Kapitel 16 Den okände

53 4 0
                                    


"...ett bombhot för flight SK1527 med destination Singapore!"

Orden som kom ut ur walkie-talkien fick honom att rysa. Hur hade det här gått till? Vem hade avslöjat honom? Om han fick tag på den personen skulle han se till att människan grymt fick ångra sitt brutna löfte. Han skulle långsamt plåga ihjäl henne, eller honom. Han var expert på att plåga, att hålla någon vid livets yttersta rand under lång tid.

Han hoppades att han hade hört fel. Det kanske inte var hans flyg. Han lyfte walkie-talkien och sa:

"Upprepa! Jag uppfattade inte flightnumret!"

Orden kom, och vreden fick honom att krama walkie-talkien hårt i handen.

"Flight SK1527 med destination Singapore!" hördes en kvinnlig röst.

Han borde ha konfirmerat att han hade hört den här gången. Men han hade inte rösten under kontroll. Han ville skrika, banka, strypa, långsamt plåga ihjäl någon. Men vem? Vem hade förstört allt för honom?

Han hörde hur någon kallade på honom i walkie-talkien. Han ignorerade rösten. Istället skyndade han mot planet. Nu blev det mycket jobb för honom och hans män.

Dags att sätta in reservplanen.

För en sådan fanns. Han var inte dum, nejdå, han var överintelligent. Det hade han fått höra hela sin uppväxt. Men vad hade han fått för det. Inget flashigt jobb med fallskärm. Istället hade han fått ett jobb på flygplatsen, ett slitsamt sådant, där han långsamt stigit i graderna.

Under tiden hade han spunnit sitt nät och sett till att allt fler fastnade i det. Nu hade han alla offer han behövde för att hämnas.

Orden hade etsat sig in i honom:

"Vem tror du att du är? Du är helt värdelös!"

Alltsedan de orden uttalades hade han ruvat på hämnd. Långsamt hade planen tagit form inom honom. Steg för steg hade han närmat sig fullbordandet. Nu var dagen kommen. Och INGEN skulle få stoppa honom.

Tur att han var väl förberedd. Dags att sätta igång med plan B.

Ingen hånade honom ostraffat.


Söndag 2 april 2017

Den här veckan har jag skickat iväg tre böcker till tryckeriet: Mysteriet med Guldgubbarna, Morden på Färgargården och 10 tips för att leva på din kreativitet. Med andra ord har det varit full fart, precis som vanligt.

I veckan som kommer ska jag iväg och föreläsa på flera orter i Sverige. Kanske vi ses?

Ha det så bra!

Ovanstående bild är på mig och min valp Venice-Kiara. På bilden är hon sju dagar. Om sju veckor kommer hon hem till mig.

Kram Kim

Här ser du de böcker som har gått iväg till tryckeriet den här veckan. Mysteriet med Guldgubbarna är en historisk äventyrsroman.

 Mysteriet med Guldgubbarna är en historisk äventyrsroman

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Morden på Färgargården har jag skrivit tillsammans med mina skrivkursdeltagare

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Morden på Färgargården har jag skrivit tillsammans med mina skrivkursdeltagare. Här kan du läsa mer om mina skrivarkurser: http://kimselius.se/hem/forfattartips/Skrivarkurs%20med%20Kim.html

Du kan också gå en skrivarkurs på distans för mig. Under april månad är det 30% rabatt på den kursen: http://kimselius.se/hem/forfattartips/skrivarkurs%20distanskursen%20hitta%20gl%C3%A4dje%20i%20skrivandet.html

Den här boken är för dig som vill leva på ditt skrivande

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Den här boken är för dig som vill leva på ditt skrivande. Den har jag skrivit med två författarkollegor: Lennart Guldbrandsson och Kristina Svensson.

Lycka till med ditt eget skrivande!

Resa utan slutDär berättelser lever. Upptäck nu