the devil's daughter (BÖLÜM 18: YENİ YIL -Part 2-)

9.8K 596 30
                                    

BÖLÜM 17: YENİ YIL –Part 2-

     Gözlerini kapatmış, derin düşüncelere dalmıştı Alyssa. Aklında birçok soru vardı. Ama en çok kafasını karıştıran soru bütün bunlar bitince ne olacağıydı. Eski, yalnız hayatına geri dönmek zorunda mı kalacaktı? Yoksa yaptığı bu iş uğrunda ölecek miydi? Cevaplarını yanıtlamak oldukça zordu onun için. Ne zaman kendine bu soruları sorsa kendi içinde çıkmaza giriyordu.

     Odasının kapısının ardı ardına iki kere çalınmasıyla bütün düşünceleri bir anda dağıldı. Yatağından kalktı. Küçük adımlarla kapıya doğru yürüdü ve yavaşça kapıyı açtı. Kimse yoktu. Tam odasından çıkacakken ayağı yerdeki büyük, beyaz kutuya takıldı.  Merakla eğilip yerdeki kutuyu kucağına aldı ve kutunun kapağını açtı. Kutunun içindeki siyah kumaşı özenle çekip çıkardı. Bu bir elbiseydi. Mini, askılı ve mat siyah kumaştan yapılmış bir elbise. Şaşırmıştı. Elbiseyi özenle katladı ve kutunun içine koymak üzereyken kutunun içinde küçük bir kâğıt buldu.

‘Mutlu yıllar…’

     Yüzünde küçük bir gülümseme oluştu. Lucifer ‘dan gelmiş olmalıydı. Lucifer ‘ın oturma odasına olabileceğini düşünüp oraya doğru yürüdü. Tahmin ettiği gibi elinde viski bardağıyla koltukta oturuyordu. Duvara yaslandı ve pişkin pişkin gülmeye başladı Alyssa.

“Teşekkür ederim.”

     Lucifer yavaşça kafasını arkaya doğru çevirdi ve gülümsedi.

“Ne demek. Aslında bu elbiseyi Lilith ‘e özür hediyesi olarak almıştım ama bu sayede sende yararlanmış oldun.”

     Alyssa ‘nın yüzündeki gülümseme bir anda kaybolmuştu. Gözlerini devirdi ve arkasını dönüp odasına doğru giderken Lucifer yanına gelip kolundan tuttu.

“Sadece dalga geçiyorum Alyssa.”

“Her neyse.”

     Kısa bir sessizlik olmuştu. Ardından sessizliği bozan Lucifer oldu.

“Hadi giyin artık da gidelim.”

     Kafasını salladı Alyssa ve odasına gitti. Büyük bir heyecanla üstündeki geceliğini çıkardı. Siyah iç çamaşırlarını giydi ve üstüne büyük bir özenle elbisesini geçirdi. Düz saçlarına eliyle hafif bir hacim verdikten sonra siyah ayakkabılarını giydi ve üstüne kalın siyah ceketini giydi. Yapabildiği en sadece makyajı da yapmıştı. Mükemmel değildi ancak elindekileri en iyi bu şekilde kombin edebilmişti.

     Topuklu ayakkabılarla hiçbir zaman iyi yürüyememişti. Bu yüzden şimdi tıpkı bir penguen gibiydi.

     Odaya girdiğinde Lucifer onu baştan aşağıya süzdü. Tek kaşı havadaydı. Yüzündeki küçük gülümsemesi ile fazlasıyla çekiciydi.

“Beklediğimden daha iyi görünüyorsun.”

“Bunu bir iltifat olarak kabul ediyorum.” Dedi Alyssa gülümsemesini zorla saklarken.

“Ah, elbette.”

Şeytanın Kızı -Tamamlandı-Where stories live. Discover now