurser ta slut.  http://kimselius.se/hem/forfattartips/Skrivarkurs%20med%20Kim.html

Fortsätt läs och skriv och njut av livet.

Kramisar Kim :-)

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 03, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Resa utan slutWhere stories live. Discover now