ŤUK, ŤUK STE DOMA?

91 7 0
                                    

Pohli sa ďalej. Na chodbe boli počmárané slová. Grafity. Naomi si na jednej stene všimla zvláštny nápis. Úplne sa líšil od ostatných grafitov. LMJDT. Zaujato študovala význam tých písmen. 

,,Decká?"ozvala sa Monica.,,Mne je to tu akési povedomé. Len neviem, že prečo...."pristavila sa k Naomi a zadívala sa na skupinu písmen.

,,Taylor?"zašepkala pri pohľade na čierne téčko.

,,Kto?"zareagovala Naomi. Monica pokrútila hlavou.

,,Nič, nikto. Len mi to niekoho pripomenulo. Poďme ďalej."ešte raz pokrútila hlavou a odkráčala.

Naľavo pootvorené dvere a napravo otvorená miestnosť.

,,Skúsime to tu. Tam možno budú lepšie steny."skúsil Larry. Pristavil sa k dverám, keď sa ich chcel dotknúť dvere sa hlasno zabuchli. Všetci vykríkli.

,,Navrhujem miestnosť číslo dva."povedal Jason a už aj sa náhlil do otvorených dverí naproti zvláštnej miestnosti.

,,Mali sme ísť tam."zhodnotila situáciu Naomi, keď si prezrela otvorenú miestnosť.

Stačil jej jeden pohľad a prišlo jej zle.

Priamo pred ňou ležala stará doska, naklonená v šesťdesiat stupňovom uhle, čím vytvárala akúsi rampu smerom k vetracej šachte. Denis sa postavil na rampu.

,,Je to...creepy..."pozrel sa na strop. Z červenej mláky sa odlepila kvapka a zviezla sa dole. Pristála priamo uprostred Denisovho čela.,,FUJ! Doboha!"zvrieskol a zotrel si tekutinu z tváre.

,,To je krv?"zdúpnel Jason.

,,Nie ty kokos! Paradajkový pretlak!"kričal Denis utierajúc si tvár.

Z druhého konca miestnosti sa ozval Monicin výkrik.

,,Je mi bliv..."Larry nedokončil čo chcel povedať ale to čo z neho vyšlo hovorilo za všetko.

,,Krista!"skríkol Jason a rukou si prikryl ústa. Na tácke pred ním ležalo čosi, čo sa veľmi nápadne podobalo na ľudské črevo.

Vyzeralo to, že Larrymu došiel obsah žalúdka, ktorý by mohol vyvrátiť, ale potom ho znova naplo a pre zmenu sa vrhol na druhú stranu miestnosti. Pri behu omylom zabuchol dvere.

Naomi našťastie nemala čo vyvracať. Všetko z nej vyšlo ešte pred budovou. Čudovala sa, že sa jej kvôli tomu ešte nikto nesmial. Ešte teraz mala v ústach tú odpornú pachuť. Siahla do vrecka a vybrala jeden z mnohých balíčkov žuvačiek. Nechápala ako mohla zabudnúť na žuvačku....

,,Dáš aj mne?"spýtal sa zničený Larry. Naomi mu najprv podala vreckovku a potom žuvačku. Larry sa poďakoval a oprel sa o dvere.  Naomi si do úst vložila žuvačku, a opatrne, tak aby na ňu nekvapla krv sa postavila k šachte.

Ozval sa rachot. Dvere o ktoré sa Larry opieral sa zatriasli.

,,Čo zas?!"zvrieskla Monica. Denis jej okamžite prikryl rukou ústa. Buchot stíchol. Všetci si vydýchli. Vtedy sa ozvala ďalšia rana a niekto sa začal dobýjať do miestnosti v ktorej boli.

,,Rýchlo do šachty!"rozkázal Jason. Naomi neváhala a vyskočila hore. Inštinktívne zamierila doľava.  Za ňou sa nasúkala Monica, potom Larry, Denis a Jason. 

,,Choďte ďalej!"kázal Jason.

,,Ježíš to je hnus!"zvrieskla Monica a jej hlas sa rozliehal po celej šachte.

,,Drž hubu!"okríkla ju Naomi, ale tiež hlasnejšie  než mala. Aj jej hlas sa niesol šachtou.

Jason sa zastavil. Dvere do miestnosti sa otvorili a dnu vtrhol príšerne vyzerajúci chlap. Zarehotal sa ako blázon a zmizol za dverami. Jason nasucho preglgol. ,,Lezte ďalej."zašepkal.

Ich dupot sa ozýval po celej šachte.

Po chvíli došli na koniec. Naomi vyskočila na osvetlenú chodbu. Buď sa jej  to zdalo, alebo na druhej chodbe od ktorej ju delili zamknuté dvere, niekto prebehol. Kým si to stihla preveriť z šachty vyskočili jej kamoši.


OutlastWhere stories live. Discover now