the devil's daughter (BÖLÜM 27: YAKARIŞ)

9K 549 27
                                    

BÖLÜM 26: YAKARIŞ

     Şeytan kalbinin bir kez daha kırıldığını hissedebiliyordu Lucifer. Seçim yapmak zorundaydı. Hem de hayatını tamamıyla değiştirecek bir seçim… Eğer bebeğin ölmesine izin verirse, bu fani dünyaya bir hiç uğuruna gelmiş olacaktı. Yaptığı bütün fedakârlıklar, bebekle birlikte ölecekti. Ancak öbür yandan, Alyssa ‘nın ölmesine izin verirse de kendini bir daha asla affetmeyecekti. Hayatında ilk kez yaşadığı bu aşk duygusunu ona bahşeden Alyssa ‘ydı. Ona gerçekten yaşıyormuş gibi hissettiren, bir ormanda yanmış olan ağaç misali kömürleşmiş kalbini yeniden canlandıran oydu…

     Şu ana kadar bir sürü savaş vermişti. Meleklere, tanrıya karşı… Ancak şimdiki savaşı kalbine karşıydı. Bu bu savaştan nasıl kurtulacağını bilmiyordu. Alevler içinde kalmışçasına yanan boğazını öksürerek temizledikten sonra zorla olsa da tekrardan şansını denemek istedi.

“İkisinin de yaşamasını istiyorum.”

     Çaresizce başını salladı Mace. Bu imkânsızdı. İkisinden biri ölmek zorundaydı. Yalnızca bir mucize Alyssa ‘yı ve bebeğini kurtarabilirdi. Fakat tanrı asla şeytanlara bir mucize bahşetmezdi.

“Üzgünüm Lucifer. Bu imkânsız.”

     Soğuktan kızarmış parmaklarına baktı Lucifer. İlk defa bu insan bedeninin böylesine üşüdüğünü fark etmişti. Alevler içinde yanan bedeninin aksine elleri bir buz kadar soğuktu. İşte asıl korkuyu ve endişeyi şimdi hissetmişti. Hem de bir insan kadar derinden…

     Söyleyecek başka bir sözü kalmayan Mace çıkmak için kapıya yöneldiğinde Lucifer onu yavaşça kolundan kavradı.

“İkisi de yaşayacak Mace. Ne anne ölecek ne de bebek anladın mı?”

     Sinirle elini alnına vurdu Mace. Kaşlarını çattı ve Lucifer ‘a baktı.

“Anlamıyor musun? Bebek çok hızlı büyüyor, çok hızlı… Eğer Lilith Alyssa ‘nın içinde olsaydı, Alyssa ‘nın bedeni bebeği çok daha rahat kaldırırdı. Ancak normal bir insan bu acıya asla dayanamaz.”

     Lucifer ikisinin de yaşayacağı konusunda fazla inatçıydı. Ancak bu duyduklarından sonra ümidini kaybetmişti. Bebek, Alyssa ‘nın kaldıramayacağı bir güçteydi. Alyssa Lilith olmadan asla bunu başaramazdı. O anda yere kapanıp Lilith ‘in geri gelmesi için yalvarmayı bile düşündü Lucifer. Ancak yapamazdı. Güçsüzlüğünü ve çaresizliğini Lilith ‘e belli edemezdi.

“Bebek daha ne kadar büyüyecek?” diye sordu tedirginlikle. Alyssa ‘nın daha ne kadar dayanabileceğini merak ediyordu.

“Her geçen dakika biraz daha gelişiyor.”

     Soğuk elini ateş gibi yanan alnına koydu Lucifer.

“Bebek ne zaman doğacak?”

“Tahminimce yaklaşık iki günümüz var.”

Şeytanın Kızı -Tamamlandı-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin