Kırım Özerk Cumhuriyeti

755 8 0
                                    

Kırım Parlamentosu 6 Mart 2014 tarihinde Rusya'ya katılma kararı almıştır. 16 Martta yapılan, Kırım Tatarlarının boykot ettiği referandumda çıkan %96.8'lik Rusya'ya bağlanma kararıyla Ukrayna'dan bağımsızlık ilan ederek Rusya'ya bağlanmak üzere başvuruda bulunuldu. Rusya tarafından Kırım'ın bağımsızlığı tanındı.

Bu haber tüm Türkleri oldukça üzmüştür. İkince kız Kırım Tatar Türkleri yurdundan kovulmaya başlamıştır. Hatta bu gün 20/03/2014 tarihinde bir Türk Kırımda rus askerlerince öldürürmüştür. Bunlar herşeyin başlangıcı. Ruslar tekrar Türklere zulüm etmeye başlamıştır. Rusya tekrar Sovyet Rusya'yı kurmaya hazırlanıyor. Bu yüzden eski topraklarını tekrar almaya başlıyor.Azerbeycan dahil bir çok Türk devletide rusların istediği topraklar. Bunun olmasına asla izin veremeyiz.

Bizim gibi düşünen ülkelerde var. Başta Amerika olmak üzere tüm ülkeler ve EU  Kırım Özerk Cumhuriyeti'ni kabul etmiyor. Amerika Rusyanın bu yaptıklarından dolayı pişman olcağını açıklıyor. Büyük bir savaş yakında. Bu kadar çok düşmanla nasıl başa çıkacağız kim bilir.

Tanrı Türk'ü korusun.

Türkiye'de Türk OlmakWhere stories live. Discover now