altmış

83.4K 5.6K 2.3K
                                    

Medya: Ilgaz ve Çağlar

🌈

"Ilgaz Anadolu'nun..."

"Heh bizimki yine aşka gelmiş belli."

Şarkımı bölen Ilgaz'ın omzuna vurup çardakta yanına oturdum. Teneffüsteydik ve onun tek başına burada oturduğunu görür görmez yanına gelmiştim. Neşeli olduğum için ona, onun şarkısını söylüyordum ama yaranamıyordum beyefendiye. Ben gelir gelmez arkasına gizlediği eline bakıp, "Ne saklıyorsun sen?" diye sordum.

Omuz silkti. "Hiç."

Gördüğüm kadarıyla elinde telefonu vardı. Kaşlarımı çatarak elini zorla kendime çektim. "Madem hiç, görmemde bir sakınca yoktur değil mi buklelim?"

"Yani yok tabii de..."

"Selam Niloş!"

Aniden duyduğum sesle gözlerimi büyülterek Ilgaz'ın elini yukarı kaldırdım ve avucunun içinden bana sırıtarak bakan Çağlar'la karşılaştım. Telefonun ekranındaydı, demek bizimkiyle görüntülü konuşuyorlardı. Zamanlamam harikaydı doğrusu. Damdan düşer gibi aralarına girmese miydim? Aman olan oldu. Hem o az önce bana Niloş mu dedi?

Ilgaz'ın kolunu telefonun ekranı benim karşımda kalacak şekilde ayarlayıp karşımdaki Çağlar'a konuşmaya başladım. "Bana bak jöleli sen bu bizim aramızdaki lakapları çalmaya iyi alıştın ama devam edersen benim iyi tarafımı göremeyeceksin."

Güldü. "Hiç görmedim ki zaten."

Ama ben şimdi üzüldüm o böyle deyince...

"Gerçekten mi?" diye sordum mutsuzca. "Ben sana çok mu kötü davranıyorum Çağlar? Üzülme bak ben seviyorum seni." Tırnağımın ucunu gösterdim. "Şöyle ucundan falan ama sonuçta seviyorum."

Ilgaz sessizliğini korurken Çağlar yüksek sesli bir kahkaha attı. "Takılıyorum sana Nil. O kadar çok insandan o kadar kötü davranış gördüm ki sen onların yanında melek kalırsın. En azından yönelimimi aşağılamıyorsun, senin zorun benim bebeksi yüzümle. Kıskanıyorsun beni." Göz devirdim. Oysa gülerek omuz silkti. Umursamaz görünüyordu. "Ha ama beni ucundan seviyorsan gelişme var."

Burun kıvırdım. "Ne kıskanacağım be seni."

"Ilgoştan?"

"Bak hala Ilgoş diyor ya."

İkisi de aynı anda sırıttı.

Kolumu Ilgaz'ın omzuna atıp onu kendime çektim. Nispet yaparcasına telefonun ekranına bakıyordum şimdi. "Asıl sen kıskan, bak Ilgoş'um benim yanımda."

"Kalbi benimle sıkıntı yok," deyip göz kırptı. Cool yavşak.

O an konuşması için Ilgaz'a döndüm ama o yanaklarına varan kızarıklıkla birlikte gülmekle meşguldü.

Siz şimdi görürsünüz.

Kolumu Ilgaz'ın omuzundan çekip telefonu elime aldım ve Çağlar'ın görüş açısında kendimi bıraktım sadece. "Canım ya böyle mi söylüyor sana? Kalbinin sende olduğunu söyleyip kandırıyor mu seni?" Ilgaz kaşlarını çatarak bana bakmaya başladığında onu takmadan devam ettim. Bana yaptığı şakayı unutmuş değildim. Çağlar ilgiyle beni dinlemeye başladığında ciddi tuttum yüzümü de sesimi de. "Oysa buradaki halini bir görsen... Sen yoksun diye hep okuldaki çocukların kıçını kesiyor bu."

İkisi de aynı anda bağırdı. "Ne?!"

Çağlarınki şaşkınlık barındıran, Ilgazınki hayretlik barındıran bir tondaydı.

GÖSTERMELİK SEVGİLİ | Texting ✔Where stories live. Discover now