06: become a taboo

277 42 91
                                    


"Pek güzel, pek güzel Bay Kim. Tılsımınızdan pek bir etkilendim. Ne dersiniz bugünkü dersimizde Bay Oh'a armağan ettiğiniz bu notaları inceleyelim mi? Zaten bugünki başlangıç dersimiz için İngiliz notalarının, aritmanside nasıl yansıma bulduğunu göstermek istiyordum sizlere." Profesör Vector etkilendiğini sesine de yansıtmış ve masasına giderken konuşmuştu.

Yixing, şaşkınca Sehun'a bakıyordu, Jongin ve onu daha önce herhangi bir konu için bile yan yana görmemişti ve doğal olarak şaşırmıştı.

"Baksana." Hafifçe Sehun'a eğilerek kulağına fısıldadı. "Bu yılan sana iş mi atıyor?" Sehun kaşlarını çatarak ona döndü.

"Saçmalama istersen, meydan okuyor." Yixing iyice belirginleşmeye başlayan gamzesini saklamak için dudaklarını ısırdı.

"Sen öyle diyorsan..."

"Eğer bir kez daha aynı tılsımı yaparsanız Bay Kim, notalarınızı sayabiliriz." Bay Vector, Jongin'e doğru konuştuğunda Jongin derin bir nefes bıraktı. Bu tılsımı, bu şekilde yapmak istemiyordu.

"Profesör, bu benim için özel bir tılsım." Adamın anlaması için biraz duraksadı. "Sizin bahsettiğiniz notaları saysak olmaz mı? Anlamı benim için gerçekten özel ve böyle bir nedenle kullanmak istemiyorum." Profesöre bakarak kendinden emin konuştuğunda zaten az öğrencisi olan sınıf sessizce onları izliyordu. Yixing, tekrar Sehun'a doğru eğildi.

"Demek sadece meydan okumak için bile, kendisi için böyle özel bir tılsımı kullanabiliyor... İlgi çekici. Sence de öyle değil mi?" Sehun kafasını ona çevirmeden derin bir nefes verdi ve Yixing'i omuzundan itti.

"Kafandan geçenlere hakim ol Aslan, sinirimi bozuyorsun." Yixing ona gülüp teslim olur gibi ellerini kaldırdı.

"Tamam, demiyorum bir şey. Zamanı geldiğinde çok konuşuruz zaten." Sehun ona çatık kaşlarla yeni bir bakış gönderdi ve az önce onun söylediği şeye gönderme yaparak konuştu.

"Benimle alay ediyorsun Gry ve bundan hoşlanmıyorum."

Yixing ona göz kırpıp önüne döndüğünde, Jongin bir yandan Profesör Vector'un söylediklerini kabul etmesini beklerken bir yandan da ikilinin arasında dönenleri anlamaya çalışıyordu.

"Peki, Bay Kim, madem sizin için özel bir tılsım, notalarınızın da özel olduğunu varsayarak kendi notlarımla işleyeyim bu dersi." Bay Vektor sınıfa gülümsedi ve asasıyla doğru nota kağıtlarını arkasındaki tahtaya yansıttı.

"Biliyorsunuz ki kullandığımız nota sistemi, alfabenin harfleriyle isimlendirilmiştir. La- si- do olarak bilinen notalardan başlayarak A- B- C olarak devam eder. Yani La- 1'e denk gelir. Ve Sol- 8'e denk gelir." Bay Vector Aritmansi ve Notaların uyumunu anlatırken, Sehun, Jongin'e diktiği bakışlarını bir saniye olsun başka bir şeye değdirmiyordu. Kendisine, böylesine meydan okumasına neyin neden olduğunu düşünüyordu. Belki de bir şekilde, Jongin Kelid Aynası'nı biliyordu. Olabilir miydi?

Sehun kendisine kızdı. Nasıl olurdu da kalbinin en derinindeki arzu, henüz tanımadığı biri olabilirdi? Her şey bu yüzden başlamıştı belki de. Sehun o aynayı gördükten sonra Jongin'e dikkat etmeye başlamıştı, belki de Jongin bunu fark etmişti ve bundan hoşlanmamıştı. Sehun, aklında dönen tilkilerin kuyruklarını yakalayamadığında, Jongin de kafasını kaldırıp ona baktı.

Sehun, Jongin'in bu gülüşünü tanıyordu. Jongin, ne zaman Poca'yı görse ona böyle gülüyordu. Sehun da aynı Poca gibi, onun bu hareketine olmayan tüylerini kabartmak istedi. İçindeki rahatsızlık hissi büyüdüğünde Jongin'e bakmayı kesip önündeki kağıtlara döndü ve notaların değerlerini hesaplamaya başladı. Ders sonunda kadar Yixing'le arasında geçen bir kaç küçük konuşma dışında, Profesör'e bakmak için bile kafasını kaldırmadı. Yixing, bu dönem daha az sıkılacağını, daha ilk dersten anladı.

elisir | sekaiWhere stories live. Discover now