Keď ťa uhryzne svedomie, obväz ti nepomôže

47 4 3
                                    

Jason sa pristihol ako civí z okna na oblohu. Prešli už minimálne 3 hodiny odkedy odišli z Mount Massive Asylum, ale on ešte neprehovoril. Posledné, čo povedal, bolo NAOMI. Bolelo ho, že ju tam nechal.

Chcel pre ňu ísť, ale Denis ho odvliekol priamo do auta a Monica mu nanútila ďalšiu fľašu vodky zo svojho zázračného batoha chlastu.

Nevedel, čo má robiť, a tak pil. Cítil ako sa mu začína spomaľovať vedenie. Hej vypil toho už dosť.

Nenápadne sa pozrel na šoférujúceho Larryho. Nevyzeral, žeby ho trápilo svedomie.

Naomi bola už druhý človek, ktorého tam nechali.

Kým prišli do blázinca, mysleli si, že tam ešte nikdy neboli. Niektoré veci mu prišli povedomé, ale stále sa oháňal myšlienkou, že je to len zhoda náhod.

Všetko sa zmenilo, keď vstúpili na chodbu s graffitmi. V sekunde spoznal farbu svojho obľúbeného spreja aj svoje písmo. A spoznal aj čierne téčko na konci obrázku.

TAYLOR.

Spomenul si na dlhú chodbu s rozbitými žiarovkami a ducha naproti. Začul jeho odporné zakvílenie a videl Taylora padajúceho na zem s duchom v tele. Videl Denisov chrbát, za ktorým sa v tú noc náhlil späť do auta a cítil horúčavu v krku z vodky, ktorú do seba lial.

Nakoniec našiel odvahu a prehovoril.
,, Musíme sa vrátiť. "

Larry prudko zabrzdil.,, Tebe jebe?"

Jason sa chytil za hlavu. Pri tom zabrzdení ním myklo, ako aj všetkými, a udrel si hlavu o palubnú dosku.

,, Videl si, čo tam bolo? "zhúkla Monica zozadu a striasla sa.

Denis mlčal.

,, Nie, nejebe mi. Naomi potrebuje našu pomoc. A.... Taylor tiež."

V aute sa na chvíľu rozhostilo nepríjemné ticho.

,, Tak počúvaj! "zvrieskol Larry a schmatol ho za tričko. Jason cítil jeho studené kostnaté prsty na krku.,, Ona. Je. Mŕtva. Preletela cez sklo a padla z piatich metrov. Keby to aj prežila, tak tam stále oxiduje ten zhovadený prasací týpek. Myslím si, že okolo neho len tak neprejde. A čo sa týka Taylora, tak ten tam zhebol už pred týždňom! "

,, Boli to 3 dni!!!" skočil mu do reči Jason.

,, To je jedno!" Larry pustil Jasonove tričko aby mohol rozhodiť rukami a zmeniť polohu spätného zrkadla.,,Preletel cez neho duch! DUCH DOBOHA! To by neprežil ani Chuck Norris ty génius! "

Larry považujúc debatu za ukončenú zaradil rýchlosť a povolil ručnú brzdu.

,, ONI ŽIJÚ!" Skríkol Jason.,, NEUMRELI!" sám netušil ako si môže byť tými slovami taký istý, ale bol.,, Preboha veď sú to Taylor a Naomi. Taylor je športovec a cez víkend chodí kempovať. On by prežil aj na púšti. A Naomi to myslí. Navyše jej mama je doktorka. Veď si vie sama vyoperovať slepák! Žijú. Viem to! Oni ži-... "

Dvere za Jasonom sa otvorili a on vypadol na zem. Denis mu uštedril poriadnu ranu  do tváre, a potom odhodil Jasonovo bezvládne telo na krajnicu.

Monica podala Denisovi Jasonov batoh. Denis mu ho veľkoryso hodil priamo na skrvavenú tvár. Nastúpil na miesto spolujazdca a zabuchol dvere.

Larry venoval posledný pohľad zbitému kamarátovi ležiacemu v bezvedomí na ceste uprostred ničoho.

Šliapol na plyn a auto s tromi vrahmi pomaly mizlo v diaľke.

Monica, Larry and Denis be like

Monica, Larry and Denis be like

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
OutlastWhere stories live. Discover now