18. Kapitola- Kazišuk

857 79 19
                                    

Harry se na kolej vracel ještě celý rozžhavený, ale na druhou stranu byl na Hermionu pěkně naštvaný. Takhle jim překazit tak úžasnou chvíli! Mohla být pro budoucnost důležitá! Ale ne, ona si zase musí myslet jen na svůj pitomý prospěch.

,,Hermiona je kazišuk!" vyprskl Harry na Buclatou dámu, aniž by si uvědomil, že to není heslo. Potom zrudl a pleskl se do čela tak moc, že ho to bolelo a on začal pofňukávat a hledat Snapea, který mu ho mohl utěšit.

,,Harry, tady jsi!" ozval se za ním dívčí hlas a on ztuhl. Doufal, že ho nezaslechla.

,,Jé, a-ahoj, Hermiono," vydechl a přešlápl z nohy na nohu. Měl chuť jí vynadat, ale tím by se prozradil.

,,Kde jsi byl, Harry? Chrabrost!" Buclatá dáma je pustila do společenky a než Harry stihl odpovědět, pokračovala dál. ,,Hledala jsem tě snad všude, byla jsem v knihovně, dokonce i na famfrpálovém hřišti, v kuchyni-"

U Snapea, pomyslel si hořce Harry, a sedl si na sedačku vedle chrápajícího Rona.

,,Ronalde, ty prase, vstávej!" zamračila se Hermiona, když jejich kamarád znovu zachrápal, a pak se opět otočila na Harryho.

,,No, já byl v sovinci, psal...psal jsem Siriusovi," vymyslel si další výmluvu a začínal si říkat, že jeho život je snad založený jen na lži.

,,Ach tak," protáhla Hermiona a Harrymu na malou chvilku připomněla profesora lektvarů. Sám nevěděl proč. Unaveně si promnul spánky a trochu smutně se zahleděl do plamenů.

Snape řekl, že se k tomu vrátí příště. No jo, jenže kdy to příště bude? Co když to bude za týden? To Harry nevydrží! Měl by udělat nějaký plán, jak si zařídit školní trest u Snapea. A už si pomalu začal vymýšlet plán...

•••

V pondělí měli dvouhodinovku lektvarů a jediný, kdo si jí svým způsobem užíval, byl Harry, který se stále koukal na Deanovy hodinky. Nemohl se dočkat, až bude deset minut před koncem, což znamenalo, že profesor bude obcházet kolem a kontrolovat jejich práci.

Měl v plánu nechat svůj kotlík vybouchnout, ale Neville to udělal za něj.

,,Longbottome, vy jste tak neschopný hlupák!" křičel na něj Snape a Harry se na Nevilla soucitně podíval. Pak si ale jeho oči vyhledaly ty profesorovo, který se rázem ušklíbl.

,,Pottere, zřejmě máte málo práce. Zůstanete tu po hodině a uklidíte celou učebnu," nakázal mu a Harry se snažil nedávat najevo, jakou má radost.

,,Idiot," procedil Ron skrz zuby, a Harry jen souhlasně přikývl, aby to nebylo podezřelé. ,,Počkám ve společence," slíbil Harrymu, ale ten zavrtěl hlavou.

,,Dneska máš trénink, tak-"

,,Pottere, přestaňte se vykecávat, pokud tu nechcete zůstat až do večeře," ozval se u nich ledový hlas, ,,jak ženské." Ron na svého profesora vrhl nenávistný pohled a zmizel.

Harry se rychle otočil ke špinavým lavicím a zaslechl, jak jeho profesor zabouchl dveře. Vzápětí se objevil těsně za ním a chlapec cítil jeho teplý dech na svém zátylku, až se mu zježily chloupky.

,,Na tohle se vykašlete, pane Pottere," zašeptal mu do ucha a Harry ucítil jeho ruce na svých bocích, ,,není to nic, co by pulírexo nespravilo."

Harry se snažil nezasténat, když cítil, jak profesorova ruka sestupuje k jeho kamarádovi, který o sobě dal vědět. Bál se, že je moc malý, ale po tom, co ošahal Malfoye, pochopil, že snad nikdo ho menšího mít nemůže.

,,Kdepak jsme to přestali, pane Pottere?" zavrněl mu Severus do ucha a pomalu mu rozepínal knoflík u kalhot. ,,Jestlipak už jste se naučil mluvit jako patnáctiletý kouzelník, mhm?"

,,N-ne a...a ani nechci," vydechl Harry. Myslel si, že už to nevydrží a doufal, že profesor své tempo trochu zrychlí. Ale ten to očividně neměl v plánu, když v tu chvíli-

Učebnou zazářilo stříbrné světlo a Snape zaklel. Byl to Brumbálův patron, který ho žádal ředitelovým hlasem, ať se za ním co nejrychleji vydá. A Harry měl pocit, že Brumbála nesnáší ještě víc. S ignorací to tentokrát nemělo nic dočinění.

---
Řešily jsme, jak dlouhé je Severusovo a Harryho přirození, ale moc jsme nevyřešily. A tak se obracíme na vás! Budeme rády za jakýkoliv typ😂.

Fuck, I Love Harry Potter!❌Where stories live. Discover now