4.část

5.5K 484 14
                                    

Začalo se stmívat, bylo už celkem pozdě. 

"Drakie! Poď jdem dovnitř." Křikla jsem na ni. Otočila se, roztáhla křídla a po větru doklouzala až ke mě. Usmála jsem se a vzala ji do náruče.  

"Hmm.. Máme týden pro sebe, ale já budu muset do školy.... Jak to provést."  Vzala jsem si jogurt a zamyšleně jsem si sedla na gauč. Drakie se doplazila ke mě a opatrně přičichla k jogurtu.

"Chceš?" Naklonila jsem kelímek k ní. Opatrně olízla okraj a pak se znechuceně zašklebila. 

"Aspoň zbyde víc pro mě." Zašklebila jsem se a dál jedla jogurt. Vypadalo to, že Drakie je rozhodnutá. Pokud to jím já, tak ona taky. Pořád se k tomu nakláněla a olizovala okraje.. Ten její obličej byl k nezaplacení. Pustila jsem televizi.. Byla z ní úplně mimo.. Pořád dokola se snažila "zařvat" ale ta televize pořád jela.  Vystrkovala zadeček jako kočka na lovu a pomalu se přibližovala k té záhadné věci, ve které byly barevně skvrny.  Skočila po tom, naštěstí se nic nerozbilo. Ale ve chvíli kdy to chtěla podpálit jsem ji už musela vzít pryč.. 

Položila jsem jí do vany a začala napouštět vodu. Chvíli ji jen sledovala a pak po ní začala chňapat. Pro její údiv jí to nešlo.  Podívala se na mě úplně bezzbraně. Usmála jsem se a nabrala trochu vody do ruky. Polila jsem ji a sledovala její reakci. Prvně se otřepala a pak se začala válet ve vodě, chvílemi jsem si myslela, že se utopí.  Když už jsem vodu vypouštěla začala hrabat do vany, aby ta průhledná tekutina neodcházela.

Pak jsem byla na řadě já. Položila jsem jí na postel a šla se umít. Když jsem se vrátila spokojeně spinkala na mém teď už rozškábaném polštáři. 

"Mami asi si mi měla nechat víc peněz."  Zachumlala jsem se do peřin vedle ní a kroužila prsty po jejích šupinkách. 

Po chvíli jsem usla.

Kratší :) Omlouvám se za chyby.. 

Story of dragon[cz]Where stories live. Discover now