15.část

4.2K 429 7
                                    

"Keiro, vztávej notak vztávej! Musíme jít dál." Daniel se mnou třepal jak s kusem masa. Ospale jsem otevřela oči. Usmál se na mě a pak mi obzor zatemnila šupinatá hlava.  Zasmála jsem se a vzala Drakie do rukou.  

"Máš hlad?" 

"Ani ne." Odpověděl mi Daniel.

"Ehmm. Ptala jsem se Drakie." 

"Aha."  Vzala jsem batoh a vytáhla z něj další kus masa. Snědla ho a já se nezitím napila.

"Takže kudma půjdeme?"  Odpil si a podíval se na mě.

"Musíme najít jezero."

"Ale jaký, jejich tu hodně."

"Tohle jezero určitě poznáš." Mrkl na mě. přikývla jsem, pozbírala věci a mohli jsme vyrazit. Drakie plachtila kousek nad náma.  Procházeli jsme pralesem. Bylo tu příjemně.  Najednou se nad námi prohli větve. Drakie přiletěla ke mě a čekala co se bude dít. Daniel se zastavil pak si čupl a chytl mě za ruku. Naznačil ať jdu taky dolů. Čupla jsem si a sledovala větve nad námi.

"Támhle." Ukázal kousíček nad nás. Byli tam opičky.  Malý roztomilý opičky.  Jedna slezla až na zem a čmuchala okolo. Když si nás všimla zvídavě se na nás koukala. Drakie vylezla a pomaličku se blížila k té opičce. Obě dvě k sobě šli a čuchali k sobě. Po chvíli po Drakie začala opička skákat a obě si spolu začali hrát.  Zasmáli jsme se s Danielem a sledovali je. Sedla jsem si a opřela se o kámen. Drakie i s opičkou ke mě došli a lehli si mi na nohy. Hladila jsem obě a překvapeně jsem koukala na Daniela. Bylo to úplně jiný. Drakie, drsná šupinatá kůže. Opička, jemná chundelatá srst. 

"Musíme jít dál." Zašeptal Daniel přikývla jsem a stoupla si. 

Další díl, věnovaný JohanaWienerov. :) Užijte si ho 

Story of dragon[cz]Where stories live. Discover now