25. část

1.6K 190 8
                                    

"Kdo?" Mezi obočím se mi objevila vráska mezitím co si prohlížela brunetu před sebou. Jason s Mel se mi snažili pomoct k rozpomenutí té osoby - neúspěšně. Nervozně jsem se ohlédla na Thomase, který trval na své přítomnosti zde. Seděl vedle mě, s ironickým úšklebkem na tváři. Záviděla jsem mu ten postoj jelikož já se tu klepala jako osika a snažila se nevnímat negativní pohledy, které po mně ta holka házela. Vypadala jako atentátník jehož cíl seděl před ním. Polkla jsem a snažila se narovnat svá shrbená záda. 

Velmi nepříjemná situace.

Naštěstí se tu neobjevil ten blonďák, který dostal zákaz se mě dotýkat. Byla jsem opravdu ráda, že se tam Thomas objevil a dostal mě pryč.

"Nic, úplně mrtvý bod. Nevzpomínám si na nic ohledně téhle osoby takže už pokračovat nehodlám." Rozhodila jsem rukama a zvedla se k odchodu. Cítila jsem několik pohledů v zádech a také lehký vánek, který nastal mezi našimi těly, když se Thomas zvedal. Šel za mnou, jako nejbližší přítel, nebo stráž. Bylo mi to jedno, pokračoval a zůstal to stačilo.

"Jako malé děcko." Odfrkla si brunetka a mě píchlo ve spáncích. Pomalu jsem se otáčela s malými štěrbinkami místo očí mezitím co mi hlavou prolétalo několik vzpomínek. Mračila jsem se na ni a snažila se uklidnit svůj tep, jelikož rapidně stoupal. Bylo mi už od začátku jasné, že se mi ta holka nikdy nelíbila.

"Nech si svůj názor pro sebe Jackie, nikdo na něj není zvědavý." Odfrkla jsem si a maličkosti, že jsem si vzpomněla, nevěnovala žádnou pozornost, oproti ostatním. Jako odpověď se mi dostalo zavýsknutí od Mellanie  a nesouhlasného brblání od slečny já-jsem-ta-nejlepší. Cítila jsem jak mi stoupá červeň do tváře při pohledu na její výraz. 

'Uklidni se.' Ozývalo se mi stále dokola v přesných intervalech v mysli. Drakie i Nagge si dali jistě záležet, aby měli jistotu, že už jim nezpůsobím bolest. Byla jsem něco jako jejich mozek, který ovládal jejich těla. Čím více draků se vrátí z rituálu a propojí svoji mysl s mojí, tím víc budu schopná využívat psychickou moc, kterou nad nimi mám. Samozřejmě se to nikomu z nich zvlášť nelíbilo a tak mě hlídali na každém kroku, což taky vysvětlovalo přítomnost Hothira vedle mých nohou. Na druhou stranu jsem své draky měla konečně u sebe. Vyšla jsem z místnosti ven na čerstvý vzduch, který mi pěkně prospíval. Dälretovo mohutné tělo bylo první co jsem zahlédla a tak mi nezbylo nic jiného než ho jít obdarovat moji společností.

"Můžeš mi vysvětlit proč chodíš za mým drakem?" Začal Thomas, když jsem omotala své ruce kolem drakovi tlamy. Cítila jsem jak si Dälret tuhle chvíli užívá a tak jsem se jen usmála a pokrčila rameny.

"Máme se rádi." Prohodila jsem a přitiskla svou tvář k jeho šupinám, čehož jsem hned nechala. Všechny šupiny jsou strašně ostré - hrůza. Thomas se zatvářil překvapeně a hned na to se začal rozhlížet kolem sebe.

"Hm, my to s Drakie máme stejně, že?" Popošel pár kroků a natiskl se na mého draka, který se moc nadšeně netvářil. Dračice ho ocasem odstrčila a já měla co dělat abych se nezačala smát. Thomas se tvářil dotčeně ale Drakie ho nevnímala. Jako titěrného červa.  Dobrá nálada mě ale hned přešla, když jsem vycítila její myšlenky.

'Už?' Souhlasně zamručela a já se zamračeně rozhlížela po zemi. Nevypadala tak zajímavě, ale dodávala mi jisté soustředěnosti, kterou jsem právě potřebovala.

Addi. 

Nečekala jsem, že to přijde tak brzy, ale stalo se a já s tím nic nezmůžu. Drakie sdílela mé pocity a po chvíli se přidala i Nagge. Stále jsem si nezvykla na dvě další mysli v té mé, a teď už si mám zvykat na třetí? Bylo toho na mě strašně moc. Netušila jsem co mám vyřešit první. Své problémy, draky, vzpomínky, či dokonce Thomase? Jistá jsem si nebyla v ničem a to mě tak drásalo zevnitř. 

"Když už sis konečně vzpomněla měli bychom vyřešit záležitost rudého měsíce." Ozvala se za mými zády Jackie s pěkně kousavým tónem. Umírala jsem touhou ji odseknout, ale ovládla jsem se a s přikývnutím se otočila. Následovala jsem ji zpátky dovnitř, ale Thomas zůstal stát na místě s pobledlým obličejem.

"Jdeš?" Zeptala jsem se co nejjemněji, protože jeho výraz vypovídal za vše. Byl zmatený, překvapený a nervózní. Rozhodně to nebyl ten sebevědomý Thomas, který byl celou dobu se mnou. Sekaně zavrtěl hlavou a otočil se na odchod. Skoro utíkal, nebo to tak zezadu aspoň vypadalo. Jackie mě popohnala, už jsem neměla čas řešit co se mu stalo. Vešli jsme do místnosti s obrovskou mapou a kterou začala bruneta hned ukazovat.

"Tohle je území našeho pána," Odkašlala jsem si, jelikož před nedávnem jsme toto řešily a já to brala za hotové. Jackie zaskřípala zuby a zopakovala svou větu. "Tvé území," Spokojeně jsem přikývla a sledovala tu obrovskou plochu půdy, která teď spadala do mých rukou. Bude potřeba pomoc, velká pomoc ale jsem si jistá, že to zvládneme. 

Jestli vůbec.

"Zde je území lorda Maislyho, slíbila si mu pomoc při události rudého měsíce." Zahleděla jsem se na mapu a místo vyznačené červenou barvou. Věnovala jsem Jackie můj nevědoucí výraz a otočila se zpátky na mapu. Přesně jsem nevěděla co pojem rudý měsíc znamená. Tak moc se mi paměť nevrátila. Nebyla jsem si ani vědoma nějakého slibu a můj pohled musel mluvit za vše.

"Dal nám své otroky, zbraně, poklady a vojáky a žádal pouze tvou účast na rudém měsíci společně s minimálně jedním drakem. Je to den, občas dva, kdy se Princtonovy nestvůry přesouvají na jeho území, zabíjí a plení vše co můžou. V tu dobu bývají nejsilnější a ty si slíbila pomoc." Dokončila svůj monolog mezitím co ukazovala na místa na mapě, kde byly zaznamenané jejich útoky. Opravdu velký počet značek. Po tomhle zjišťějí už jsem nechtěla couvnout. Pomoct nevinným lidem, to je vše co po mně žádají. 

"Kdy vyjíždíme?" Jackie se po tváři mihl úsměv než si odkašlala a s vážným výrazem mi odpověděla.

"Za dva týdny, musíme se připravit na cestu." Přikývla jsem a odešla. Přemýšlela jsem nad tím celou cestu,co jsem opouštěla hrad na jeho zahradu. Měla jsem pocit, že mě někdo pozoruje a můj pocit se naplnil, když se přede mnou objevil Thomas. Vypadal zaraženě, až moc vážně. Chtěla jsem se zeptat co se mu stalo, ale on mě předběhl.

"Nechci aby si tam jela." 


Další díl:) Tady je ta konečná zápletka tak si to užívejte se mnou!

Užijte si část^^


Story of dragon - Vznik legendy [cz]Where stories live. Discover now