3. kapitola- Snape neumí vařit!

1.3K 131 31
                                    

Harry seděl zmučeně v lavici vedle Rona. Přemýšlel o tom, co mu řekl Dean. Vlastně bylo mu docela jedno, co si myslí, ale mrzelo ho, že s ním souhlasí více lidí.

Nikdo se s ním nechtěl bavit a když procházel kolem nějakých studentů, tak si o něm šeptali pomluvy a bludy. Jediný Ron s Hermionou mu zůstali po boku. No vlastně po včerejší hádce s Ronem už jen Hermiona, pomyslel si Harry.

Nikdy dřív si nepřipadal tak osamělě. Ještě ke všemu přemýšlel nad Snapeovým divým chováním. Myšlenka na něj udělala Harrymu úsměv na rtech. Vlastně celý se zatřásl vzrušením. Za poslední dobu změnil k profesorovi svůj postoj. Pořád ho neměl rád, ale jako nenávist by se to nazvat nedalo. Jak by mohl k tak nádhernému stvoření cítit něco jako je nenávist? Vypadá jako bůh... ,,Harry, proč vydáváš ty divné zvuky?" sykla na něj Hermiona a on si uvědomil, že musel vydat hlasitý sten.

Všichni se na něj otočili a on zezelenal jako ta okurka, co spadla Snapeovi do klína. Spolkl slastný povzdech a pak se rychle podíval do země. Nemohl už odpovědět, protože do třídy vstoupila Umbridgová a lá růžový marshmallow. Rázným krokem přešla celou třídu a odkašlala si tak, jak to umí jen ona.

Začala otevírat a zavírat pusu, ale žádné zvuky z ní nešly. Harry totiž slyšel pouze vlastní tlukot srdce. A cítil i jiný tlukot. Bušilo mu v jeho kamarádovi, kterého měl v kalhotách. Před obličejem měl profesora lektvarů, který se začal svlékat. Byl čím dál víc vzrušenější. Co na to řeknou ostatní studenti? Co si pomyslí když uvidí, jak se před ním Snape svléká?

,,Letos budete skládat NKÚ, což znamená...
Netopýrovi kuchyňské útoky.
Harry se zděsil, co se profesorka chystá říct. To ho okamžitě vrátilo do reality.

,,Snape neumí vařit!" zařval a všechny pohledy se upřely na něj. Poprvé přišla Umbridgová o hlas. Harry nechápal, jak všichni můžou být tak nechápaví.

,,No představte si toho mastného profesora v tangách, s kuchyňskou zástěrou a vařečkou v ruce. Vždyť by něco připálil!" Když to Harry řekl, tak se mu začaly sbíhat sliny v puse. Ne ze spáleného jídla, ale z netopýra.

Jeho spolužáci na něj zasločeně hleděli, ale Harry nic nechápal. Copak jsou tak hloupí? Cožpak neví, jaké následky by mohlo způsobit Severusovo vaření.

,,Pane Pottere, ale pan profesor Snape přeci vyučuje lektvary. Není to to samé?" řekla zaskočeně Umbridgová. ,,Jde vidět, že vy si umíte uvařit maximálně čaj a ten se ještě ke všemu nevaří!" pronesl vážně Harry a postavil se. ,,Udělat nějaký lektvar umí každý druhý, ale uvařit dobrou amoletu? To se musí změnit!" vykřikl před celou třídou.

,,Omlouvám se slečno, ale od někoho jako je profesor lektvarů nebo dokonce od vás se nebudu na žádné Netopýrovi kuchyňské útoky připravovat.

Ale to neznamená, že bych nechtěl dělat s netopýrem jiné hezké věci...

Fuck, I Love Harry Potter!❌Where stories live. Discover now