16.část

4.2K 443 13
                                    

Šli jsme dál a ta opička ne a ne přestat za náma chodit. Povzdychla jsem si a otočila se na ni. Zastavila se a sledovala mě. Napřáhla jsem k ní ruku, tak aby mohla vylézt nahoru. Chvíli kroutila hlavou a pak mi skočila na ruku. Vyšplhala na rameno a spokojeně mě držela za lem trička. Daniel se na mě podíval a usmál se. Určitě mě musela rozhuchat, a pořádně. Drakie se po nás dívala a jak uviděla opičku snesla se dolů a přistála na mé druhém rameni.

"Jak krotilelka." Zasmál se Daniel. Zaksichtila jsem se a šla dál.

Cestou jsem rozmýšlela nad jménem té opičky.

"Ro!" Vykřikla jsme až se Daniel zmateně ohlídl.

"Ta opička, se bude jmenovat Ro."

"A ty si myslíš, že snámi zůstane?"

'Teď už v to doufám." Uculila jsem se a podrbala Ro na krčku. 

"Danny, spomal. Trmácíme se už půl dne bez přestávky, Drakie i já už máme hlad." A jako na schvál Drakie otevřela tlamičku a vydala smutný hrdelní vzuk.  Povzdychl si a zastavil se. Usmála jsem se a hned vytáhla kus masa. Sama jsem si vzala banán. Když jsem si ho sloupala a chystala se do něj kousnout Ro mi ho vzala a začala ho jíst.

"Hej to je moje! Víc ovoce už nemám!" Zakňučela jsem. Ro dojedla a naklonila hlavičku na bok. Po chvíli mi skočila na rameno a za lem trička mě táhla někam dál. Pokrčila jsme rameny chytla Daniela za tričko a vlekla ho za sebou. Šli jsme chvíli, když jsme dorazili na nádherné místo. Obrovské jezero čisté a prúsvitné jako křišťál. Okolo banánovníky, broskvoně, jabloně,citrusovníky, pomerančovníky,hrušně, palmy s kokosy i ananasy.  Já i Daniel jsme měli otevřenou pusu.

"Hm. víš jak si říkal, že to jezero najdu hned?" Přikývl.

"Myslím, že jsem ho našla!" Křikla jsem a rozzutíkala jsem se s Ro na rameni dolů. Drakie zařvala a letěla nademnou.  

"Nádhera." Ro ihned vyšplhala na stromy a společně s Drakie mi dolů házeli ovoce.  Chytala jsem ho (tedy kromě kokosů) a skládala na hromádky. Když jsme toho měli už hodně šla jsem se vykoupat. Vyslíkla jsem se a nechala na sobě jen spodní prádlo. Otočila jsem se na Daniela, který na mě vyvoraně koukal.

"Co, neříkej, že si takhle ženu ještě neviděl." Zasmála jsem se. "A to máš prý jednu na každý den v roce."  Pomalu jsem vlezla do vody. 

"Však taky nemám."  

"Však bych ti to taky nevěřila." Zpozorněl.

"A to proč?" 

"Protože na takovýho lamače nevypadáš."

"Na koho že to nevipadám?"

"To ti neřeknu." Mrkla jsem na něj. 

"No to teda řekneš." Zašklebil se a sundal si triko. Nechci nějak vychvalovat ale buchtičky má nádherný. Skočil za mnou a už se ke mě přibližoval.

"Nechceš mě potopit, že ne?"

"To přesně chci." Uculil se.

"Nee!" Zapištěla jsem a už jsem uháněla ve vodě dál od něj. Nakonec jsem to vzdala a potopila se sama. Připlala jsem až k vodopádu. (Který tam mimochodem byl) a podplavala ho. Teď jsem stála z vnitřní strany a byla to nádhera. Kameny tu byli lesklé jako diamanty.  Zahlídla jsem cosi bílého v kameni. Připlavala jsem blíž a vytrhla to od tam.  Průsvitné a čisté.

"To snad nemůže být. DANIELI!" Zakřičela jsem. Mám pocit, že v ruce držím křištál ale nejsem si jistá. Náhle se u mě objevila tmavá skvrna ze které se vynořil Daniel. Ukázala jsem mu to a on se usmál.

"Křištál." 

"Wow." 

"Tady u nás se říká, že kdo najde křištál najde taky opravdovou lásku."  Usmála jsem se.

Vyplavali jsme v poza vodopádu a posadili se na zem. 

"Fajn takže jezero jsme našli, teď musíme pokračovat k bažině."

"Dobře ale dnes už je pozdě, přespíme tu." Přikývl a společně jsme začali vyrábět přístřešek.

Další díl. Omluva za chyby a pozdní přidání.. Věnováno všem co to čtou. :)

Story of dragon[cz]Where stories live. Discover now