Like your ass!

306 14 1
                                    

****Ogges perspektiv*****

"Så jag träffa hon, hon Sandra på festen i helgen. Hon var HELT packad. Så hon bah "amen Felle boy" och så börjar hon dra i mig, alltså dra i mig...i min tröja" berättar Felix och visar med handen på sin egna tröja. "Och Jah bah "Sandra du är full" hon bah "ja, fast säg inte till någon".....sen bah, asså hon är ju skit snygg det vet ju du. Men i alla fall sen typ låg jag med henne. Vart fan var du i helgen?" Frågade han plötsligt.
"Va?" Svarar jag och rycks ur mina tankar.

Jag hade inte riktigt lyssnat på Felix struntprat. Jag var för orolig. Jag kunde inte tänka på något annat än Leia. Tänk om jag gjort något? Tänk om jag sagt något? Eller tänk om det är något riktigt allvarligt. Om inte Leia hade kommit in i mitt liv på det här sättet. Dvs. ignorerar mig först, vi träffas och hon är trevlig och sen drar hon, då hade jag brytt mig om vad Felix käft hade att säga.

"Hallå? Varför så frånvarande? Har din tomatplanta dött?" Frågade han och gjorde sadlip.
"Håll käften....nej men jag hade inte lust att gå på någon jävla fest" Ljög jag och viftar lätt med handen.
"Har du pms nu igen?" Frågar han och flinar.
"Nej...?" Svarar jag och himlar med ögonen.
"Varför är du så tråkig?" Frågade han och suckade. "Vem är du och vad har du gjort med Ogge man??" Säger han och gör en allvarlig min.
"Sluta..." Säger jag bara.

Vi fortsätter gå på den grusade gatan. När fan tänker de sopa bort det jävla gruset egentligen? Jag sparkar till en sten och den flyger in i närmsta buske.

" Vad fan är det?" Frågar Felix.
"Inget" svarar jag och drar upp mobilen för att kolla klockan.
"Kom igen jag ser ju att det är något!" Säger han och suckar.
"Skit i det..." Svarar jag och kollar ner i marken.
"Jag vet! Vi kollar ifall Jocke har någon fest på g...vänta!" Säger han och drar upp mobilen till örat. "Tjah Jocke-boy!"

Jag stannade och suckade. Varken jag eller Leia gick till träningen igår. Jag kom dit men hon kom aldrig så jag sa att jag mådde dåligt. Idag slipper vi i alla fall balett eftersom det är fredag. Och vi ska tydligen på fest om det nu finns någon vilket det kommer eftersom Jocke alltid har fester. Felix ler mot mig och gör tummen upp. Jag tar det som ett "Jocke har fest kom vi går dit". Vi börjar gå och efter en stund lägger Felix på.

"Så ska vi höra med Anton om han kan köpa lite åt oss eller?" Frågade Felix och jag nickade.

Snart hade han telefonen vid örat än en gång och vi fortsatte gå. Han började gå mot centrum. Efter en stund la han på och Anton kommer gåendes mot oss. En ryggsäck räcks fram mot Felix och han halar upp två hundra hur fickan. Pojken med guldbyxorna eller? Vi börjar gå mot Jockes hus. En bekant gestalt går lite längre fram. Eller snarare joggar. Denne kommer närmare och nu ser jag att det är Leia. Hon tittar på oss först men vänder snabbt blicken. Jag följer henne med blicken medan hon springer förbi.

"Like your ass!" Ropar Felix efter henne och av ren impuls slår jag honom med armbågen. "Hahha vad? Det är ju sant!"
"Lägg av!" Säger jag och han flinar.
"Fan Ogge Hahha?!" Säger han och skrattar till.

****Leias perspektiv****

Jag hade joggat i snart 1 timme och bestämde mig för att gå hem. Det kändes skönt att få vara ute. Liksom bara rensa tankarna och få lite frisk luft. Jag tar vägen förbi centrum. Längre fram ser jag två killar. En med keps och ganska lång. Den andre...Oscar? Och han andre är hans kompis som jag också känner igen. Jag kan inte svänga in någonstans nu. Jag börjar närma mig de och snart möter jag Oscars blick men slår snabbt bort den ifrån honom. Jag joggar förbi de och känner hur deras blickar bränner i nacken. Plötsligt utbrister Felix: "Like your ass!". Jag fick sån lust att slå ner honom. Men hindrade mig i sista sekund. Jag kollade bak snabbt och såg hur Oscar slog till honom med armbågen. Felix skrattade till och de fortsatte gå. Jag började springa lite snabbare och var snart framme vid min ingång.

Sal 23 | o.mWhere stories live. Discover now