5. Kapitola-Neučte profesorku vařit čínskou polívku

930 111 5
                                    

,,Harry poslední dobou to vypadá, jako by ti něco bylo," pronesla Hermiona starostlivě. ,,Ano, protože Bradavice začíná ovládat hnusná růžová ropucha, takže, jak by mi mělo podle tebe být Hermiono?" vyprskl Harry naštvaně. Mířil si to ke kabinetu profesorky a rozzuřeně gestikuloval rukama. ,,Nechoď se mnou, Merlín ví, jak dlouho to bude trvat," zabručel a nechal překvapenou Hermionu na chodbě.

Přemýšlel, co udělal tak strašného. Nic ho nenapadlo a tak snil o tom, jak jí se Snapem kus kuřecí křidélka. Snape si chce ukousnout, ale Harry mu ho vyrve kus kuřecího z ruky a začne ho prsty jemně krmit. Pěkně kousek po kousku. Profesor zasténá a když mu Harry strčí další kousek do pusy, tak mu Severus laškovně olízne prsty.

,,Auu!" zařval Harry, když prudce narazil do zdi vedle profesorčina kabinetu. Dveře se zprudka otevřely. ,,Jestli jste to vy Pottere, tak na sebe přestaňte upoutávat pozornost a pojďte dál," ozval se autoritativní hlas. Harry zaklel a dotkl se hlavy na které ucítil malý hrbolek. Řekl si, že s tou pozorností se asi přeslechl, protože on zdi nikdy v oblibě neměl.

Zahnal všechny představy o netopýrovi a vešel dovnitř. Čekal normální kabinet, ve kterém by byl pracovní stůl, židle a možná nějaký konferenční stolek s pohovkou. Místnost s pár fotkami příbuzných, ale to co na něj vybaflo mu vyrazilo dech. Zdi pokrývaly všemožné obrázky s kočkami a celý pokoj měl nádech růžové barvy. Zvedl se mu žaludek. Jeho zelený obličej byl asi to jediné, co nebylo růžové. ,,Nedělejte, že jste nemocný a posaďte se!" štěkla Umridgová rozčíleně ze svého růžového křesla. Harry dopadl na kupodivu růžovou židly a otřel si pot z čela.

,,Pane Pottere, to co se odehrálo dneska mě donutilo si vás sem pozvat a dát vám náležitý školní trest," řekla a nasadila svůj falešně sladký úšklebek. ,,Lžete Pottere a vy víte, že lhát se nemá!" zasyčela. Harryho udeřil do nosu její kyselý parfém. ,,Já nelhal, připálila byste i čínskou polívku!" zaprotestoval Harry a hned toho zalitoval. ,,Já mluvím o tom, co jste řekl o vy-víte kom!" Profesorka zašmátrala v šuplíku a vyndala z něj pero. ,,Jestli chcete, tak vás naučím uvařit čínskou polívku. Sice nejsem žádný expert, ale být vámi, tak se propadnu do země," mlel dál své Harry.

,,Mlč a piš!" vyjekla Umridgová. Harry radši nechtěl odporovat a tak si vyndal pero. ,,Použij moje. Je speciálně upravené." Harry pokrčil rameny a vzal si od profesorky brk. ,,Nemám vykládat lži," diktovala rozhozeně Umridgová.

Harry usoudil, že by se tu polívku moc ráda naučila vařit, ale stydí se to říct. Byl přesvědčený, že by polívku zvládl i Snape. Při té myšlence si vzpomněl na svou vizi s krmením profesora kuřecím masem a jeho kamarád dole se okamžitě ozval.

Zatřepal hlavou a podíval se profesorce do očí. ,,Rozbalíte ji, potom dáte do talíře nudle, nasypete tam prášek a potom ještě jeden s chilly papričkama, ale to jen v případě, že jí chcete pikantní,-" dostal se sebe Harry než ho profesorka usadila pohledem rozzuřeného růžového býka. ,,Kolikrát?" polkl. ,,Řekněme než si to nevštípíte do hlavy."

Harry napsal požadovanou větu a pochopil, že to pero bylo opravdu upravené. Na jeho ruce se začaly objevovat slova. Harrymu do očí vhrkly slzy, které rychle zahnal.

Nemám vykládat lži.

Nenávistně se podíval na profesorku. Představa, že jí chtěl pomoc a ona mu to ještě takhle oplatila ho utvrdila v tom, že růžová je barva ďábla.

Fuck, I Love Harry Potter!❌Where stories live. Discover now