02: the lonely moments just get lonelier

391 54 96
                                    


Büyük Salon'da kalabalık masada otururken Sehun, bütün bu curcunayı ne kadar da özlediğini düşündü. Yaz boyu yeni büyüler ve iksir tarifleri üzerine düşünse de, okul dışında bunları gerçekleştirmesi demek Bakanlık'la muhatap olması anlamına gelecekti. Teorik olarak çalışmaksa bir yerden sonra heveslerini kırmaya başlamıştı. Yarın derslerinin bitiminin hemen ardından yaz boyu düşündüğü şeyleri denemeye başlamalıydı. Flitwick, Sehun ve Jongdae'nin bu merakını biliyordu. Her ne kadar onları 'Deneysel Büyüler Dairesi'nde çalışmaya başlayana kadar biraz daha sabırlı olmaları için ikna etmeye çalışsa da, çünkü Snape her seferinde öğrencilerine sorun çıkarıyordu, Sehun Bakanlık'ta çalışmak istediğinden emin olamıyordu. Flitwick'in onları motive etmeye çalıştığını bilse de, şimdiden yeni büyülere ve iksirlere sahip olmasının mükemmel olabileceğini düşünüyordu. Flitwick'in sorunu da aslında sadece iksirlerleydi. Çünkü Snape, her seferinde ikiliyi şikayet ediyordu ve bu da bina puanlarının sürekli düşmesine neden oluyordu.

Minseok'un hemen yanından konuşmasıyla düşünceleri bölündü.

"Bina seçme töreni her yapıldığında aklıma bizim seçmemiz geliyor. Seçmen şapkayla neler konuştunuz? Benimki oldukça kısaydı." Sehun, onun bir yandan üzülse de aynı zamanda gururlu olduğunu da hissetti.

"Slytherinle Ravenclaw arasında kalmıştı," diye başladı Jongdae, "Tabii ki de tam bir Ravenclaw olarak en mantıklı kararı verdim." Sehun, onun bu söylediğine gülmemeye çalıştı. Chanyeol bu yüzden her seferinde ona küçük yılan diyordu, ama Jongdae bu konudan oldukça hoşnuttu. Eğer Slytherin özelliklerini de taşıyorsam, derdi ona, sana neler yapabileceğimi bir daha düşün istersen.

"Tam bir Ravenclaw olduğumu söyledi. Eğer beni Ravenclaw'a koymazsa Rowena'nın mezarında ters dönebileceğini de söylemişti." Jongdae Sehun'un söylediğine güldü.

"Evet, seni Gryffindor'a koyduğunu düşünsene... Bu korkaklıkla orada parçalanırdın." Kaşlarını indirip kaldırdığında Sehun onu trende konuştukları konudan uzaklaştıramadığını fark etti. Tam o sırada seçmen şapka bu sefer Ravenclaw diye duyurarak Sehun'u cevap verme derdinden kurtardı.

Tören sona erdiğinde Dumbledore, küçük bir konuşma için öne çıktı ve sonra masaları yiyecekle doldu.

"Bunu özledim işte. Büyükannem, asla muggle yemekleri yemediği için Yunanistan'dayken sürekli aç kaldım. Onun yemekleri iğrenç..." Jongdae yemeğe gömülmeden hemen önce söyledi.

"İçimde bir sıkıntı var. Dumbledore ziyafetten sonra duyuru yapacağını keşke önceden söylemeseydi," diye mırıldandı Sehun ve önündeki tabaktan yemeye başladı.

"Bu yıl, Büyücülük okulları arasında bir Quidditch turnuvası düzenlenecek, ilk üç okul önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Üçbüyücü Turnuvası'na katılma hakkı kazanacak ve kazanan okul Turnuva'ya ev sahipliği yapacak." Dumbledore, Gryffindor masasından Slytherin masasına kadar tüm öğrencilerin üzerinde gezdirdi gözlerini. "Bu bizim için sandığınızdan daha da önemli, bu yüzden bina müdürleriniz büyük seçmeler düzenleyecek. Katılmanızı arzu ediyorum, kimde ne cevherler olduğunu bakarak göremeyiz sonuçta. Diğer bir habere gelirsek, Profesör Snape, geçen yıl dersinde yaşadığı sorunlardan şikayetçi olduğunu iletti bana. Snape, kadim dostum, lütfen öne gel."

Snape oturduğu yerden kalkarken, Jongdae mırıldandı.

"Quidditch neyse de bu bize patlayacakmış gibi hissediyorum."

"Dersim için, aslanların ve yılanların bir arada olamadığına karar verdik. Sınıfımda bir öğrencinin sesini yükseltmesine bile katlanamazken, geçen yıl neredeyse sınıfımı havaya uçurmalarını izledim. Bu yıldan itibaren, Slytherin ve Gryffindor, benim derslerimi birlikte almayacaklar."

elisir | sekaiWhere stories live. Discover now