Hoofdstuk 4

2.3K 41 6
                                    

Ik word wakker van geklop op mijn deur maar ik reageer niet. Ik hoor de deur langzaam open schuiven en doe net alsof ik nog slaap. "Skylar, wakker worden." Ik zucht diep en draai me om. Ik voel twee armen rond mijn middel glijden en ik word uit mijn bed getild. "Nee! Laat me los!" Schreeuw ik protesterend. "Wat jij wilt." Ik voel de armen me loslaten en ik val met klap op de grond. Ik laat een pijnlijke kreun en kijk op. "Noah? Wat doe jij hier?" Vraag ik verwart. "Ook leuk om jou te zien." Glimlacht hij.

Ik sta op en ik zie hem grijnzen. "Wat?" Vraag ik. "Ik vind je haar wel leuk zo." Grinnikt hij. Ik loop naar de spiegel en pak snel een borstel. Het zit echt helemaal in de klit. Volgens mij is het nog nooit zo erg geweest.

Ik loop naar de kamer en ik zie Noah en Cody op de bank zitten. "Waar is Caleb?" Vraag ik zodra ik hem nergens zie.
"Hij ligt nog te slapen." Ik knik en kijk op de klok. Ik kom tussen Cody en Noah in zitten en kijk ze vragend aan. "Hebben jullie plannen voor vandaag?" Vraag ik ze. "Ze kijken op van hun telefoon en knikken. "We gingen toch de stad aan je laten zien." "O ja." Zeg ik enthousiast. "Hoe laat willen jullie doorgaan?" Vraag ik terwijl ik naar de minikeuken loop. "Over driekwartier?" Vraagt Cody schouderophalend. Ik knik en kijk naar de klok.

"Ik maak Caleb wel wakker." De jongens knikken en Cody kijkt me grijnzend aan. Ik rol met mijn ogen en klop op de deur. Ik krijg geen antwoord dus schuif ik de deur langzaam open. "Caleb?" Hij heeft nog steeds zijn ogen gesloten dus ik loop zijn kamer binnen. "Caleb we gaan zo de stad in. Ga je ook mee?" Vraag ik. "Wat?" Vraagt hij met een hese ochtend stem. "We gaan zo meteen de stad in. Ga je mee." Hij gaat recht zitten en kijkt me aan. "O ja, das waar ook." Hij staat op en loopt naar zijn kast. "Hoe laat willen jullie door?" Vraagt hij. "Over drie kwartier ongeveer." Antwoord ik. Hij knikt en pakt wat uit de kast. Ik loop weer naar de kamer en zodra de jongens mij opmerken staan ze ook op en pakken ze een zak broodjes uit de kast.

"En is hij wakker?" Vraagt Cody. Ik knik en schuif aan tafel. Ik smeer mijn broodje en niet veel later komt Caleb binnen gelopen. Hij schuift ook aan tafel en pakt ook een broodje. "Gaan Brian en Aiden ook mee?" Vraagt hij terwijl hij met zijn hand door zijn haar gaat. "Ja die zullen er zo wel zijn." Antwoord Noah. Hij knikt en we eten in stilte op.

Zodra ik mijn broodje op heb sta ik op en loop ik naar mijn kamer. Ik zoek een outfit uit wat me niet zo goed lukt. Ik zucht geïrriteerd en er wordt op de deur geklopt. "Binnen!" Roep ik geïrriteerd. "Lukt het hier?" Ik, draai me om en ik zie Noah staan. "Ja, ik heb gewoon niet genoeg meegenomen." Antwoord ik. Hij knikt en laat zich op mijn bed vallen.
"Er zit vast wel iets leuk bij." Zegt hij schouderophalend. Hij staat op en komt naast me staan. "Ga jij maar je haar enzo doen, ik zoek wel wat voor je uit." Zegt hij. Ik kijk hem afwachtend aan. "Ik kan echt wel iets leuks vinden en bovendien moet je opschieten." Ik zucht maar loop dan toch naar de badkamer.

Zodra ik mijn tanden heb gepoetst en mijn haar heb geborsteld loop ik terug mijn kamer in. "Heb je iets gevonden?" Hij knikt en kijkt naar mijn bed er ligt een setje klaar en ik kijk ernaar. (Zie media) "Draai je om." Zeg ik streng. Hij doet wat ik zeg en hij draait zich om. "Niet spieken." Zeg ik waarschuwend. "Waarom niet, je hoeft je nergens voor te schamen." Zegt hij grinnikend. Ik merk dat ik rood wordt en draai me ook snel om. Zodra ik me heb om gekleed doe ik mijn schoenen aan. "Je mag weer kijken hoor." Hij draait zich om en bekijkt me goed. "Ik zei toch dat ik wil iets bij elkaar kon vinden."
Ik rol met mijn ogen en bekijk mezelf in de spiegel. "Oké, je bent niet zo slecht."

Ik loop naar de kamer en zie dat Brian en Aiden er ook al zitten. "Zijn jullie zo ver?" Vraagt Brian die opspringt. We knikken en lopen naar buiten. Het is veel kouder dan ik dacht. "Waar wil je eerst naar toe?" Vraagt Aiden. "Weet ik niet, wat is hier één van de leukste dingen?" Vraag ik. Ze grijnzen. "Kom mee." Noah trekt me mee en de jongens volgen. Zodra we in een bepaald straatje komen weten de rest van jongens ook waar hij naartoe wilt.

We moeten een donker steegje door waar een akelige sfeer hangt. "Uhm, jongens moeten we hier perse doorheen?" Vraag ik een beetje wanhopig. "Ja, maar tis goed." Zegt Aiden. Ook al merk ik dat hij ook best gespannen is. Ik hoor Brian en Caleb iets fluisteren en ik begin zachter te lopen. "Sky, het is goed." "Ik weet het niet jongens er hangt hier zo een akelige sfeer." Zeg ik twijfelend. "Sky, je hoeft echt niet bang te zijn. Wij zijn er toch." Zegt Noah geruststellend.
Ik knik aarzelend en we beginnen weer te lopen. Het is nog maar ochtend maar toch is het hier pikkedonker. Ik kan bijna niks zien.

Ik loop dicht achter Cody en naast Noah. Zodra we uit het steegje zijn moet ik lachen als ik zie waar ze naartoe willen lopen. "Een karaoke bar!" Roep ik enthousiast. Ze knikken en ik ga snel naar binnen. De jongens grinniken en lopen me achterna.

Het jongens internaat (VOLTOOID)Where stories live. Discover now