kırk beş - sezon finali

102K 5.6K 3.8K
                                    

Başlığa aldanmayın, 1 hafta sonra kaldığımız yerden dewamke.

Arada oluşacak zaman farkı için hikayeyi iki kısıma ayırmaya karar vermiştim. İlk kısmını baya olaylı şekilde bitirdik. Sonraki bölümde ikinci kısıma geçeceğiz. Bu bölüm, geçmişi konu alan bir geçiş bölümü.

Özel istek üzerine medyaya 'gül güzeli' şarkısını bırakıyorum :')

Keyifli okumalar💛

🌈

Lisenin İlk Günü | Ilgaz

Genç çocuk heyecanla hazırlanmıştı bugün

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Genç çocuk heyecanla hazırlanmıştı bugün.

Bugün okulunun, lisesinin ilk günüydü. Kendini biraz daha büyümüş hissediyordu. Vücudundaki, sesindeki değişimler her gün bunu biraz daha hatırlatıyordu ona. Herkesten daha değişik hissettiği halleri de vardı ama şimdilik buna bir anlam verememişti. Jilet gibi hazırlanmıştı. Ütülü siyah kumaş pantolonu, kırışıksız beyaz gömleği, bordo üzerine tam oturan yeleği ve yeleğinin içinde simetrik şekilde duran kravatı... Asi saç tutamlarına bile şekil vermişti bugün. Biraz erken gelmişti okula. Zaten o sabahları hep erken kalkmayı severdi. Bu yüzden arkadaşlarından önde olurdu her zaman. Diğer iki dostunun bugün burada olacağını biliyordu ama onlar gelmeden önce biraz okulu keşfedebilirdi.

İlk derse girmeden önce müdürden öğrendiği spor aktivitelerini görmek için okul bahçesinde yer alan spor salonuna doğru ilerledi. Küçüklüğünden beri gelen basketbol sevdası lisede de onunla olacaktı elbette. Hemen listeye adını yazdırıp takıma girmek istiyordu. İlk günden bunlarla uğraşacak insanlar yoktu ama o en azından etrafı görmek istemişti.

İçeri girdiğinde salonun boş olacağını sanmıştı ama değildi. İçeride bir çocuk vardı. Onun boylarında siyah saçlı, beyaz tenli, mavi gözlü zayıf bir çocuktu. Ilgaz'ın vücudu ona oranla daha yapılıydı. Okulun ilk gününden orada olmasına bir anlam veremeyerek yanına ilerledi. Zaten üzerinde de okul kıyafetleri yoktu. Askılı tişörtü ve şortu vardı. Okuldan değil miydi acaba? Öyle olsaydı bu salonu kullanamazdı ki. Ilgaz bocalasa da yürümeye devam etti.

Çocuk, Ilgaz'ın adım seslerini duyarak topu durdurdu ve ona döndü.

Ilgaz başta ne diyeceğini bilmeyerek baktı sonra tereddütle, "Merhaba?" dedi. Çocuğun yüzünde gevşek bir gülümseme belirdi. "Merhaba çömez. Okulun ilk gününde burada ne işin var? Senin aylak aylak sınıfını arıyor olman gerekmiyor mu şu an?"

"Peki ya senin ne işin var burada? Sen de sınıf arıyor olmalıydın?"

Ilgaz hazır cevap biri olmamıştı hiçbir zaman. Olmak istememişti. Karşısındaki kişiyi kırmamak için kelimelerini sürekli süzgecinden geçiren biriydi. Ama şimdi karşısındaki onunla yaşıt olduğuna emin olduğu çocuğun ona karşı takındığı ukala tavır keyfini kaçırmıştı. Diklenirken bulmuştu kendini.

GÖSTERMELİK SEVGİLİ | Texting ✔Where stories live. Discover now