10. Kapitola- Když je ti zima, olizuj před Snapem rampouch

792 107 10
                                    

Ačkoliv Harry nakupování dárků nenáviděl, Hermiona jeho i Rona vytáhla už na začátku prosince na velké nákupy. Harrymu tak připomněla tetu Petunii, když zuřivě nakupovala pochoutky pro jeho bratrance Dudleyho, který byl i přes dietu jistě ještě větší kopec sádla.

,,Nechápu, co holky vidí na nakupování," zabručel Ron, když zachmuřeně pozoroval Hermionu pobíhající od jednoho regálu k druhému. S Harrym jí řekli, že zůstanou venku a počkají, zatímco ona nakoupí vše potřebné (oni totiž nakoupili jen věci u Taškáře a v Medovém ráji), což ale nebyl moc dobrý nápad, jelikož mrzlo. Harry začínal poskakovat na místě, až mu nebelvírská šála vlála všude kolem, pak začal poskakovat kolem Rona, a nakonec kolem něj běhal snad ještě rychleji než Usain Bolt. Kdyby věděl, že ho s pozvednutým obočí sleduje Severus Snape, asi by toho okamžitě nechal.

,,Harry, vypadáš jak surikata," poznamenal Ron, když kolem něj začal tmavovlásek zase poskakovat.

,,Ne, Rone, blíží se Vánoce, takže jsem vánoční surikata!" odporoval mu a utrhl si z okapu rampouch (musel hodněkrát vyskočit, aby na rampouch dosáhl), který začal olizovat a okusovat, což Ronovi připadalo nechutné. Ale Harrymu zase začaly lézt na mysl podivné představy, a tak si to náležitě užíval.

,,Ne, kámo, přestaň, přimrzne ti tam jazyk!" vyhrkl Ron, když si Harry strčil kus rampouchu do pusy a začal ho žužlat. ,,Vždyť je to nechutný! A studený! Bude ti ještě větší zima!"

,,Cho?" zamračil se Harry. Ron se zmateně ohlédl.

,,Cho? Tady není Cho. Já nejsem Cho." Harry se plácl do čela a vyplivl kus rampouchu, přičemž málem trefil Rona do nosu. ,,Teda, určitě by ses měl dát i na olympiádu ve flusání rampouchu do dálky. Budeš nejen profesionální chytač, ale i profesionální flusač."

,,Díky, Rone," ušklíbl se Harry a zase se začal třást zimou. ,,Mně je zima. Jak se mám zahřát?"

,,Tak jsi neměl olizovat ten rampouch. Já nevím. Si rozdělej oheň."

,,No jasně, budu kolem něj tancovat jak nějakej domorodec! Počkej, to je ono! Zazpívám si!" rozzářil se Harry a okamžitě začal vymýšlet svá slova do vánoční koledy Rolničky, rolničky. ,,Sláva už je sníh, Snape jede na saních, Brumbál křičí "Já chci víc!" jenom Roník ztich'. Kouká na Pottera, jak si užívá, co to slyší v kouličkách, na co vzpomíná, hej! Rolničky, rolničky, kdopak vám dal hlas? Voldemort maličký, nebo Sevík Snape-?"

,,Harry, přestaň okamžitě zpívat!" vykřikl Ron a následně zbledl, když spatřil nedaleko od nich stát profesora Snapea, který se zamyšleně díval do výlohy.

,,Ale proč?" ohrnul rozmrzele spodní ret Harry a podíval se nechápavě na svého nejlepšího kamaráda, který ho začal tahat za rukáv. Severus se k nim pomalu blížil a Ronovi bylo jasné, že Harryho upravenou koledu slyšel a teď mu za to nepochybně strhne body. ,,Jé, dobrý den, pane profesore! Těšíte se na Vánoce?" vybreptl Harry, aniž by si uvědomil, že nemluví s Brumbálem, ale se Snapem.

Profesor se ušklíbl. ,,Slyšel jsem vaši úžasnou koledu, Pottere...neuvažujete nad tím, že se přidáte do pěveckého sboru profesora Kratiknota?"

,,No, víte, vlastně radši budu hrát ten famfrpál, nebo budu flusač rampouchů-"

,,Prosím?"

,,To teď neřešte," vyhrkl Harry dřív než se stihl zarazit, ,,no, prostě, já jsem tak dobrý zpěvák, že by se všichni ti ze sboru tak styděli, že by odešli a já bych zpíval sám-"

,,Už mám všechno nakoupeno!" z krámku vyšla nadšená Hermiona, ale jakmile spatřila svého profesora, zbledla. ,,Dobré odpoledne, pane profesore." Severus se na ní nevrle podíval a beze slova odkráčel pryč.

Ron pozvedl obočí. ,,Tak tohle bylo divný."

Fuck, I Love Harry Potter!❌حيث تعيش القصص. اكتشف الآن