Vad betyder "❤️"?

312 13 2
                                    

Vad betyder "❤️"?

****Ogges perspektiv****

Jag slår upp ögonen och möts av ett fint ansikte. Om jag hade fått vakna så här varje morgon hade jag varit lycklig. Leia ligger precis bredvid mig. Kanske några centimeter längre ner dock. Inga ord kan beskriva henne. Eller jo vacker. Vad är det som händer med mig? Jag reser mig sakta upp. Jag hittar en filt på hennes skrivbordsstol som jag lägger över henne. Jag börjar gå mot sovrumsdörren. Jag slänger en blick bakåt mot Leia. Min blick hamnar istället på en liten korg under hennes säng. Det står "Fiona" på den. Vem är Fiona? Jag slutar tänka mer på det och smyger sakta ut genom hennes dörr. Det är tyst i hennes lägenhet. Lite för tyst känns det som. Jag smyger ut i hallen men på vägen dit möts jag av något. En liten fluffig katt stryker sig mot min ben. Jag böjer mig sakta ner mot den.

"Hej lille vän..." Viskar jag och klappar den på huvudet. "Fiona...." Säger jag och den springer iväg.

Jag går försiktigt bort mot dörren och drar på mig mina skor. Jag öppnar ytterdörren sakta och går ut. Jag stänger den och går ut på gatan. Ute var det svalt. Eller ja, mer kallt. Jag huttrade till och började gå hemåt.

****Leia****

Jag vaknade. Men öppnade inte ögonen. Jag vände mig om och kände genast hur tomt och kallt det var. Jag slog sakta upp ögonen och möttes av min tomma säng. Oscar hade stuckit. Jag suckar och tog upp min mobil. Ett sms hade trillat in. Jag låste upp och såg nu att det var Oscar.

"Godmorgon...förlåt för att jag bara gick sådär men du sov så sött så jag ville inte väcka dig! Vi ses väl sen!❤️"

Ett hjärta? Vad betyder det? Är det bara ett vänligt hjärta eller bara en random emoji? Eller vill han något mer? Jag ler för mig själv och lägger ner min mobil på bordet bredvid. Min dörr står lite på glänt och in slinker Fiona in. Hon hoppar upp i mitt famn och lägger sig i mitt knä. Jag lutar mig tillbaka och somnar igen.

Sal 23 | o.mWhere stories live. Discover now