Kan jag få ditt nummer?

444 16 1
                                    

****Leia****

Skolan var precis slut och jag var påväg hem. Träningen skulle börja om 50 min och jag behövde hinna hem för att äta lite snabbt och hämta min sportbag. Jag gick ganska snabbt och min handväska slängde jag upp på axeln. Det var ganska stilla ute. Det blåste inte och solen var uppe. Det var mars och man kände att våren var påväg. Jag drog in den kalla luften och andades ut. Det kändes verkligen skönt att gå just nu. Solen lös gult genom trädkronorna och det var inte kallt. Jag svängde mot vänster och kom till en park som sedan skulle leda in till stan. Jag bodde med mina föräldrar och min katt Fiona i en modern lägenhet. Mamma och pappa hatade verkligen villor. Och jag ska inte klaga. Lägenhet är mycket praktiskt. Man slipper tex. stå ute i sommarvärmen och klippa gräs. Jag svängde runt hörnet och möttes av den där killen igen. Men han var inte ensam. Även en annan kille gick bredvid honom. Lite längre, en vit och grön keps med texten "Brooklyn nets" på och i en bomberjacka av något färggladare slag. Killen med kepsen synade mig från topp till tå snabbt och mötte sedan min blick.

"Ses sen!" Sa killen från igår och i torsdags och hejade snabbt.

Han svängde precis runt det hörnet jag kom ifrån. Jag vände mig om och bara stirrade på honom. Vadå ses sen? Och varför stöter jag på honom HELA tiden? Jag suckade och skyndade mig till min ingång som låg cirka 10 meter ifrån där jag stod. Jag tryckte in portkoden och öppnade dörren. Jag gick in och svängde snabbt åt vänster där vår dörr låg. Jag fiskade upp mina nycklar och låste upp och steg in. Jag steg ur mina Nike-air skor och tog av mig jackan. Jag gick in i köket och tog ut mitt fullkorns bröd vilket var mina fina frökusar. Fiona lunkade fram mot mig och strök sig mot mina ben. Hon sprang sedan iväg och la sig i soffan. Jag tog ut min burk med keso ur kylen och la på en klick på brödet. Jag tog även ett glas med mjölk. Jag åt upp och nu var det cirka 30 min innan vi skulle börja. Jag ställde bort allt jag tagit fram och gick mot rummet. Jag öppnade och hämtade min sportbag som jag packat kvällen innan. Jag slängde den över axeln och gick tillbaka mot köket och tog ett grönt äpple. Jag tog ett första bett. Min absoluta favoritfrukt var gröna äpplen och vi hade jämnt sånna godingar hemma. Jag gick mot hallen och tryckte i fötterna i mina knutna skor och hoppade i min dunjacka med luva och sån där fuskpäls på. Mitt ljusbruna hår var uppsatt i en hög tofs. Jag slängde upp väskan över axeln och gick ut. Jag låste och gick ut genom porten. Solen hade börjat gå ner och det var en vacker solnedgång. Jag började gå mot min danssal.

****Ogges perspektiv****

"Ses sen!" Sa jag helt plötsligt.

Vi svängde runt hörnet och Felix brast ut i skratt. Han vek sig dubbelt för ingenting. Vi fortsatte gå och jag kom på att jag inte borde hejat på henne. Felix kanske skulle få reda på att jag hade bestämt mig för att börja på balett. Jag kom snabbt på en idiotsäker plan. Och med det menar jag att bara idioter skulle gå på den..... Alltså felix.

"Varför sa du sådär eller?!" Sa han och började skratta igen.
"Jag brukar göra det för att jävlas med folk. Jag säger det bara helt random "ses sen!" Det är typ som ett prank." Svarade jag.

Felix verkade skeptisk först men nickade sedan. Jag hälsade hejdå och skyndade mig iväg till danssalen.

****Leias perspektiv*****

Tillslut var jag framme och hade 10 minuter på mig att byta om. Jag skyndade mig in och bytte om till mina träningskläder och mina balettskor. Håret satte jag upp i en munk och fyllde sedan vattenflaskan och gick ut mot salen. Jag öppnade och såg den där killen. Han var klädd i en vit t-shirt och gråa mjukisar. Även en slags svart bandana runt pannan. Han stod framme vid Karin. Man såg att han försökte verka intresserad och verkligen försökte låtsas förstå ett enda ord av vad hon sa. Men han misslyckades totalt. Förstås märkte inte Karin ett smack. De andra tjejerna i gruppen stod en bit bort mot spegeln. De fnissade och viskade och verkade super nyfikna. Jag gick fram mot spegeln och började värma upp. Meja kom fram till mig och höll ihop händerna uppe vid bröstet. Hon kollade mot mig sen på han. På mig, på han.

Sal 23 | o.mDär berättelser lever. Upptäck nu