18.Bölüm

36.7K 1.4K 696
                                    

İthaf; @nisassnr

  İyi Okumalar 💛

    Meriç'den

Bir süre sonra duyduklarımı idrak etmeye çalıştım. Böyle bir şey aklımın ucundan bile geçmemişti. Kendime gelince şaşkınlık içinde "Nasıl?" diye sordum.

Burnunu boynuma sürtüp boğuk sesiyle konuşmaya başladı.

"14 yıl önce babam olduğunu sandığım adam ölünce annem bana bir yere gideceğimizi ve kıyafetlerimi bavula doldurmam gerektiğini söylemişti. Ben de o zamanki aklımla tatile çıkacağımızı sanıp bavulumu büyük bir özenle hazırlamıştım. Daha sonra arabamıza binip yolculuğa başlamıştık. Yarım saatlik bir yolculuğun ardından kocaman bir evin önünde durmuştuk. Annem arabadan indikten sonra benim olduğum tarafa gelip beni ve bavulumu arabadan almıştı. Evin kapısının önüne kadar sessiz bir şekilde yürüdük kapıya gelince annem diz çöküp-"

Nisa hıçkırıp burnunu çektikten sonra konuşmaya devam etti.

"Bitanem senin gerçek baban Fuat değildi. Senin gerçek baban bu evin içinde sana tek başıma bakamam o yüzden burda kalman gerekiyor demişti. Tabi ben hemen ağlamaya başlamıştım. Göz yaşlarım yanağımdan usulca akarken anne sen de benimle kalacak mısın diye sormuştum. Bana cevap vermeden oturduğu yerden kalkıp zile basmıştı ve hızla yanımdan ayrılmıştı. Göz yaşları içinde yere çökmüşken Anne beni bırakma bana bunu yapma diye bağırıyordum. Daha sonra kapı açıldı ve içerden bir erkek çocuk çıktı. Kerem abi olduğunu daha sonra öğrenmiştim. İlk bir kaç yıl evde kimseyle konuşmadım. Annemin gitmesi bana çok dokunmuştu. Daha sonralarda yavaş yavaş Kerem abimle konuşmaya başlamıştım. Sonrada yıllar geçtikçe onlara alıştım."

Elimi kaldırıp meleğimin saçlarını okşadım. Ağlamasını istemiyordum ama rahatlaması gerekiyordu. Aklımda soru işaretleri kalmıştı ve Nisa kendine gelince bunları soracaktım.

Nisa'nın ağlaması durmayınca onu kendimden uzaklaştırdım. Göz yaşlarını silip burnunun üstüne bir öpücük kondurdum.

"Meleğim bir şey daha sorabilir miyim?"

Sesim mahcup bir şekilde çıkmıştı. Kötü gözüküyordu ama sormam gerekiyordu. Nisa başını belli belirsiz salladı. Derin bir nefes aldım.

"Peki Berna Hanımla niye aranız kötü?"

Tekrar burnunu boğun girintime soktu. Az önce sildiğim yaşlar yine boynumu ıslatıyordu. Ellerim saçlarının arasında gezintiye çıktı. Nisa derin bir nefes aldı.

"Oraya ilk gittiğim zamanlarda o kadın benden nefret ediyordu. Bana her zaman Giray senin yüzünden oğullarıyla hiç ilgilenmiyor der ve tokat atardı. Sonra onlara alışınca ve biraz büyüyünce tokat atacağı zaman karşı gelmeye başlamıştım. Artık bana iyi davranıyor ama-"

Nisa'nın hıçkırıkları artınca elimi ağzına götürüp susturdum. Bu gidişle nefessiz bile kalabilirdi.

Kollarımı sıkıca ince beline doladım ve burnumu saçlarına doğru yaklaştırıp bir şarkı mırıldanmaya başladım.

Nisa'nın ağlaması kesilip nefesi düzelince onu biraz kendimden uzaklaştırıp yüzüne baktım. Uyumuştu.

Burnunun üstüne bir öpücük kondurup yatağa düzgün bir şekilde yatırdım. Kendim de yatağın içine girip bağımlısı olduğum kokuyla gözlerimi kapattım.

                             * * *

   Yanağıma değen dudaklarla uyandım ama gözlerimi açmadım. Yüzüme gelen saçlarının kokusundan beni öpenin Nisa olduğunu anladım. Bir süre ne yapacak diye bekledim.

Mafyanın AşkıWhere stories live. Discover now