TOTO NIE JE CASPER!

47 3 1
                                    

Naomi podišla bližšie ku krížu. Otec Martin vyzeral, že je zmierený s tým, čo bude nasledovať. Naomi nechápala, čo sa deje.

Prečo ho tí blázni chcú upáliť?

Čo to má znamenať?

Srdce jej divoko bilo a do očí sa jej tlačili slzy. Počula, že sa za ňou otvorili dvere a hneď sa aj zavreli, ale nevenovala tomu pozornosť.

,,Tak, "začal otec Martin visiac na kríži.,,Moja práca sa vydarila. Toto je vaše svedectvo. A vy sa odtiaľto dostanete, aby ste svedčili. Už viac nie ste v nebezpečenstve."

Keď dohovoril, jeden z bláznov pristúpil bližšie a horiacou palicou podpálil práchnivé dosky pod nohami otca Martina.

Plamenné jazyky narástli a zachvátili kňazovo rúcho. Z hrdla mučeného sa vydral srdcervúci výkrik. Blázni naokolo sa začali modliť ešte vrúcnejšie.

Plamene sa zväčšili a Naomi uskočila dozadu. Chrbtom do niekoho vrazila. Prudko sa otočila a zadívala sa na strhanú tvár zaliatu slzami.

,,Taylor."zavzlykala Naomi.,,Čo sa to deje?"

Taylor nespúšťal zrak z tela horiaceho na kríži. Miestnosť sa napĺňala sladkastým smradom horiaceho mäsa. Plamene už pohltili aj predný rad lavíc a razili si cestu ďalej. Lačne žrali všetko, čo im stálo v ceste. Naokolo sa hromadil štipľavý dym.

,,M-musíme ísť."vyjachtal Taylor.,,Celé to tu zhorí. Poďme."z malého stolíka vzal malý kľúč a schmatol Naomi za ruku. Rozbehli sa späť k dverám, ktoré im dvaja nahí bratia otvorili.

,,Musíme ísť naspäť, tou cestou ktorou sme prišli."vravel Taylor za pochodu.

,,Prečo? Ako to vieš?" spýtala sa Naomi. Zase v nej nepríjemne hlodal pocit, že v Taylorovom suverénnom správaní má prsty Walrider.

,, Máme kľúč."povedal Taylor, akoby to na vysvetlenie stačilo.

Naomi mlčala, takže Taylor pochopil, že to na vysvetlenie nestačí.

,,Ten kľúč je od výťahu. Je úplne rovnaký ako ten, ktorý sme hľadali pri Tragerovi. Takže musíme ísť k výťahu. A najbližší výťah je cestou späť."

Obaja stíchli. Taylor sa sústredil na cestu a Naomi uvažovala, či je správne aby boli opäť spolu. V tichu si Naomi uvedomila, že to nie je úplne ticho. Z diaľky k nim doliehali tlmené zvučanie zvonov. Spomenula si na Martinov výkrik na kríži.

,,Prečo to Martin urobil?"

Taylor sa zastavil pri stene a vliezol do šachty. Naomi vliezla za ním.

,,Martin sa obetoval."povedal Taylor tlmeným hlasom.,,Zahral sa na Ježiša. Myslel si, že keď napodobní Ježišovu smrť na kríži, spasí celý blázinec."

,, Toto je tvoj osobný názor, alebo ti ho niekto povedal?"neveriaco naňho pozrela.

Taylor jej opätoval pohľad.,,A kto asi by mi to tu povedal? Alebo som to vyčítal v New York Times?!"

Naomi si už chystala ďalší argument, ale radšej stíchla. Nemá význam sa hádať. Sú v tom predsa spolu.

Vyliezli zo šachty priamo do tmavej chodby a tam na nich čakal Obor.

Naomin stav pripomínal panický záchvat. Prudko dýchala a bolo jej nevoľno.

Taylor ju zase raz schmatol za ruku a ťahal ju za sebou. Utekal chodbou a v duchu preklínal toho hovadského chlapa za nimi.

Vbehli do jedálne. Taylor dotiahol Naomi k automatu na colu, ktorý bol prevrátený na zemi.

,,Lez! Rýchlo hore!"poháňal ju a obzeral sa za ozrutným chlapom.

OutlastWhere stories live. Discover now