GK -5

73.3K 2.8K 293
                                    

Genelde insan dilediği dileklerin gerçekleşmesine sevinir.Bu insan ile Tanrı arasındaki bağlantının doğrulandığı anlardan biridir. Aslına bakarsak bende sevinirim.Ama bu sefer değil. Melihi dinlerken Toprak'la Melihin yer değiştirmesini diledim bir anlığına.Beni hüsrana ve ağız dolusu şaşkınlığa uğratsada Toprak karşımdaydı işte.Acaba ne kadar kızmıştı ? Burdan bakınca çok görünüyordu ama içimden çok kızmamış olması için dualar ediyordum. Genelde kimseden korkmayan ben Topraktan şuan o kadar korkuyor ve çekiniyordum ki !!

"Seni burda görmeyi ummuyordum Güneş.

Bende seni demek istedim.Ama iki dudağım birbirine yapışmış gibi hiçbir şey konuşamıyordum.Onu görmenin etkisi ise hala vücudumu terketmemişti.Melihte bir bana bir de Toprak'a bakıyordu.

"Bu kim Güneş. dedi ? Biz birbirimizin gözlerine odaklanmış durumdayken.Kafamı onun tarafına çevirip sonra tekrar Toprağa döndüm. Ikiside benden bir cevap bekliyordu.Benim sessiz kalacağımı anlayan Toprak kendini tanıttı.

"Toprak Özbey.

"Melih Tunçeri.

"Patronum. Dedim çıkmayan sesimle.Dilimi yutmamıştım.Hala konuşabiliyordum. Şükür.

"Haa ! Memnun oldum.

Toprak gözlerini yine bana çevirirken gözümün içine neden bu kadar uzun baktığını bilmiyordum. Rahatsız olduğumu görmüyor muydu ? Etkilenmem hoşuna mı gidiyordu ? Arkadan tiz bir kız sesisinin "Toprak. Diye seslenmesi aramızdaki elektrik hatlarını kopardı.Toprak hemen arkasına dönünce bende yine almayı unuttuğum nefesimi alıp o kıza döndüm. Kızıl saçları ve bembeyaz bir teni vardı. Kahverengi gözlerine yaptığı ağır makyajla oldukça bakımlı ve güzel görünüyordu. Kız yavaşça yanımıza gelip Toprak'ın koluna girdi. Körkütük sarhoştu.

"Bunlar kim canım ?

"Güneş. Ve bu da . Adım ne demiştin ?

"Melih dedi Melih sıktığı dişleriyle. Aslında Toprağın cümlesi masum bir cümle gibi görünebilirdi ama Toprak'ın ağzından öyle alaylı ve ezici çıkmıştı ki Melihte haklı olarak bozulmuştu. Kızıl kız gülerek önce Melih'e ve sonra bana baktı.

"Siz sevgili misiniz ? Baya yakışıryorsunuz.Birbirinizi bulmuş olmanız güzel. Bazılarımız hala gözünün önündekinin farkında değil. Dedi Toprağa manalı bir bakış atarak. İşte Toprağa aşık bir kız daha.Toprak daha da karartığı gözlerini yine bana dikti.Bende istemsiz elimi kaldırdım ve açıklama yaptım.

"Sevgilim değil.Biz burda tanıştık.

"Ah bu üzücü. Birbiriniz için yaratılmışsınız resmen. Ama belki bu gecenin sonunda herşey değişir. Dedi Kızıl kız gülerken.

"Yeter Tanya.Sen çocukların yanına dön ben geleceğim.

Toprak'ın bağırmasıyla ürken kız dediğini yapıp eski yerine geri döndü. Toprak yine bana dönüp baktı ama sonra hiçbir şey söylemeden kızın yanına gitti. Yavaş yavaş vücut ısım normale dönerken Melih konuştu.

"Ne gıcık bir herif.

"Nerden çıkardın bunu ? Toprak Bey iyidir.

"Bilmem.Hal ve hareketleri.Neyse. Sonuçta patronun.Ee biz kendimizden konuşalım. Mesela sevgilin var mı ?

"Melih gerçekten gitmem gerekiyor. Dedim ve masadan kalkmaya çalıştım.Kolumdan tuttu.

"Nereye daha konuşuyorduk.

"Kendimi iyi hissetmiyorum.Eve gidecem.Bırakır mısın kolumu ?

"Ne bu nazlar kızım ? Neyimi beğenmedin ?

GÜNEŞİN KARANLIĞI Where stories live. Discover now