23. Bölüm "İsyan"

1.9K 141 6
                                    

"Seni seviyorum." dediğinde yerime çivilendim. O halde ne kadar durdum bilmiyorum. Gücümü toplayıp arkamı döndüm.

"Yalan söylüyorsun."

"Seni seviyorum. Seni sevdiğim için Barbara'nın anlattıkları bu kadar canımı yaktı. Yoksa Dave'i sevme ihtimalin beni neden bu kadar ilgilendirsin."

"Sana inanmıyorum. İksiri bensiz bulamadın ve şimdi yaptıkların için pişmansın. Bu yalanla beni geri döndürmeye çalışıyorsun."

"Ben böyle biri değilim, beni hiç tanımadın mı?"

"Hayır, seni hiç tanımadım. Sen bana kendinle ilgili ne anlattın ki?"

"Evet haklısın. Bana güvenmiyorsun. Ama sen gittikten sonra iksiri bile aramadım. Bir süre Zencefil köyünde kalıp Hermosa'ya döndüm. Sarah'nın anlattıklarından sonra hemen yanına gelmek istedim. Ama öğrendim ki Hermosa'dan çıkmak imkansızmış. Sarah'nın yardımıyla Yüce Tork'un şatosundan dış dünyaya çıkmamızı sağlayan tozu çaldım."

"Bunları bana anlatma. Sana inanabileceğimi sanmıyorum. Kırgınlığımda geçmiş değil. O yüzden burdan git ve beni rahat bırak Antonio. "

Son cümlelerimi söylerken kendime hakim olamamış ağlıyordum. Şimdi hızla saraya yürüyordum ve bir daha durmaya niyetim yoktu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Saraya döndükten sonra kalan vaktimi piyano çalarak geçirmiştim. Hem çalıp hem ağlıyordum. Parmaklarımın iyice ağrımaya başladığını hissedince bıraktım ve gözümde kalan yaşları elimin tersiyle sildim. Gürültüden anlaşılıyordu ki babam dönmüştü. Odadan çıkıp merdivenlere doğru koştum. Babam hızlıca merdivenleri çıkıyordu. Arkasından seslenecekken kraliyet danışmanı Bay Robert beni durdurdu.

"Majesteleri durun. Şu an sizi görmek isteyeceğini sanmıyorum."

"Neden, ne oldu?"

"Halk çok tepkili. İsyan çıkarmalarından korkuyoruz."

"İçeri gelin Robert ve bana olanları anlatın."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Efendim halk Kral Hans'ı büyük bir saygısızlıkla karşıladı. Şikayetlerin çoğu, ülkenin lanetlendiği ile ilgiliydi."

"Lanetlenmek mi?"

"Evet, halk Samniatis'in büyücüler krallığı tarafından lanetlendiğini düşünüyor."

"Ama bu çok saçma. Peki önerileri neymiş?"

"Kral Hans'ı tahttan indirmeyi deneyebilirler."

"Ne! Bunu yapabilirler mi?"

"Yeterince kuvvet toplarlarsa evet."

Moralim bozuk bir şekilde odama ilerledim. Bu bir kralı tahtından indirmeye yetecek bir sebep miydi gerçekten. Babam çok adil bir kraldır. Bu zaman kadar bir isyan girişimi veya bir şikayet olmadı. Halk kontrol altına alınmalıydı, isyan bastırılmalıydı.

Bu düşüncelerle Bay Robert'ın yanına ilerledim.

"Biraz konuşmalıyız" dedim ve oturdum.

"Halk ne kadarını biliyor?" diye sordum.

"Tek bildikleri sizin büyücülerin krallığı tarafından kaçırılıp sonra geri geldiğiniz. Sizi almak için küçük bir orduyla Hermosa Krallığı'na saldırdığığımızda halktan büyük bir tepki toplayacağımızı biliyorduk. Halk sizin geri gelişinizi lanetin başlangıcı olarak kabul etmiş. Sizden korkuyorlar." dedi Bay Robert.

HERMOSA Prensesin BüyüsüWhere stories live. Discover now