9. Kapitola- Pán zla se vozí na kuřecím stehýnku!

822 99 15
                                    

Harry byl z toho incidentu se Snapem úplně mimo. Nevěděl, co si má o profesorovi myslet. Čekal, že mu alespoň kousek okurky nabídne.

,,Až se naučíte mluvit jako patnáctiletý kouzelník, můžete zase přijít..."

Co tím chtěl profesor říct? Nakrájel snad Dobby ty okurky špatně? Přece by ho Snape nevyhodil kvůli okurkám, když mu je sám přinesl...

,,Harry," zamávala mu rukou před očima Hermiona až nadskočil. ,,Já tě poslouchám," vyhrkl. ,,Co ti je? Poslední dobou se chováš divně." Harry zrudl a Hermiona si založila ruce na hrudi. ,,Já vím o co tady jde Harry. Tohle je vážné," pronesla soucitně a Harry si připadal jako kdyby se mu zastavilo srdce.

Ví o tom.

Už už začal vymýšlet plán, ve kterém si změní identitu a odletí se Snapem na Hawai. V tom plánu byl zahrnut pravidelný přísun okurek. ,,Já chápu, že jsi zamilovaný do Cho a nechceš na ni tlačit, ale poslední dobou mi přijde, že to nejsi ty." Harry se hystericky zasmál. Tolik se mu ulevilo, že jeho malé tajemství nevyšlo na povrch. Hermiona pozvedla obočí, a tak si nuceně odkašlal. ,,Máš pravdu, ale jde i o ten nátlak okolo. "

,,To bude dobrý Harry, chápu, že toho máš hodně, ale zvaž to," usmála se. ,,A o čem je řeč?" zeptal se pomateně a trochu si poposedl. Věděl, že mu něco říkala, ale jediné, co vnímal byly svoje myšlenky o Snapeovi a lidi proudící do svých pokojů.

,,Harry ty si vážně potřebuješ odpočinout. Říkala jsem ti přece o tom mém nápadu. Když teď na obraně proti černé magii nic neděláme, mohl bys ostatní učit. Každý by se měl umět bránit, zvlášť v tuhle dobu." Harrymu se to v žádném případě nelíbilo. Zaprvé si myslel, že nemá na to, učit ostatní a zadruhé by neměl čas na okur- totiž na Snapea. ,,Hermiono, já ti nevím. Vůbec se mi to nelíbí..." ,,Harry jsi jediný, kdo může ostatní učit. Prosím, alespoň to zkus."

•••

Ten večer se Harry pořád vrtěl a nemohl usnout. Bál se nočních mur. Lahvička s bezesným spánkem mu ležela na stole. Přemýšlel, že si ji vezme, ale na druhou stranu doufal, že se mu bude zdát o profesorovi.

Možná nemohl usnout i kvůli únavě. Odpoledne přednesl s Ronem a Hermionou návrh ohledně Brumbálovi armády a kupodivu hodně lidí se zapsalo. Tím se mu ale jen přitížilo. Už tak se bál, že někdo z jeho přátel chytne podezření. Co když se přeřekne? Co když třeba místo Alahomora řekne Alahookurka? Navíc nebude moc plnit úkoly pana profesora. Místo toho bude učit lidi, kteří mu ani na začátku nevěřili ohledně Voldemortova návratu...

•••

Haryyy Pottereee uslyšel Harry hlas v hlavě. Nepochyboval o tom, že patří Voldemortovi. Všechno bylo rozmazané. Nevěděl ani, kde je.

V místnosti se ozývalo syčení hada a potom výkřiky lidí. Nadskočil a najednou stál jinde. Byla to tmavá, chladná chodba s kovovými dveřmi na konci. Harry cítil, že je za nimi něco důležitého. Srdce se mu rozbušelo a v hlavě mu prudce tepalo.

Zničehonic všechno zmizelo a on se přemístil na famfrpálové hřiště. Místo branek z toho ale udělali rodeo na hypogrifech. Odkdy existuje rodeo na hypogrifech? Všude byl písek a tribuny byly zaplněné žáky. Ucítil pečené maso a u pusy se mu začaly sbíhat sliny. Už si ani nepamatoval, kdy měl naposledy něco k snědku.

Harry cítil, jak se mu potí ruce a začíná rudnout. Je snad tady? Doufal v to, ale zároveň se bál. Tolik chtěl jíst kuřecí stehýnko s profesorem...

Haryyy Potteree.

A pak se to stalo. Jezdec číslo devět set osmdesát dva vyšel z arény. Dvířka se otevřela a ven se vyhnal Voldemort na divokém kuřecím stehýnku. Harry konečně pochopil, proč cítil tak slastnou vůni.

Pán zla se ho snažil zkrotit, ale kuřecí mělo svou hlavu a nechtělo se jen tak poddat. Trochu se vzepřelo a vydalo pisklavý zvuk. Voldemort se stěží dokázal udržet. Naštvaně vyndal z kapsy hůlku. ,,Avada-" ,,Nee!" zařval Harry a v tu chvíli se vymrštil z postele. Byl celý spocený a mělce dýchal. Žádná z nočních mur se nevyrovnal a této.

Kam se hrabe křik lidí a nějaké smradlavé dveře?

Fuck, I Love Harry Potter!❌Donde viven las historias. Descúbrelo ahora