25.část

3.6K 407 26
                                    

"Drakie? Kam jste zalezli? Addi, Nagge! Doprčic kam jste zalezli?!" Vykřikla jsem a rozhodila rukama. Když jsem se ráno probudila, všichni tři byli pryč.  Otevřela jsem velkou truhlu a přejela rukama po hebké látce. Vytáhla jsem modro bílé šaty a položila je na postel.  Převlékla jsem se a vyrazila do hlavního sálu. 

"Keiro ty šaty od lorda Maislyho ti strašně sluší." 

"Díky, ale neviděli jste ty tři?" Zeptala jsem se a rozhlédla se po všech. Zavrtěli hlavou.. Povzdechla jsem si, vzala si do ruky jablko a dál procházela hrad, s úmyslem najít svoje dráčky.

Dostala jsem se do zahrady.. Byly zde krásné barevné růže a lilie.. Červené gerbery a narcisky. Jedna služka právě nesla košík růží.. Když si mě všimla uklonila se, pak se usmála a podala mi jednu z mnoha modrých růží.. S úsměvem jsem ji přijala a pokračovala ve své procházce.  

"Paní." Ozval se za mnou Ghar. Otočila jsem se a usmála se na něj.  Ukláněl se, tak jsem ho vyzvala aby se narovnal. Připadám si jako princezna..  

"Paní.. u nás ve vesnici.. Jsou vaši draci." Řekl zadýchaně a opatrně se na mě podíval. Doširoka jsem se usmála a rozběhla jsem se do vesnice. 

"Drakie! Nagge! Addi!" Vykřikla jsem. Poletovali nad jednou holčičkou, která se strašně smála. Doběhla jsem k ní a usmála se na ní.. Úsměv mi oplatila a dál se dívala na draky, když si ale uvědomila kdo vedle ní stojí, otevřela pusu a vyděšeně na mě koukla. 

"Chceš si je pohladit?" Usmála jsem se.  Začala přikyvovat.  Zvedla jsem ruku a Addi na ni pochvíli přisedl.  Holčička se usmála a pohladila Addiho po křídlech. Hned na to je odlepil od těla a lehce s nimi zamával. Pak vydal hrdelní zvuk s otevřenou tlamičkou a lávové dírky, se rozhořely. 

"Asi se protáhl." Zasmála jsem se a holčička se mnou..  Kývla jsem hlavou k zámku a podala jí ruku. Pomaličku se mě chytla a pak se usmála. Rozešly jsme se k hradu, v závěsu s Drakie, Nagge a Addim.    

"Jak se jmenuješ?" 

" Ceana." Usmála se.

"Dobře, Ceano.. půjdeme si něco zahrát.." Zasmála jsem se a rozběhla se s ní směr hrad. 

Celý zbytek dne jsme si hrály. Běhaly jsme po hradě, otravovaly Daniela s Jasonem.. Převlékaly jsme se stále dokola s Melani a dělaly si srandu z Jackie. 

"Ceane, zítra klidně přijď zase, dobře?" Usmála jsem se na ni. Měla spletené vlasy do jednoho velkého copu na bok. Na sobě měla bílou košili a nad ní hnědou vestu a hnědou  sukni pod kolena.  

********

"Keiro přišel nás navštívit další lord. Lord Lawrence. Rychle je obleč a dojdi prosím."  Přiběhla Mel. Přikývla jsem a vylezla z postele. Oblékla jsem si světle tyrkysové šaty s tenkým koženým páskem.  Addi mi přisedl na rameno a Nagge s Drakie letěly nad námi.   Došla jsem do hlavní místnosti a tam seděli všichni plus tlustý malý chlápek s velkým plnovousem.

"Vítám vás tu, lorde." Usmála jsem se na něj.

"Jsem potěšen, že vás konečně poznávám." Zasmál se.  Přešla jsem ke stolku a začala si nalévat čaj. 

"Keiro!" Zakřičel dívčí písklavý hlas a dveře bouchly.

"Vy tu necháváte otroky, aby vás oslovovali?" Zasmál se lord a já uslyšela tvrdou ránu. Škubla jsem sebou a polekaně se otočila. Ceana ležela na zemi a nad ní stál lord Lawrence a smál se. Když přestaľ zvedl nohu a kopl do Ceany. Pak tu nohu  zvedl znovu a napřáhl ji ještě víc než před tím..

"To stačí!"Zakřičela jsem.  Drakie přiletěla před Ceanu a výhružně otevřela tlamu, která začala svítit jak držela oheň v sobě.

"Jak.Se. Opovažujete." Zasyčela jsem a dívala se na něj. Zaťala jsem pěsti i čelist. 

"Jak si jen můžete dovolit... Něco takového." Zvýšila jsem hlas a pomalu se k němu přibližovala. 

" Nikdo tady nebude ubližovat mému lidu... Rozumíte mi?!" Vykřikla jsem.. 

"Nikdy... A pokud se k někomu odtud jen přiblížíte nechám vás spálit na popel."  

"Rozumíme si?!" Znovu jsem zvýšila hlas. Přikývl a přeskakoval pohledem ze mě na Drakie.  

Pomohla jsem Cean na nohy a pak ji pevně držela. Objímala mě jako klíště a z tváře jí tekla krev. 

"Až se naučíte pravým způsobům.. Vraťte se a teprve pak se na něčem můžeme domluvit." 

Přikývl a zmizel za dveřmi.. Cean se rozbrečela a ji objala ještě pevněji..

"Pšš... To bude dobré.. pššt.." Hladila jsem jí po vlasech. 

"Zavedu tě k mámě." 

"Já nemám mámu." Zavzlykala.  Zarazila jsem se.. Nevěřícně jsem se na ni podívala. 

Vzala jsem jí do náruče a rozběhla se do vesnice. 

"Gháre!" Vykřikla jsem a popotáhla Cean za ruku. Už v půlce cesty jsem ji musela pustit, byla na mě moc těžká.  Ghár se otočil a vyděšeně na mě koukal.

"C-co provedla.."

"Ona nic.. Jen jak je možné, že nemá mámu."

"Cean nemá nikoho." Sklonil hlavu.  Pevně jsem ji chytla za ruku a sledovala Ghára.

"Její rodiče byli zabiti." Z oka mi vypadla slza. 

"Každý den je s někým jiným.. Nikdo bohužel není schopný se oni starat napořád." 

"Já si ji vezmu."

"A-ale to nejde. Vždyť nemůže .."

"Já si ji vezmu." Usmála jsem se.  Cean se na mě podívala.. Klekla jsem si k ní.

"Zůstaneme spolu.. Jako sestry."   Přikývla a objala mě.      

*****

"Představuju vám nového obyvatele našeho hradu a naši novou malou sestřičku.. Cean."  Jackie s Mel se na ni vrhly a začaly ji objímat a Daniel, Mathew a Jason ji začali rozcuchávat vlasy a já se je snažila od ní dostat.  Pak se Daniel od ostatních vzdálil a stoupl si vedle mě. 

"Bude to v pohodě.. Všechno... Po tom tvém výstupu pře lordem Lawrencem.. Každý si bude dávat pozor jak se před tebou chová, nebo co říká." Zasmál se.

"Jo doufám, že jo." Usmála jsem se.. Sledovala jsem Cean a ostatní, když jsem zakopla o vlastní nohu.. Narazila jsem do Daniela a málem ho povalila. 

"Hej bacha." Zasmál se, ale když jsem se chtěla odtáhnout chytl mě za rameno a držel. 

"Takže bych se dostala na seznam?"

"Do první padesátky."  Mrkl na mě.

Další díl! Doufám, že víte jaký seznam mám na mysli :DD A pokud ne, tak si můžete připomenout v 7části. Tak si to užijte;) ^^

Story of dragon[cz]Where stories live. Discover now