Oni sú nahí?... Nič nové

53 4 1
                                    

Naomi sa strhla na buchnutie dverí. Zmätene sa posadila a obzerala okolo seba. Všetky veci boli presne tak, ako ich nechali, keď šli spať. Jedine Taylor chýbal.

Rozospato vstala zo zeme a zložila obe deky do batoha. Odlomila si kúsok zo starého rožka a zapila ho dúškom vody. Jeden ruksak si hodila na chrbát a druhý vzala do ruky.

Otvorila dvere a zrazila sa s Taylorom.

,,Ou."rýchlo ju chytil za ramená, aby nespadla.,,Myslel som, že ešte spíš."usmial sa na ňu. Po včerajšom podráždenom Taylorovi nebolo ani stopy. Naomi nechápala, čo sa s ním deje.

,, Pred chvíľou som vstala. Kde si bol?"

Taylor jej vzal batoh z ruky.,, Vychcať sa. Už som to fakt nemohol vydržať. Snažil som sa nájsť záchody, ale nikde tu nablízku nie sú....takže ti ukážem, kadiaľ nepôjdeme."

Naomi sa zasmiala a vykročila za ním.

,,Zašiel som trochu ďalej a počul som nejaké čudné zvuky, takže budeme radšej tichšie."vravel Taylor pošepky, zatiaľ čo kráčali po chodbe doprava k rozbitý dverám na zemi.

Preliezli cez dvere a Taylor ukázal na dvere vľavo.,,To je zamknuté. Niečo tam za nimi buchlo a ja som rád, že neviem čo."

Naomi sa pozrela na koniec chodby a na mieste skamenela.

,, Taylor." hlesla.

Taylor sa pozrel najprv na Naomi, a potom na dvere na konci chodby. Stál za nimi muž. Taylor ho sledoval a pritom hovoril Naomi.

,,Ten tu predtým nebol, ale pokoj. Stojí z druhej strany a tie dvere sú zamknuté."

Naomi mlčky prikývla a chytila Taylora za ruku. Pokračovali doľava, cez otvorené dvere. Bol tam úzky priezor pomedzi ťažké police.

Naomi sa chcelo kričať. Keď sa dostali na ďalšiu chodbu, neboli sami. Okolo dverí chodili blázni s rôznymi tyčami a palicami.

,,Neboj sa,"šepol Taylor a stisol jej ruku,, všetko je tu zamknuté. Nedostanú sa k nám."snažil sa znieť presvedčivo, ale hlas sa mu triasol.

Naomi mu to nezazlievala. Za celý čas čo je tu, narazila iba na jedného človeka, ktorý jej pomohol. Jackson. Potešilo ju, keď zistila, že aj Taylor ho stretol a sľúbil mu, že ho odtiaľ dostane. Bolo fajn vedieť, že na to nie je sama. Len dúfala, že to Jackson ešte vydrží.

Taylor vyliezol na malý stolík pri stene a zmizol v malom okienku. Z druhej strany kývol Naomi. Preliezla cez okno a obzrela sa.

Nachádzali sa v práčovni. Prezradili jej to tri obrovské práčky, prázdne koše na bielizeň a vlhký zatuchnutý vzduch.

Taylor otvoril dvere vľavo. Dostali sa do miestnosti, ktorá vyzerala ako príručný sklad práčovne. Na stene pred nimi bol zabudovaný výťah.

,,Sem som sa dostal. Tá miestnosť vľavo je prázdna. Tade sa dostaneme na chodbu. A ďalej neviem."povedal Taylor.

,,Tak poďme."povedala Naomi a kývla k dverám.,,Navzájom si kryjeme chrbát."

Taylor prikývol a otvoril dvere.

Na chodbe bolo šero. Nemalo zmysel ísť doľava, keďže cesta tam bola zablokovaná. Odbočili teda doprava. Jediná žiarovka na celej chodbe preblikla a zhasla. Na chodbe sa rozhostila tma.

Naomi rýchlo vyhľadala Taylorovu ruku. Taylor ju pevne chytil a pritiahol tesne k sebe.

,, Tam vľavo je nejaká miestnosť."šepol a vykročil k miestnosti.

OutlastWhere stories live. Discover now