dört

159K 7.5K 7K
                                    

Medya: Berfu.

Lady Gaga - Poker Face.

🌈

Bugün Ilgaz'la sabahtan buluşmamıştık. Okula ayrı ayrı gelecektik. Onun bana 10 dakika önce attığı mesaja bakılırsa o benden erkenciydi. Ben de geç kalmış sayılmazdım ama o benden de erkenciydi. Kargalarla beraber uyanıyordu sanki. Onun okulda olduğunu öğrenir öğrenmez bende fırlamıştım. Ders başlamadan sınıflarına gidebilir, gösterinin ikinci ayağını yapabilirdim. Dünkü samimi hallerimizden sonra yanıma gelen, benimle tanışmak isteyen birkaç kız olmuştu. Amaçları belliydi. Benden dedikodu malzemesi toplamak. 3 senedir kimseye yüz vermeyen çocuğu nasıl kaptığımı merak ediyordu hepsi.

Bilmiyorlardı ki kapmamıştım.

Normalde muhatap olmayacağım kız takımıyla sırf sevgili olayımız çabucak yayılsın diye konuşmuştum. Sevgili olduğumuzu söyleyip detaya girmeden yüzeysel bir şeyler sallamıştım. Eminim o salladıklarımı şu an tüm okul biliyordu. Bizim Gossip Girl dizisindeki gibi bir magazin sitemiz yoktu ama o siteyi aratmayacak düzeyde olayları duyup yayan WhatsApp grupları vardı. O yüzden emindim. Bu tarz olaylara ilgisi olan herkesin gözdesi şu an bizdik.

Okulun yalnız yıldızlarından Ilgaz ve onun yalnızlığını bozup kalbini çalan Nil.

Onların gözünde biz bu cümleden ibarettik. Daha fazlası olmakta gözüm yoktu. Onlar umurumda bile değildi. Benim muhatabımda tek bir kişi vardı ve ben şimdi o kişiyi harekete geçirecektim.

Açık kahve tonlarındaki kıvırcık saçlarımı elimle düzeltip yüzüme hoş bir gülümseme yerleştirdikten sonra bizim kata giriş yaptım. Bizim sınıfla Ilgazların sınıfı karşılıklıydı. Bu da işimizi kolaylaştıran etkenlerden biriydi. İki sınıf arasında yaşanan her şey, herkes tarafından görünüyordu. Dersin başlamasına az vakit kaldığından öğrencilerin çoğu sınıftaydı. Sınıfta olmayanlar da sınıf kapısının önünde nöbet tutuyordu adeta. O kişilerden biri de Ilgazdı. Ona sınıflarının önünde beklemesini söyleyen bendim.

Sebebi fazlasıyla açıktı.

Gösteriyi Cem'e sunmak.

Yavaşça kapıya sırtını vermiş, kulağındaki kulaklıktan şarkı dinleyen ona doğru yaklaştım. Gözleri kapalı olduğundan geldiğimi anlamamıştı. Oysa dibine girmiştim, kıvırcık saçlarını ve başını yukarı kaldırdığı için belirginleşen adem elmasını görebiliyordum bu mesafeden. Kendi kendine ağzının içinde şarkıyı mırıldandığını duyduğumda tanıdık gelen melodiyle kulağındaki renkli kulaklığın tekini çıkarıp kendi kulağıma taktım. Yanılmamıştım. Bu şarkıyı biliyordum. Benim müzik zevkime çok hitap etmese de...

Ilgaz kulaklığının çekilmesiyle gözlerini açıp bana baktı. "Nil? Gelmişsin, fark etmedim."

Bende taktığım kulaklığı çıkarıp elimde sallarken, "Onu anladık canım," dedim. "Sabah sabah Lady Gaga mı dinliyorsun? Senden benim gibi asi bir hard rockçı olmanı beklerdim."

Gülerek kulaklığını topladı ve şarkıyı kapatıp cebine attı. "Üzgünüm. Ruhumda asilik yok."

Sanki bu durum çok acıklıymış gibi elimi koluna koyup kaşlarımı büktüm. "Üzülme Ilgaz, herkesin asi olmayı beklediği bir anı vardır. O anlarda bilge dostun Nil yanında olacak."

"Şanslıyım desene o zaman."

Göz devirdim gülerek. "Sorma, sağından solundan şans akıyor maşallah."

Gelişigüzel etrafta dolaştırdığım gözlerim sınıfından içeri girmek üzere olan Cem'e takıldığında anında toparlanıp Ilgaz'ın omzundaki elimi koluna indirdim yavaşça. Ona sevgi dolu bir bakış attım. Ne kadar başarılı olduğum tartışılırdı ama... "Günaydın, sevgilim."

GÖSTERMELİK SEVGİLİ | Texting ✔Where stories live. Discover now