GökBilge

1.5K 40 3
                                    

Aklıma Gök Bilge’nin bir şiiri geldi aklıma “Topal Asker” sanki bu günleri düşünüp yazmış o şiiri.

anavatan boğulurken kıpkızıl kanda

yalniz gönül verdiniz siz zevke, cazbanda...

ey nankör kiz,ey fahişe unutma şunu:

sizin için harbederken yedim kurşunu.

Eminim bir çoğunuz Hüseyin Nihal Atsızı bilmiyorsunuzdur. Bu gerçekten çok ayıp bir şey. Atsız Ata sayesinde Türkiyede ki Yahudilerin %93’ü ülkeyi terk etti. Bizlere böyle büyük bir iyilik yapan Atsız Atayı tanımamak gerçekten çok çok ayıp. 1934 olaylarını başlatan kişidir Hüseyin Nihal Atsız. Milli İnkilap adlı dergide yazdığı makalelerle Trakya’nın asil Türk halkını uyandırmış ve Yahudilere karşı örgütlemiştir.

İşte o dergiden bir yazı;
“Yahudi denilen mahlûku dünyada Yahudiden ve sütü bozuklardan başka hiç kimse sevmez. Çünkü insanlık daima kuvvete, kahramanlığa ve iyiliğe tapındığı halde Yahudi zilletin, korkaklığın, kötülüğün ve seciyesizliğin örneği olmuştur. Dilimizdeki "Yahudi gibi", "çıfıtlık etme", "çıfıt çarşısı", "havraya benzemek", "Yahudiden yumurta alan içinde sarısını bulamaz" gibi sözler bu alçak millete ırkımızın verdiği değeri gösterir. Almanyadan kovulan Yahudileri kabul etmek misafirperverliğinde bulunan Fransa'da bile Yahudiler hakkındaki en basit iltifatın "pis Yahudi" terkibi olduğunu o memlekete gitmiş olan arkadaşlarımız söylüyor.

 

...İkide bir Yahudileri Türkleştirme cemiyetleri kurarak bizi kandırmaya çalışacaklarına namuslu Türk tebaası olarak kalsınlar yetişir.

 

Çünkü biz onların Türkleşeceklerini asla ummadığımız gibi bunu istemeyiz de. Çamur ne kadar fırına verilse demir olmuyacağı gibi Yahudi de ne kadar yırtınsa Türk olamaz. Türklük bir imtiyazdır; her kula, bilhassa Yahudi gibi kullara nasip olmaz.

 

Onlara yapılacak ihtar şudur: Hadlerini bilsinler. Sonra biz kızarsak Almanlar gibi Yahudileri imha etmekle kalmaz, daha ileri giderek onları korkuturuz. Mâlûm ya ataların sözüne göre Yahudiyi öldürmektense korkutmak yektir. ”

—Nihal Atsız

Türkiye'de Türk OlmakWhere stories live. Discover now